Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Hvězdné líčení z Varů: Inspirujte se celebritami

Hvězdné líčení z Varů: Inspirujte se celebritami

Hvězdné líčení z Varů: Inspirujte se celebritami

12. července 2018 od Karolína Hornová

12. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Šaty na červeném koberci ve Varech jsme už viděli snad ze všech úhlů. Tentokrát se ale na slavné dámy podíváme opravdu zblízka a „posvítíme“ si na jejich make-up a účesy, které pro slavnostní večer zvolily.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Festival v Karlových Varech, filmová a kulturní událost roku, je za námi. Ještě dlouho se ale bude povídat o tom, jaké hvězdy zde na červeném koberci zazářily. Snad všechny módní a lifestylové časopisy si braly na mušku oblečení českých hereček a dalších celebrit. My jsme si posvítili na jejich make-up a líčení.

Skoro všechny dámy sáhly po nude a pastelových odstínech, střízlivém, až tradičním líčení a jednoduchých, nedbale elegantních účesech, které dokonale ladily s horkým letním večerem. Společně s hair stylistkou a odbornicí na vizáž a líčení Markétou Karvaiovou jsme vybrali a okomentovali celebrity, které se ve Varech blýskly nejvíce.


Jitka Schneiderová

Nejvýraznějším prvkem jejího make-upu je malinově červená rtěnka. „Barva je hezká, ale raději bych sáhla po sytě červené, která je pro tuto příležitost vhodnější a Jitku by pravděpodobně i víc rozsvítila,“ komentuje Markéta Karvaiová.

Jisté výhrady má i ke způsobu líčení očí: „Světle růžové stíny mají rozzářit oči, ale výslednému efektu hodně ubírá zvýraznění vnitřní černou linkou, která oči poměrně dost zmenšuje,“ říká Markéta s tím, že černá vnitřní linka sluší málokomu a u Jitky Schneiderové, která má užší oči, by ji vynechala.

Herečka má poměrně jemné vlasy. „Možná i kvůli tomu působí ve výsledku poněkud obyčejně a zplihle,“ říká Markéta. Je zde patrná snaha o účes (jemné zvlnění, pěšinka na stranu), který ale při Jitčině struktuře vlasů tak dobře nedrží.

Jitka Schneiderová

Klára Issová

Herečka vstoupila na červený koberec v působivých tmavomodrých šatech s výšivkou, k nimž sladila i výraznější make-up. „Byl to dobrý záměr, ale v letních teplotách se líčení trochu roztéká. Určitě by přišlo vhod se sem tam na toaletách přepudrovat,“ radí Markéta Karvaiová.

Rtěnka a stíny jsou v podobném nude odstínu růžové – líčení tak působí velmi sladěně. Tmavé linky jsou u tohoto líčení vhodné, jelikož rty jsou naopak upozaděné a Klára má krásné výrazné oči, ke kterým se hodí přitáhnout pozornost,“ dodává Markéta.

Hair stylistku zaujal i hereččin účes: „Chválím snahu o slavnostní vzhled, která je manifestovaná i volbou účesu a třpytivými prvky v líčení očí (i když těm bych se raději vyhnula a držela se pouze matných odstínů). Vlasy vyčesané nahoru vypadají dobře a hodí se k celkovému stylu.

Klára Issová

Kateřina Sokolová

„Katka zvolila velice decentní look od šatů po make-up a vlasy. Celý make-up je v nude odstínech. Obočí je jen jemně zvýrazněno, aby vynikl jeho přirozený tvar,“ komentuje Markéta decentní vzhled modelky. Kromě úzké černé linky na horním víčku protažené až za koutek oka nenajdeme na líčení nic výraznějšího.

K jemnému líčení zvolila Kateřina Sokolová i velmi jemnou rtěnku: Rtěnka v nude odstínu je velice povedená. Jak je vidět, Kateřina sází na svou přirozenou krásu, kterou jen jemně zvýrazňuje,“ oceňuje odbornice a dodává: „Líčení se mi líbí i přes svou jednoduchost, která mi k večerním šatům na přirozeně krásné Kateřině nevadí.“

Velice ležérně je pojatý i účes. „Vlasy stažené dozadu nebyly zjevně zpevněny ani lakem na vlasy. Účes bych ale zvolila jiný - hodil by se třeba zajímavý drdol nebo slavnostní výčes,“ uzavírá Markéta Karvaiová.

Kateřina Sokolová

Daniela Peštová

Další dáma, která vsadila na přirozenost a letní lehkost. „Daniela má krásný přirozený monochromatický make-up, který nikdy neurazí a zvlášť na léto se vyloženě hodí. Jemné broskvově růžové rty s leskem vhodně doprovázejí oči ve stejném odstínu, které jsou ale v koutku oka a po okrajích rozjasněny světlým stínem. Černá zdobí pouze řasy a je použita na vrchní linku,“ komentuje Markéta.

Odbornice dodává, že u takového líčení je důležité nepodcenit ani úpravu pleti a dát si záležet, aby působila svěže. „Danielina pleť vypadá zdravě a čistě - je krásně sjednocená a jablíčka tváří zdobí přiměřená zdravíčka opět v odstínu, který ladí ke zbytku líčení,“ chválí Markéta povedený make-up, i když jednu věc by možná změnila: Černou linku a řasenku bych zkusila vyměnit za hnědé. Celkový výraz by tak byl ještě jemnější, ale oči by zůstaly pěkně zvýrazněné.“

Ke zvolenému stylu se velmi hodí i rozpuštěné vlasy, které umocňují celkový jemný dojem. Make-up i účes jsou vybrány tak, aby neubíraly pozornost zajímavým dlouhým šatům, které jsou z celkového dojmu nejvýraznější.

Daniela Peštová

Anna Geislerová

Femme fatale českého filmu zvolila líčení, které je pro ni v různých obměnách charakteristické. „Líbí se mi červená rtěnka, kterou Anna Geislerová zvolila. Rudá rtěnka promění každou ženu v dámu, a pokud je správně nanesena a ve slušivém odstínu – jako zde – je to přesně to pravé pro festival ve Varech,“ neskrývá nadšení odbornice.

Chválí i velmi povedené líčení očí. V koutcích jsou oči rozjasněné a po vnějším okraji na vrchním i spodním víčku zvýrazněné tmavým stínem. Černá by se tu ale klidně dala i vyměnit za hnědou nebo vynechat tmavé tóny úplně a nechat jen řasenku. Rty jsou natolik výrazné, že oči nepotřebují poutat další pozornost.“

Kromě make-upu stojí za zmínku i účes. Anna s vlasy příliš neexperimentuje – jejich výrazná zrzavá barva upoutá dostatek pozornosti. Opět zvolila lehce nedbalý, „francouzský“ look: „Pěšinka na boku a patka padající do obličeje dodávají účesu šmrnc. V kombinaci s šaty bych ale možná doporučila účes slavnostnějšího rázu,“ dodává Markéta.

Anna Geislerová

Jenovéfa Boková

„Zde je vidět snaha o velmi přirozený vzhled, co se make-upu týče. Jenovéfa je nalíčená v nude stylu, takže se může zdát, že se skoro ani nelíčila. Její make-up je dokonale neviditelný, a přesto ji zkrášluje,chválí Markéta Karvaiová a popisuje, jak takového vzhledu docílit: „Herečka zvolila jemnou rtěnku, zvýraznila oči řasenkou a má perfektně upravenou pleť s přiměřeným množstvím zdravíčka."

Rafinovaně působí i vlasy. Účes je díky ofině padající do očí zajímavě bohémský. Na mladé herečce by určitě vypadaly dobře i rozpuštěné navlněné vlasy. K jemnému líčení a zvoleným šatům si dokážu představit například hollywoodské vlny,“ dodává hair stylistka.

Jenovéfa Boková
 

Zdroj foto: Profimedia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít