Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Inovace v bělení zubů: Poznejte nejnovější trendy!

Inovace v bělení zubů: Poznejte nejnovější trendy!

Inovace v bělení zubů: Poznejte nejnovější trendy!

22. listopadu 2017 od Pavla Maříková

22. listopadu 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Existuje spousta reklam a informací o produktech určených k bělení zubů. Chcete ale skutečně vědět, co je opravdu inovativní a stojí za vyzkoušení? Rozhodli jsme se ty nejnovější metody prozkoumat a sdílet s vámi největší hity z oblasti bělení zubů.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nejdříve je možná třeba zmínit, proč se nám zuby zabarvují a nejsou stále tak krásně bílé, jako je mají malé děti. S postupem věku se totiž snižuje tloušťka vrstvy zubní skloviny, čímž se více odkrývá tmavší dentin, který pod ní leží. Postupně také dochází ke stále více mikrotrhlinám v zubní sklovině, což umožňuje prostup látek, způsobujících zabarvení, do zubní skloviny a dentinu.

Připravili jsme pro vás přehledného průvodce, kde vám vysvětlíme výhody jednotlivých technologií. V současné době se mluví nejčastěji o třech metodách bělení zubů, které mají skvělé výsledky, ale samozřejmě i své klady a zápory. 


3 nejnovější inovace:

  • Peroxid vodíku a peroxid vápníku
  • Bělicí pera na zuby
  • Modré světlo
Inovace v bělení zubů: poznejte nejnovější trendy!


Peroxid vodíku a peroxid vápníku

Začněme s peroxidem vodíku. Peroxid vodíku je speciální složkou používanou zubními lékaři. Narozdíl od jiných složek odstraňuje skvrny zpod povrchu zubní skloviny a odstraňuje roky žloutnutí. Existuje ale velký rozdíl mezi peroxidem vodíku a peroxidem vápníku. Peroxid vodíku je daleko účinnější formou peroxidu vápníku. Peroxid vápníku je méně účinná sloučenina, která uvolňuje peroxid vodíku.

Až donedávna platilo, že velkou výhodou peroxidu vápníku bylo, že může být snadno stabilizován v zubní pastě oproti peroxidu vodíku. Naštěstí ale po letech výzkumu vyvinuli vědci metodu, jak stabilizovat i peroxid vodíku v zubní pastě. Zatím jedinou bělicí zubní pastou v Evropě, obsahující peroxid vodíku, je zubní pasta Colgate® MaxWhite ™ Expert White.

Colgate Max White


Bělicí pera

Zubní pasty ale nejsou jedinou inovací v oblasti bělení zubů. Další rozšiřující kategorí jsou bělicí pera. Bělicí pera na zuby jsou šetrným způsobem domácího bělení zubů a zajišťují rychlý způsob získání zářivého úsměvu. Bělicí pera můžete používat v pohodlí domova a vybělit svůj úsměv bez dalších starostí. Pro dlouhodobější účinky po použití bělicího pera doporučují výrobci doplnit péči o zuby vhodnými bělicími pastami a dalšími produkty určenými pro bělení zubů. Mezi rozšířená bělicí pera patří například Signal White Now Touch a Colgate® MaxWhite ™ Expert White.

bělící pera

Nové bělicí pero na zuby Signal White Now Touch poskytuje okamžitý bělicí efekt na zuby. Křehké modré pigmenty se uvolňují, když se dostanou do kontaktu se zuby, působí jako "barevný filtr" a vytvářejí vizuální efekt, který působí na zuby i po smytí. Colgate® MaxWhite ™ Expert White Bělicí pero, jak už název napovídá, je dalším produktem z řady MaxWhite ™ Expert White a stejně jako zubní pasta z této řady obsahuje i bělicí gel inovativní složku peroxid vodíku. Díky tomu působí více do hloubky a efekt bělení trvá déle.


Modré světlo

Jedná se o lampy na bělení zubů, které se používají k jejich domácímu bělení, pomocí aktivního modrého světla. Speciálně vyvinutý bělicí gel v kombinaci s modrým světlem rychle a bezpečně odstraňuje skvrny z povrchu zubní skloviny způsobené pitím čaje, kávy, červeného vína, případně skvrny vzniklé v důsledku kouření či stárnutí.

Použití je jednoduché, nejprve se nanese na zuby bělicí gel a poté se vloží do pusy náustek lampy. Po zapnutí lampy působí na zuby po určitou dobu modré světlo spolu s bělicím gelem. Po ošetření se doporučuje nekouřit a dva dny se vyhýbat kávě, černému čaji a červenému vínu.

bělící gel
 

Zdroj foto: Fotolia a archiv značek Colgate a Signal

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít