Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Extra tipy, jak využít nevhodný kosmetický dárek

Extra tipy, jak využít nevhodný kosmetický dárek

Extra tipy, jak využít nevhodný kosmetický dárek

29. prosince 2017 od Anna Adlerová

29. prosince 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Dostali jste k Vánocům kosmetiku, která se vám vůbec nehodí? Špatný odstín make-upu, barvu stínů, která se vám nelíbí, nebo rtěnku, když rtěnky přece nenosíte? Nezoufejte nad tím, proč nejbližší neznají vaši make-up rutinu. Poradíme vám lepší alternativy než kosmetiku vyhazovat nebo posouvat dál. Přečtěte si tipy, jak nepotřebnou kosmetiku zužitkovat, a vyrobte si originální produkty na míru!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud jste dostaly tuhý a hodně krycí make-up, který je pro vás zbytečný, vyrobte si z něj jednoduše BB cream. Původní make-up přelijte do nějakého kosmetického obalu (například prázdného kelímku od krému). Potom postupně přidávejte svůj oblíbený denní krém až do doby, než budete spokojené s konzistencí. Nakonec přidejte ještě trochu báze pod make-up a v případě, že milujete svou pleť s jemným třpytem, přidejte kapku tekutého nebo krémového rozjasňovače. A voilá! Váš nový BB cream je na světě!


Nevhodný odstín make-upu

Asi nejčastěji se vám stane, že se někdo netrefí při výběru dárku do vašeho odstínu pleti. Pokud je make-up jinak kvalitní, je opravdová škoda ho nevyužít. Odstín si ale můžete jednoduše upravit přidáním make-upu jiného odstínu. Často nemusíte více odstínů míchat ani do jiného obalu, ale stačí je jen propojit na hřbetu ruky před nanášením. Jestliže ale chcete mít jistotu, že budete mít každý den stejný odstín, raději si finální produkt namíchejte do nového obalu. Pokud se vám darovaná kosmetika líbí, ale omylem jste ji upustily nebo jinak rozbily, ani tak nemusíte zoufat.

make-up


Přeměna nevhodných očních stínů v rozjasňovač

Dostali jste třpytivé oční stíny, které prostě nesnášíte? Pokud jsou v odstínu dobíla, dorůžova, dooranžova nebo domodra, můžete si z nich vyrobit originální rozjasňovač smícháním s vazelínou. Pokud máte barvu pudrových očních stínů nevhodnou pro tvorbu rozjasňovače, stejným postupem z nich můžete vytvořit gelové oční stíny.


Vyrobte si vosk na obočí

Dostali jste krásnou soupravu tmavých očních stínů na impozantní kouřové stínování, které je na vás ale moc odvážné? Vytvořte z nich produkt na úpravu obočí! Budete potřebovat neutrální jelení lůj, malý kosmetický kalíšek, špachtličku a oční stín. Nejdřív si z paletky vyberte stín, který přesně odpovídá barvě vašeho obočí, a pak k němu pomalu přidávejte ostatní ingredience. Všechno důkladně promíchávejte a popřípadě přidávejte lůj nebo stín, podle toho, jak moc si přejete mít výsledný produkt pigmentovaný.


Z rtěnky lesk na rty

Nenosíte rtěnky. Jsou na vás moc výrazné a zvlášť barvy jako rudá a fialová vůbec nepovažujete za varianty denního líčení. Zkuste si je tedy zjemnit vazelínou a vytvořit si méně pigmentovaný a přirozenější lesk na rty. Nakrouhejte rtěnku do kalíšku, přidejte vazelínu v potřebném množství a důkladně promíchejte. Co na svůj vánoční dárek říkáte teď?

rtěnky


Náhradní díly

A pokud se jedná o nějakou drobnost, která vám na dárku nesedí, využijte možnosti, že v dnešní době se dají sehnat náhradní části téměř na všechno! Dostali jste dokonale pigmentovanou řasenku, která krásně přilne na řasy, ale nesedí vám její štěteček na řasy? Zkuste si koupit náhradní, který vám bude přesně vyhovovat nebo vyčistěte oblíbený štěteček z jiné řasenky a používejte ten!
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít