Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Hot trend z Asie: Make-up v tónech růžové

Hot trend z Asie: Make-up v tónech růžové

Hot trend z Asie: Make-up v tónech růžové

1. srpna 2019 od Anna Adlerová

1. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Růžová je na obálkách časopisů, v reklamách, na ulicích, a to nejen v Asii. Najdete tak růžové oční stíny, rtěnky, tvářenky i multilíčidla. Look v růžových tónech asijské svěžesti dodá ženskost a sluší každé ženě bez ohledu na barvu pleti, očí či vlasů. Jak se líčí Asiatky a co si z jejich make-up rutiny můžete vzít?

Jen růžová to může být

Mezi tím, jak nosí make-up ženy z Asie a jak zbytek světa, je značný rozdíl. I když se často inspirují americkými trendy, které holdují nápadnému, „těžšímu“ make-upu, jejich líčidla jsou o poznání jemnější a lehčí. Může za to určitě i jejich teplé podnebí. Proto se jimi můžete inspirovat především v horkých letních měsících, kdy chcete chodit nalíčené co možná nejpřirozeněji. Svůj typický vzhled, který je často asociovaný hlavně s Korejkami, Japonkami a Číňankami, zakládají Asiatky hlavně na svěžesti manifestované krásnou hydratovanou pletí a pleťovými barevnými tóny, které umí vytvořit nevinný a svěží vzhled.
Inspirace

Základ hraje na přirozenost

Asiatky většinou nepoužívají bázi a make-up pro pokrytí celého obličeje. Vyhrávají u nich jemnější struktury, které nabízí třeba BB a CC krém. Ty dodávají pleti přirozený tón i hydrataci, díky nimž pleť působí zdravěji. Jemnost asijského looku si moc nerozumí ani s výrazným konturováním, dokonce ani s projasňováním pomocí bronzeru. Sází na lehký dotek tvářenky, která hraje na tvářích často ve stejném odstínu růžové, který byl použit na oční stíny.

Tip redakce:
Máte smíšenou či problematickou pleť, ale přesto se nechcete BB krémuvzdát? Sáhněte po produktu přesně pro svůj typ pleti, který ji zvládne vyživit i sjednotit. Umí to třeba  Garnier Skin Naturals Pure Active 5 v 1 BB cream s SPF 15, který stahuje póry a působí proti nedokonalostem.


Obočí do rovna

Dokonalé klenuté oblouky? Kdepak! Obočí Asiatek je často rovné a vypadá přirozeně. Není příliš široké ani příliš úzké. Pokud je potřeba ho doplnit, většinou volí jemné hnědé odstíny a kreslí jimi jen tam, kde je potřeba přírodě trošičku pomoct.
tváře

Oči jako panenky

Asiatky většinou při líčení nepoužívají zářivé a výrazné barvy a pro oči to platí zvlášť. Asijský make-up je obecně velmi přirozený, a proto se tlumené světlé tóny uplatňují i v použití očních stínů. Pro každodenní look se používají hlavně jemné pastelové odstíny. Spousta Asiatek nosí barevné kontaktní čočky, protože obdivují všechny druhy modrých a zelených odstínů, které se mezi nimi běžně nenachází. Čočky, které oči opticky zvětší, ještě umocňují jejich panenkovský, nevinný vzhled.

I když má většina Asiatek krátké řasy, ty umělé používají, jen když chtějí docílit glamour looku, což se týká hlavně zvláštních společenských příležitostí a party. Na každodenní nošení jim stačí jedna až dvě vrstvy řasenky, které neohrozí jejich oblíbený přirozený vzhled.
oční stíny

Rty – nejbarevnější část make-upu

Všechny odstíny růžové i výrazné barvy jako červená či oranžová hrajou prim. Spíš než rtěnky jsou ale populární pudry na rty, různé lesky a tekuté barvy na rty, které pomáhají vytvářet neutrálnější a hydratovaný vzhled. Populární asijský styl pro vybarvování rtů je také vytvoření přechodového barevného gradientu.

Tip redakce:
Postupného gradientu na rtech lze docílit pomocí korektoru, kterým se překryjí celé rty a barva se nanese jen na vnitřní část rtů a potom se rozetře trochu do stran, aby vznikl přechod. Vyzkoušejte třeba tekutý L’Oréal Paris Korektor True Match The One  dostupný ve třech odstínech.
rty

Netypická místa pro nanášení očního stínu

Růžové stíny se neomezují pouze na oční víčka, rty a tváře. Asiatky s nimi rády různě experimentují. Jedním z trendů je třeba „vzhled à la kocovina“, kdy se růžový oční stín nanáší pod oči nebo do vnějšího koutku očí. Někdy se dokonce aplikuje i na vrcholek nosu pro vytvoření efektu červenání.

Tento trend můžete použít jako inspiraci a růžový stín v neutrálním odstínu nanést pod oční víčka na vrstvu korektoru v případě, že vypadáte unaveně. Krásně vám prozáří pohled a dodá svěží výraz po probdělé noci.

Jak jste na tom vy a růžová? Používáte ji jen na oči či rty, nebo už jste s ní zkusily vyladit celý make-up look ve stylu Asiatek? Jejich nevinný a svěží styl určitě stojí za vyzkoušení.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Petra Jindřichová 9.srpna 2019
No, já a růžová, to fakt nejde k sobě. Ale možná by se dalo zauvažovat třeba o odstínu do broskvova nebo tak něco, to je asi to nejpodobnější růžové, co bych dala a navíc by mi to jakožto výrazně teplému barevnému typu i sedělo...

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít