Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Ikonické styly v líčení: svěží inspirace, která nikdy neuvadne

Ikonické styly v líčení: svěží inspirace, která nikdy neuvadne

Ikonické styly v líčení: svěží inspirace, která nikdy neuvadne

9. března 2017 od PaK

9. března 2017 3 minuty čtení
Připravil/a PaK ve spolupráci s expertem Natálie Hostačná

Už legendární Coco Chanel říkala: "Móda pomíjí, styl je věčný." A měla pravdu. Existují stálice, které nám mohou být velkým vzorem kdykoli. Vybrali jsme pro vás tři ikony, které se zapsaly navždy do dějin krásy, a přenesli jsme jejich make-up styl do současnosti.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
"Když si něco takového budete zkoušet, není nutné a vlastně ani možné vše napodobovat technikami, které se používaly kdysi," říká špičková česká make-up artistka Natálie Hostačná. Všechny samozřejmě nejsme identické jako vzory, které se nám líbí. A také kosmetické produkty prodělaly zásadní vývoj. Jde tedy spíše o celkový pocit a vjem. Pokud vsadíte na ikonické styly, máte jistotu dobré volby. Čas je již zkrátka dostatečně prověřil.
A v tomto duchu přinášíme tipy, jak si oživit běžnou rutinu nebo jak si udělat speciální den. 


Greta Garbo

Švédská herečka, která se stala symbolem Hollywoodu, je v oblasti krásy spojena s dalším nezapomenutelným jménem - a tím je Max Factor. Tento průkopník kosmetického průmyslu byl s filmovou branží úzce svázán. Ve 20. a 30. letech byly všude herečky velkými vzory a mnoho žen je následovalo. I u nás, v tehdejším Československu, byla Greta Garbo velice populární.

greta


Jak si vytvořit Greta look ve stylu 30. let:

Pleť: Základem je perfektně ošetřená a bezchybně vypadající alabastrová pleť. Sáhněte po velmi světlém pudru, a už i make-up může být o odstín světlejší, než obvykle používáte.
Obočí: Bylo velmi úzké a precizně tvarované dokulata, věnujte se mu tedy stejně pečlivě. Kolem oka vám pomůže černá tužka, rozmažte ji pevným štětcem. Dramatický dojem samozřejmě podpoří i velmi výrazně nalíčené řasy.
Rty: Mohou být ve tvaru "luku". Místo vykreslování pouze rtěnkou použijte následující postup: nejdřív na rty aplikujte primer, aby se nerozpíjela rtěnka, pak vezměte do ruky konturovací tužku a následně rtěnku. Obecně je v tomto líčení důležitý přesný tvar – v tomto případě dokulata.
Kde tento styl uplatníte: Jde o velmi ženský vzhled, se kterým uspějete na romantické schůzce. Skvěle se hodí také na retro party nebo swingový ples. Anebo zkuste uspořádat firemní večírek či party pro kamarádky ve stylu 30. let.


Marilyn Monroe

V 50. letech byla Marilyn sexsymbolem, který pobláznil zástupy mužů a inspiroval mnoho žen. Její atraktivní postava a fakt, že se nebála provokovat, nemohly nechat chladným prakticky nikoho. Řasenku či rtěnku považovala za stejně důležité jako šaty - brala to tak, že i ty ji "oblékaly".

marilyn


Jak si vytvořit  Marilyn look ve stylu 50. let: 

Pleť: nejdůležitější je opět krásná pleť, tentokrát ale už ne tak světlá jako v letech třicátých. Držte se proto tónu, na který jste zvyklé.
Oči: V 50. letech blondýnky nosily perleťový stín – zelinkavý nebo světle modrý, tmavovlásky napříkad hnědou. Důležitá je krásná linka. Zde Natálie radí pracovat spíše s tekutou, nikoli gelovou. Báječný efekt samozřejmě udělají  obrovské řasy. Pokud si s tím chcete vyhrát (což určitě nebude každé ráno), specifickou pomůckou k tomu jsou snopečky řas. Ty jsou drahé, a tak po nich asi sáhnete hlavně při zvláštní příležitosti. Při jejich aplikaci je důležité se přesně trefit. Na každou stranu se dává zhruba 5 snopečků, umisťují se na řasu, pod linku. Mají krásný výsledek - oko zvenku otevřou. Jednodušší variantou, kterou pořídíte v drogerii, jsou umělé řasy. Pokud zvolíte tuto metodu, měly byste se snažit, aby vypadaly co nejpřirozeněji.
Rty: Nezbytností jsou samozřejmě kulaté smyslné rty. Opět aplikujte primer. Pokud chcete dosáhnout dojmu zvětšení, lze využít tento trik: na přirozenou konturu dejte bílou tužku. Rozmažte prstem, což ústa "rozsvítí". Pak pokračujte klasickou konturkou a výraznou  rudou rtěnkou. Pokud máte ostřejší rty, toto pomůže dosáhnout pocitu plnosti.
Tváře: Budou naoranžovělé, lehce tvářenku naneste podél lícních kostí.
Vlasy: Neodmyslitelné blonďaté vlny nejlépe zvládnete velkou kulmou. A ještě jedna nezbytná ingredience: sebevědomí a odvaha být sama sebou. Ta všemu nasadí korunu.
Piha krásy: Pokud chcete vše dokonat ještě výraznou pihou, udělejte si ji jako profesionální vizážisti: hnědou tužkou.
Kde tento styl uplatníte: Další z absolutně ženských stylů. Tyto ženy se nesnažily "nebýt tím, kým jsou", právě naopak. Zdůrazňovaly na sobě vše, co lahodí (nejen) mužskému oku. Marilyn Monroe nebyla žádná Twiggy. Měla plnou postavu i tvář, přesto nebo právě proto se mužům tak líbila. Jejím vzhledem se nicméně může inspirovat každá odvážná žena, která "chce vybočovat z řady" a ráda provokuje. Rudá rtěnka, ona slavná piha (pokud ji nemáte, lze ji jedním dotykem tužky domalovat),  šaty s vrstvenou sukní – to vše je zejména pro odvážné ženy. Tento vzhled se hodí třeba na odpolední party nebo klidně, pokud jste pozvaná jako host na svatbu – zde by to ale chtělo ubrat na vyzývavosti líčení. A opět platí to, co bylo řečeno u Grety Garbo: tento styl skvěle uplatníte na různých retro party nebo tanečních večerech pořádaných v tomto duchu.


Audrey Hepburn

​Hvězda filmů jako Prázdniny v Římě nebo My Fair Lady nás svým šarmem nemůže nikdy unavit. Jednoduchý, elegantní klasický styl pro nás může být lákavým řešením. 

audrey


Jak si vytvořit Audrey look ve stylu 60. let:

Oblečení: Především si pořiďte černé úzké šaty a dlouhé perly. Další důležitou nezbytností jsou i další základní kousky šatníku velmi jednoduchých střihů v černé, bílé či šedé, které můžete dobře kombinovat. Když bude vhodná příležitost, vyzkoušejte klobouk. Své udělají také velké sluneční brýle.
Obočí:  V tomto případě bude hranaté. Jeho typickým rysem je "stříška".  Vykouzlit je můžete stínem na obočí v barvě vlasů, k tomu je potřeba šikmý pevný štětec na obočí.  Právě šikmý štětec udělá ostrou stříšku.
Oči: Linka bude opět ideálně tekutá a hodně široká - výsledkem by měl být kočičí vzhled. Linka hodně vyplňuje víčko. Na oko naneste světlý stín. Linka se pak dělá v místě, kde začínají růst řasy. Po první třetině se rozšiřuje na druhou třetinu oka a ve třetí se pak opět zužuje. Následuje ocásek nahoru. Ten vyveďte tak, aby při pohledu z boku linie pokračovala nahoru. To je důležité, protože jinak může oko působit smutně. Řasy jsou hodně husté. Natálie doporučuje nelíčit řasenku dopředu, jak se to často dělá, ale šikmo nahoru. To podpoří podobu linky a oko získá mandlový tvar.
Rty: Co se týče úst, líčení zde respektuje jejich přirozený tvar více než v předchozích případech. Rtěnku použijte světlejší, nikoli rudou.
Líčka: Použití tvářenky je nezbytné: stačí ji dát měkce pod lícní kost, aby zúžila tvář.
Kde tento styl uplatníte: Černé úzké šaty a perly kolem krku jsou absolutně nadčasová záležitost a uplatníte ji při mnoha příležitostech: slavnostních akcích, večerních party, kde se jako dress code vyžaduje "malá večerní", a podobně. Když oblečení doplníte ještě make-upem podle našeho návodu, můžete vyrazit třeba na swingový bál.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás PaK ve spolupráci s expertem Natálie Hostačná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Natálie Hostačná
Vizážistka a poradkyně v oblasti make-upu a stylingu
213
"Každá žena může být krásná, stačí jen chtít a vědět, jak na to."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít