Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Čím se nalíčit v létě: Dekorativka, která přežije vedra

Čím se nalíčit v létě: Dekorativka, která přežije vedra

Čím se nalíčit v létě: Dekorativka, která přežije vedra

1. srpna 2019 od Karolína Hornová

1. srpna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Hledáte na léto produkty, které přežijí horko i vlhkost a večer s nimi ještě zazáříte na party? Víme, do čeho se vyplatí investovat! A také víme, že si tyto produkty zamilujete už napořád!
Vedro, pot, voda, nápor slunečních paprsků. Takový zápřah nemusí veškerá kosmetika přežít. Pokud ale sáhnete po vychytaných produktech, nemusíte se v líčení omezovat ani tehdy, když rtuť teploměru šplhá nad třicítku. Přinášíme tipy na produkty, které vás v létě nezradí​, a navíc si je zamilujete natolik, že ve vaší kosmetické taštičce zaujmou místo už napořád. A kromě toho – nemusí jít bezpodmínečně o voděodolnou kosmetiku.


1. Make-up: Dlouhotrvající, BB krém nebo kompaktní

Tekutý make-up může v létě znamenat problém – především pro ty, které mají mastnější pleť, a navíc se třeba více potí. Ta nejjednodušší rada zní: dopřejte mu oddych a nechte pleť dýchat! Sluneční paprsky vaši pleť sjednotí za něj. Léto je ideální dobou pro jemné líčení.

Pokud je pro vás make-up nutností, je pro letní dny jistotou ten dlouhotrvající, s lehkou texturou, případně matující. Samozřejmostí by měl být ochranný sluneční faktor. Zkuste třeba Rimmel London Make-up Match Perfection s lehkou texturou a SPF 20.
letní kosmetika
Pokud chcete pleť jen lehce sjednotit a nechcete na obličeji cítit nic, co by vás jen podvědomě zatěžovalo, vsaďte na BB krém. Dermacol BB Hydratační tónovací krém 8 v 1 pleť sjednotí, schová nedokonalosti, dodá pleti svěžest a prozáří ji. Jeho samozřejmostí je také SPF 15.

Máte mastnější pleť nebo máte potřebu make-up nanášet a dolaďovat svůj vzhled i v průběhu dne? Pak nelze doporučit lepšího pomocníka, než je tuhý pudrový make-up. Značka L’Oréal Paris nabízí produkt, který pleť sjednotí až na 24 hodin, a jehož výhodou je kompaktní balení, které přežije i největší vedro v plážové tašce. Hledejte na pultech drogerií L'Oréal Paris Pudr Infallible 24h.


2. Řasenka: Voděodolná, kterou smyjete vodou

Která žena by někdy v létě nezažila problém s řasenkou: rozmazávání, nevzhledné černé šmouhy kolem očí, ale klidně i zarudlé a podrážděné oči. Trh s dekorativní kosmetikou naštěstí reaguje na potřebu mít „mrkací“ řasy kdykoli, kdekoli a za jakýchkoli podmínek.

L'Oréal Paris Řasenka Unlimited Black je produktem, který opravdu nezná hranic. Je voděodolná, na řasách drží bez drolení a rozmazávání celý den i v největším vedru, ale klidně i při vodních sportech. A co je na ní nejlepší? Má jakoby „gumovou“ texturu, takže řasy obalí, výborně drží, ale večer ji můžete opatrně smýt pouze teplou vodou.
na pláži

3. Linky: Kočičí oči v parném létě

Milovnice dramatických linek si nemusejí zoufat ani v letním horku. Ačkoliv se tekutá linka může zdát pro extrémní teploty ošemetným nástrojem pro zkrášlení, opak je pravdou – většinou vydrží mnohem více než třeba klasická kajalová tužka na oči. Některé linky navíc disponují téměř nadpřirozenými schopnostmi. 

Dermacol Fix na oči Precise Black má vlastnosti srovnatelné s produkty z parfumerií, které stojí až šestinásobek. Svými vlastnostmi připomíná výše zmíněnou řasenku - po zaschnutí získá kompaktní, pružnou texturu, která se nedrolí a vydrží i letní deštík. Večer lze linku jemně smýt pouze teplou vodou. Skvělou výdrž nabízí třeba i miss sporty Studio Lash Designer Gel eye liner 24HR, která se skvěle nanáší díky nestékající gelové textuře a slibuje výdrž až 24 hodin.

4. Obočí: Vsaďte vše na jednu kartu

Husté, výrazné, perfektně tvarované obočí je trendovou stálicí posledních let. Pro ty, které se v létě nechtějí příliš líčit, je tento trend zárukou, že jejich obličej nezůstane bez výrazu. Obočí a sjednocená pleť může být klidně vším, co potřebujete pro „nedbale upravený“ plážový vzhled.

Pro líčení obočí v horku vybírejte suché produkty, které vydrží na místě a nehrozí jim rozpití. Dobrou volbou je klasická tužka na obočí v přirozeném odstínu. Dermacol Tužka na obočí má texturu,která se dobře nanáší a zároveň vydrží po celý den a působí přirozeně.
letní make-up

5. Rtěnka: Nechte ji doma a tónujte!

Málokterá dáma patří k tomu „skalnímu jádru“, které nosí rtěnku i v horkém létě. Spousta produktů sice vydrží i extrémní podmínky, nicméně jde spíše o pocit a také o fakt, že v létě hodně pijeme, olizujeme si rty a jíme různé studené dobroty, což je zacházení, které už rtěnky přežít nemusejí. Léto by se mělo nést ve znamení lehkosti a rozhodně nebude žádné faux-pas, když rtěnku vynecháte.

Pokud ale toužíte po plných, šťavnatých rtech, vsaďte na tónovací balzámy, lesky a tekuté rtěnky s lehkou texturou, které vaše rty v létě pocitově nezatíží. Dvoufázová rtěnka L'Oréal Paris Infaillible 24H Born to Blush obsahuje pigmentovou složku a gelový „lesk“ s kyselinou hyaluronovou, který poskytne rtům hydrataci a zabrání jejich vysušování. Pokud chcete rty spíše zvláčnit a hydratovat, ale nechcete se ochudit o výraznou barvu, zvolte tónovací balzám na rty, jako je třeba Labello Crayon Balzám na rty v tužce, který má příjemnou vstřebatelnou texturu a opravdu živé barvy. Letnímu polibku s vůní lesního ovoce nikdo neodolá!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít