Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Co je pro pleť na podzim nejdůležitější?

Co je pro pleť na podzim nejdůležitější?

Co je pro pleť na podzim nejdůležitější?

21. listopadu 2019 od Eva Suchomelová

21. listopadu 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Podzimní sychravé počasí testuje odolnost vaší pleti. Ochraňte ji tou správnou péčí! Jak na to? Zjistili jsme dobré tipy u kosmetičky Mgr. Blanky Kučerové.
Během podzimu je pleť nejšťastnější z celého roku, proto je to zároveň nejvhodnější doba připravit ji na zimu. Jak se ovšem před zimou o pleť nejlépe postarat, když začnou podzimní plískanice, chladné počasí a venkovní vlhkost?

Citlivý přístup

„Jako dobrou přípravu pro chladnější období bych vypíchla péči o velmi citlivou pokožku se sklony k praskání žilek,“ zdůrazňuje Mgr. Blanka Kučerová. Právě u citlivé pleti je časté, že drobné žilky popraskají vlivem chladu či střídání teplot při přechodu z tepla do zimy a naopak. Prosvítají pak pletí a jsou stále vidět. Prevencí je používání speciálních krémů proti červeným žilkám, které pleti propůjčí lepší izolační vlastnosti, a žilky tak nepopraskají. Už od chvíle, kdy teplota klesne pod 5 stupňů Celsia, nasaďte některý z těchto krémů.
červené žilky

Zazimujte pleť

„Rozhodně zařaďte do své péče krémy, které zvýší obranyschopnost pokožky před chladem,“ radí zkušená kosmetička. Vybírejte si krémy, které obsahují koenzym Q10, lipidy nebo ceramidy, které pleť „obalí“ a ochrání před chladem. Vhodná je i jejich kombinace s vitaminem C, jenž pleť krásně povzbudí, jako např. v NIVEA Energizujícím denním krému proti vráskám Q10 Plus C (koupit v e-shopu) s OF 15.

Hydratujte, ale chytře

I v chladném pozdním podzimu je potřeba pleť stále hydratovat, ale vybírejte si k tomu jiné krémy než v létě. Hodí se hutnější konzistence s oleji či másly, např. arganovým či olivovým olejem nebo bambuckým či kakaovým máslem. A samozřejmě nezapomínejte ani v chladném počasí na dostatečný pitný režim – 1,5-2 litry denně.
Tip redakce:
Zkuste např.
Ziaja Přírodní olivový krém (koupit v e-shopu) s olivovým olejem a bambuckým máslem, čisté Purity Vision Bio prémiové bambucké máslo (koupit v e-shopu) nebo Floré Bylinný denní krém rakytníkový & arganový olej (koupit v e-shopu) s arganovým olejem a rakytníkem.
arganový olej a bambucké máslo

Oleje nad zlato

Alternativou hutných krémů jsou pleťové oleje, které pleť hydratují, ale zároveň ji chrání před nepřízní počasí. Sáhněte třeba po Topvet Arganovém balzámu (koupit v e-shopu) či L'Oréal Paris Pleťovém oleji Extraordinary Oil Nutri-Gold (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Blanka Kučerová
Kosmetička, pedikérka, překladatelka a vydavatelka
156
"Jak řekl Alexandre Vinet: Chtěl bych - neznamená nic, chci - dělá divy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít