Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Čtyři pravidla krásy podle Korejek

Čtyři pravidla krásy podle Korejek

Čtyři pravidla krásy podle Korejek

28. října 2017 od Karolína Hornová

28. října 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Orient je odpradávna známý jako kolébka krásy a péče o pleť. Křehký půvab japonských gejš a přirozený styl korejských studentek fascinuje dodnes. A právě tyto země se v současných kosmetických trendech opět hlásí o slovo.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Lehké, jemné, ale precizní líčení, díky němuž můžeme vypadat jako porcelánové panenky (a zároveň opticky omládnout), ale také kosmetické produkty, které jsou specifické svými ingrediencemi i způsobem používání - to je asijský styl líčení a péče o pleť. Japonské a korejské trendy zprvu trochu bojovaly s předsudky, ale v poslední době se dostávají na výsluní. Především díky tomu, že se tamní výrobci kosmetiky nebojí experimentovat a zároveň pracují s tajemnými ingrediencemi, s nimiž mají po léta či staletí zkušenosti a které můžete najít i v běžně dostupné kosmetice.


Pravidlo č. 1: Péče jako základ krásné pleti

„Korejská kosmetika, především co se péče o pleť týče, je v poslední době doslova hitem,“ přikyvuje kosmetička Julie Bauer Šnoblová. Působí v Berlíně, což je místo, kde se trendy obecně většinou uchytí dřív než jinde. „Samozřejmě i tady se mě zákaznice ptaly, jestli této kosmetice mohou věřit, jestli je opravdu tak kvalitní, zda se nemusí bát neobvyklých ingrediencí,“ říká kosmetička.

„Ingredience jsou typické: chia semínka, ženšen, ale třeba i krém s hlemýždím slizem, respektive výtažku z něj – obsahuje mucin, který redukuje vrásky, hojí jizvy a bojuje s akné. Může se nám to zdát zvláštní, ale vše se samozřejmě testuje tak, jak jsme zvyklí. Navíc si tato kosmetika zakládá na tom, aby byla co možná nejvíce přírodní, a většinou bývá bez parabenů,“ dodává Julie Bauer. Korejská kosmetika, to jsou podle ní nejen vysoce kvalitní produkty za přijatelné ceny, ale také celý kosmetický rituál, založený na pravidelném používání různých konkrétních přípravků – čisticích masek, olejů, pečujících krémů, BB krémů a dalších.

extrakt z hlemýždího slizu


Pravidlo č. 2: Čistá pleť je zdravá pleť

Asi nejznámějším korejským produktem je černá slupovací maska, která působí až „umělohmotně“, ale její složení překvapí: extrakt z ovsa, grapefruitu, rozmarýnu nebo jiných pečujících bylinek a hlavně aktivní bambusové uhlí, které jí dává typickou barvu. Postará se o dokonale čistou pleť: čistí ucpané póry, odstraňuje černé tečky, ale i odumřelé šupinky kůže.

černá slupovací maska

„Korejská kosmetika se snaží nezakrývat problémy pleti, ale bojovat s nimi a pleť léčit. A to právě pomocí speciálních ingrediencí, používaných třeba i v orientální medicíně, nebo vychytávek, jako je právě černá maska,“ říká Julie Bauer. Čistá pleť je i podle ní základem pro všechno ostatní: cílenou péči i dokonalý make-up.


Pravidlo č. 3: Cílená péče v mnoha krocích

Korejky nejsou tak náruživé návštěvnice kosmetických salonů, ale o to více o svou pleť pečují doma. Vybírají produkty, které jsou určeny přesně pro jejich „problém“, pokud nějaký mají, nebo typ pleti. Jejich tajemstvím jsou ale také – nám často ještě neznámé – typy produktů.

„Základ je čištění, kromě masky se používá hydrofilní olej, který krásně sebere z pleti zbytky líčidel, a pak ještě čisticí pěna, která pleť dočistí k dokonalosti. Dalším krokem je tonikum, které póry stáhne, a pak esence. To je produkt, který my známe málo. Jde o produkt konzistence želé, který obnovuje rovnováhu v pleti po vyčištění,“ vypočítává kosmetička. Dalším krokem je sérum, které by mělo být pečlivě vybráno podle účinku, jehož chceme dostáhnout.

zvláštní ingredience

Pak následují další speciality: takzvaná „sheet mask“, maska v podobě plátýnka, napuštěného účinnou látkou, která se přiloží na obličej. Opět ji vybíráme podle kýženého účinku. Vynechat samozřejmě nelze pečující krém – ty korejské jsou velmi lehké a mívají často konzistenci gelu. Produktů je mnoho, ale základní myšlenkou je, aby pleť nezatížily. Dalším typickým korejským produktem je noční maska. Mívá konzistenci hustého gelu, který přes noc dokonale vyživí naši pleť. „Smývá se až ráno, kdy rituál začíná nanovo,“ usmívá se kosmetička.

nalepovací maska


Pravidlo č. 4: Make-up jako pro princeznu

Asi je jasné, že takto dokonale opečovávaná pleť už nebude potřebovat žádný krycí make-up. „Hitem korejské, ale i japonské kosmetiky jsou lehké pečující BB krémy a lehké krémové či fluidní make-upy. Korejský BB krém s konzistencí emulze před pár lety pobláznil Ameriku: krásně sjednotí pleť a zároveň ji po celý den hydratuje a chrání před UV zářením,“ říká Julie Bauer.

Základem korejského stylu líčení jsou přirozené barvy, co možná nejvíce odpovídající přirozené barvě naší pleti, které nepůsobí jako maska. Základem je přirozeně sjednocená pleť a lehké zvýraznění toho, co dělá náš obličej krásným: jemná tvářenka v přirozených barvách meruňkové, broskvové nebo starorůžové, svěží lehká rtěnka či tónovací balzám, jemné, světlé oční stíny.

Základem líčení v korejském stylu jsou svěží, šťavnaté a zdravé barvy. Jediný „výstřelek“, na který si Korejky potrpí, jsou výrazné linky. Musí být dokonalé, jedna jako druhá a jejich tvar musí být zvolen tak, aby zakrýval nedostatky tvaru oka, zvýrazňoval jeho přednosti a oko působilo opticky větší. Chce to cvik a trochu šikovnosti, ale my vám rádi poradíme, jak dokonalou oční linku nakreslit.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Julie Bauer Šnoblová
Kosmetička a manikérka
4904
"Krása, zdraví a štěstí jdou ruku v ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít