Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Co dělat, aby letní líčení obstálo?

Co dělat, aby letní líčení obstálo?

Co dělat, aby letní líčení obstálo?

15. června 2017 od Šárka Jináčová

15. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Šárka Jináčová

Odložte hutný krém, krycí make-up a tmavou rtěnku. Přichází léto a ke slovu se dostává lehké letní líčení a přirozený vzhled. Už víte, jak na to, aby líčení v létě vydrželo?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

S příchodem letních měsíců je běžné odložit pár vrstev oblečení. Se stejnou samozřejmostí, s níž si před létem přeskládáváte věci v šatníku, byste ovšem měly přeorganizovat i kabelku s líčidly. Přeci jen letní líčení má svá specifika: musí odolat vyšším teplotám a silnějším slunečním paprskům. Ale nebojte se, nemusíte hned vše házet do koše.


1.      Péče s UV ochranou


Hlavní je faktor

Tím hlavním pilířem letní péče je bezesporu ochrana před sluncem. Jelikož už se vám jistě dostala pod kůži varování dermatologů, že sluneční paprsky není radno brát na lehkou váhu, co je rok dlouhý, určitě máte make-up nebo BB krém, které v sobě již nějaký ten ochranný faktor obsahují. Slunce sice příjemně hřeje, kůži ale moc dobře nedělá: způsobuje (v lepším případě) předčasné stárnutí nebo pigmentové skvrny. Není tedy od věci vždy jako první nanést opalovací krém, který v sobě má všechny potřebné filtry.

Letní alternativy vaší kosmetické rutiny


Minimalismus jako letní krédo

Pro případ, že se vaše pleť v horku přeci jen bude lesknout (pocení prostě k létu patří jako žabky nebo plavky), mějte v létě v kabelce po ruce matující ubrousky, které vsáknou přebytečnou mastnotu (all about matt od značky essence). Dalším skvělým pomocníkem proti lesknoucí se pleti je průsvitný pudr, volte však takový, který pleť nevysušuje. Jinou letní „vychytávkou“ je také termální voda ve spreji, která osvěží, aniž by rozmazala líčení.


2.      Nedostatky kryjte "lehce"


Vsaďte na lehčí tónovací krémy

A nyní k samotnému líčení. Obecně v létě platí, že méně je více. „Když se řekne léto, znamená to pro mě přirozený make-up a zdravá, zářivá pleť,“ zní rada přední světové vizážistky Bobbi Brown. „Když je horko, snažím se o co nejjednodušší líčení, stačí tónovací krém, bronzer, řasenka a třpytivý lesk na rty,“ shrnula pro server PopSugar maskérka. Zapomeňte tedy na silné vrstvy krycího make-upu. Pleť se v létě v důsledku vyšších teplot a vlhkosti rychleji mastí, proto bude lepší tyto hutnější přípravky na čas z repertoáru líčidel vyřadit. Místo nich sáhněte po lehčím tónovacím fluidu (ideálně by na krabičce mělo stát oil-free), který dobře hydratuje. Hydratace je totiž dalším pilířem letní péče o pleť.

Letní alternativy vaší kosmetické rutiny


3.      Voděodolné líčení v popředí


Rty a oči

Minimalismus se v letních měsících vyplatí i v dalších krocích, při líčení rtů nebo očí. Navíc volte voděodolnou variantu. Ta existuje jak v případě řasenky, ale také u očních stínů. Ty totiž může zničit i váš pot. Místo rtěnky často postačí jen lehčí balzám v odstínu nebo lesk. Jestli se nechcete vzdát oblíbené rtěnky, zkuste si alespoň pohrát s intenzitou a rozsvítit ji třpytivým leskem.


Řasenka do horka

Oči by v létě měly zářit. V prvé řadě proto v jejich okolí naneste rozjasňovač, který oko rozsvítí. Pro přirozený vzhled stačí klidně jen těch pár kapek rozjasňovače, pokud ale chcete výraznější make-up, stíny volte raději třpytivé. Chybu neuděláte se zlatavým či měděným odstínem.

Rovněž řasenku vybírejte s ohledem na horko. Může totiž začít snadno téct. Je tedy lepší sáhnout po voděodolné variantě (XXPress Volume Aqua od značky Gabriella Salvete), nebo pokud tento typ dráždí vaše oči, po bezbarvé. Někdy pomáhá na klasickou černou nanést vrstvu bezbarvé. Riziko, že se barva rozmaže, je pak menší. Každopádně se vyhněte u klasické řasenky malování řas na dolním víčku.

Letní alternativy vaší kosmetické rutiny


4.      Tečka na konec: Správná barva


Nezapomínejte na odstín

Pokud jde o výběr tónovacího krému, kromě lehké textury pečlivě vybírejte i odstín. Platí pravidlo, že váš letní make-up by měl být zhruba o stupeň tmavší než zimní a jarní odstín. Pokožka je v červnu prostě tmavší než v lednu. Byť se slunci přímo nevystavujete, jen těžko mu uniknete – i ve stínu a s ochrannými faktory zpravidla kůže chytne trochu bronzu. Berte to tedy v potaz. Podle odborníků je nejlepší otestovat odstín na linii dolní čelisti. Zkusit můžete BB krém 5 v 1 s hydratačním účinkem od značky Nivea, dále Garnier Miracle Skin Perfector nebo tónovací krém 2 v 1 od značky Dermacol. Na tváře je v letních měsících ideální bronzer, který dodá lehký, přirozený nádech opálení. Odstín volte maximálně o jeden až dva tóny tmavší, než je vaše pleť. Zkuste Natural Bronzer od Rimmelu nebo Max Factor Bronzing Powder.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Šárka Jináčová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít