Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Co dokáží multilíčidla a jak je správně používat?

Co dokáží multilíčidla a jak je správně používat?

Co dokáží multilíčidla a jak je správně používat?

23. února 2021 od Karolína Valová

23. února 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Už jste někdy vyzkoušeli produkt, který dokáže zkrášlit hned několik partií obličeje – například rty, oční víčka a líčka – najednou? Ne? Pojďte se společně s námi naučit, jak na to! Zamilujete si to!
Multilíčidly nazýváme produkty, které mají více než jednu funkci. Na trhu je jich mnoho, nejčastěji jde o směs vosků a olejů vhodných (jak strukturou, tak barvou) na oční víčka, rty a líčka.
 

Hlavní benefity multilíčidel

  1. Podpora minimalistického životního stylu. Patříte-li mezi lidi, kteří se snaží snížit produkci obalových materiálů i odpadu, jeden produkt, který vydá až za dva další, je to pravé právě pro vás.
 
  1. Ušetření prostoru v kabelce nebo kosmetické taštičce. Nosíte s oblibou psaníčko nebo malou kabelku, do které se toho moc nevejde? Multilíčidla nezaberou téměř žádné místo. Skvěle se hodí také na cesty!
 
  1. Dokonale barevně sladěné líčení. U některých produktů můžete díky postupnému vrstvení barvy docílit různé intenzity i vzhledu líčení. Jedna vrstva na víčka pro rozzáření očí, dvě na líčka pro opálený vzhled a třeba pět vrstev pro nepřehlédnutelné rty. Každá část vašeho obličeje bude vypadat krásně a celkový make-up bude ladit tón v tónu. Pro tento účel můžete bez obav použít Dermacol Blush & Glow krémovou rozjasňující tvářenku (koupit v e-shopu) v odstínu 07 nebo Rimmel Glow Stick Rozjasňovač v odstínu Bold, který dokáže nejen rozjasnit vaši tvář, ale i oblast očí a rtům dodá neodolatelný třpyt.
  1. Úspora peněz. Jsou situace, kdy není možné nebo vhodné investovat do dekorativní kosmetiky. Multifunkční produkty jistě nepatří mezi nejlevnější, většinou se však částka nevyšplhá tak vysoko jako při koupi oddělených produktů na obočí, oči, tváře a třeba rty.
 
  1. Snadná aplikace pomocí bříšek prstů. Pro nanesení produktu většinou nepotřebujete aplikátory ani sadu štětců na líčení. Nejlépe si poradíte s prsty, pomocí nichž jemným tupováním navrstvíte tolik barvy, kolik je zrovna třeba.
 
  1. Rychlost nalíčení. Možná právě díky tomu, že barvu nanesete intuitivně pomocí prstů, je líčení s pomocí těchto produktů velmi rychlé.

TIP: Líčíte-li se prsty, vždy dbejte na hygienu a než sáhnete na svůj obličej či produkt, vydezinfikujte si ruce ubrouskem, mýdlem nebo gelovou dezinfekcí. Vše zmíněné můžete zakoupit na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Jak s multilíčidly pracovat?

Aby byl produkt vhodný na oční víčka, tvář i rty, musí mít vhodnou krémovou konzistenci. Nejčastěji ho proto koupíte v tlusté tužce, tyčince nebo kalíšku. Nemusí však být nutně označen jako produkt 3v1 nebo multilíčidlo. Pro tento účel vám skvěle poslouží mnoho produktů, které běžně používáte. Buďte kreativní!
 
Pro odvážnější líčení očí vsaďte na Max Factor Miracle Sheer Gel Gelový bronzer v tyčince. Když na to přijde, není důvod nepoužít ho opatrně také na obočí a linky. Tentokrát si však vezměte na pomoc Gabriella Salvete Kosmetický štětec na obočí a linky (koupit v e-shopu), který vám pomůže přesně definovat tvar.
Další kosmetická vychytávka, která má hned tři způsoby využití, je Miss Sporty Just Clear Mascara (koupit v e-shopu). S touto řasenkou dokážete upravit obočí, nadzvednout řasy a spolehlivě zafixovat dorůstající vlasy, které trčí okolo obličeje.
 
Tip redakce:
Pro dlouhotrvající efekt jakékoliv dekorativní kosmetiky doporučujeme používat báze. Speciálně na horní víčka je vhodné nanést
Dermacol Bázi pod oční stíny (koupit v e-shopu), která zajistí, že produkt vydrží na svém místě, nebude se drolit a nezvýrazní drobné vrásky.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít