Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej DNA v kosmetice? Dnes už žádné sci-fi!

DNA v kosmetice? Dnes už žádné sci-fi!

DNA v kosmetice? Dnes už žádné sci-fi!

29. října 2017 od Jana Kantorová

29. října 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová ve spolupráci s expertem MUDr. Petra Samková

Vybíráte si kosmetiku namátkou, nebo zohledňujete typ pleti a konzultujete výběr pečujících krémů s odborníkem? V budoucnosti už ani jedno nebude potřeba. Kosmetiku si budete moci nechat vyrobit přímo na míru – s vlastním DNA.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Zní to jako poselství z budoucnosti, ale vypadá to, že už brzy si pleťové krémy nebo séra bude možné vybírat na základě důkladných genetických testů, které odhalí skryté problémy s pletí, její stav, věk, ale i to, s čím byste se v budoucnu potýkat mohli. Některé světové kliniky už takové služby nabízejí, Česká republika se s takovým přístupem zatím jenom seznamuje, ale nebude trvat dlouho, a i vy si budete moci na pleť nanášet produkty, které vám padnou doslova ve všech směrech.


Technologický pokrok

Od starověké královny Kleopatry až po současné filmové hvězdy spojuje všechny ženy na světě snaha o bezchybnou krásu. V moderní době, kdy jsou všichni vystaveni mnoha vnějším negativním faktorům, už nestačí jóga, meditace nebo ajurvédská léčba a bylinná, podomácku vyráběná kosmetika, abyste pleť udrželi dlouhodobě v perfektní kondici bez ohledu na používanou kosmetiku.

Neustálé vystavování UV záření, škodlivým chemickým sloučeninám, znečištění nebo volným radikálům vedlo k oživení starých babských triků. To bychom ale nebyli my lidé, abychom se nesnažili najít nějaký rychlejší způsob, jak bojovat proti stárnutí. DNA je jasnou volbou a klíčem ke zjištění všech možných odpovědí při problémech s pletí, kterým je třeba čelit. DNA reguluje tvorbu a opravu všech buněk v těle, a to i na pleti.

vývoj nové kosmetiky

Tip redakce:
DNA v sobě ukrývá veškeré informace, díky kterým jste jedineční. Tyto informace dědíte po obou biologických rodičích, což je důvod, proč jsou vaše geny vždy unikátní.


Omladit, prosím!

Už žádnou novinkou není ve zdravotnictví a v oblasti omlazení plazmaterapie, při které se pracuje pouze s materiálem získaným z vlastní krve. Krevní plazma totiž umožňuje šetrným a bezpečným způsobem spustit proces revitalizace a rejuvenace, a to nejen kůže a podkoží, ale třeba i kloubů. Jedinečnost ošetření plazmou je především v trombocytech, krevních destičkách. Ty jsou nejen hlavním stimulátorem pro růst buněk kůže, ale také podporují aktivitu kmenových buněk v místě, kam se plazma aplikuje. Dále v růstových faktorech, hojivých enzymech a dalších podpůrných buňkách, které jsou ve velkém množství obsaženy v takto speciálně připravené a obohacené plazmě.


Prověřená plazma

„Plazmaterapie není jen vyplněním vrásek, jde o hloubkové omlazení. Většina procedur estetické medicíny známky stárnutí pouze zakrývá, plazmaterapie se však soustředí na buněčné procesy v kůži, zastavuje stárnutí buněk a vyvolává jejich regeneraci,“ doplňuje MUDr. Petra Samková, dermatoložka a primářka Kliniky estetické medicíny Petra Clinic, a dodává: „Pro lepší využití vlastní plazmy ji je možné obohatit koktejlem vitaminů, minerálů, kmenových buněk a kyseliny hyaluronové v rámci tzv. regeliftingu.“

DNA v kosmetice? Dnes už žádné sci-fi!


Vznik za oceánem

Americké kosmetické firmy se vývoji takové kosmetiky, která by velmi přesně odpovídala konkrétním představám zákazníků, věnují již několik let. A stále s většími úspěchy. Firma GENEU již vyrábí produkty doslova na míru, které můžete používat už i doma. Na odchylky v DNA sekvenci se zaměřuje zase firma Skinshift, která se zabývá hledáním jednotlivých typů pleti a následným individuálním vývojem pleti v následujících několika letech, tak aby se neprojevily.


Jak to funguje?

Dané firmě stačí jen speciální vatový tamponek, se kterým si přejedete po tváři. Podle DNA pak připraví každodenní kosmetickou rutinu, včetně čisticího mléka, krému či séra tak, aby se s neduhy na pokožce dalo lépe pracovat či jim rovnou předcházet.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová ve spolupráci s expertem MUDr. Petra Samková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. Petra Samková
Specialista na klasickou a estetickou dermatologii
76
"Být krásná pro mě znamená cítit se ve své kůži."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít