Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Cica krémy: Novinka inspirovaná čínskou medicínou

Cica krémy: Novinka inspirovaná čínskou medicínou

Cica krémy: Novinka inspirovaná čínskou medicínou

26. května 2018 od Lucie Kubíková

26. května 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem MUDr. et Bc. Lucie Jarešová

Zabránit rychlému stárnutí pokožky chce snad každá žena. Kromě toho nemálo žen trápí i problematická pleť, vysychání kůže či vyrážky. Novým bojovníkem v anti-age, který vám navíc pomůže i při potížích s pletí, mohou být Cica krémy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Co to znamená, Cica? Vysvětluje dermatoložka Lucie Jarešová: „Slovo Cica je odvozeno z názvu léčivé rostliny, která je obsažena v krému. Jedná se o pupečník asijský neboli Centelle asiatICA.  Tato bylina bývá také označována jako Gotu kola. Má široké spektrum působení na lidský organismus.“
 

Pupečník asijský – elixír z květináče

Pupečník asijský je na první pohled nenápadná, svěže zelená plazivá rostlinka, kterou můžete pěstovat i doma v květináči. V Asii ale už dlouho vědí, že je chutná – její listy se dají dusit jako příloha nebo přidávat do salátu -  a také lidskému zdraví prospěšná.

Podle indické ajurvédy:
  • navrací kůži pružnost, funguje proti celulitidě
  • urychluje hojení aftů, oparů a ran na kůži
  • pomáhá proti úzkosti, vyčerpání, nevyrovnanosti
Pupečník asijský

Pomocník v boji proti vráskám

„Rostlina byla objevena v Číně před mnoha lety a pro své léčivé účinky byla člověkem rozšířena i do dalších asijských zemí,“ vysvětluje MUDr. Lucie Jarešová. „V čínské medicíně patří mezi základní rostlinu, která se používá k léčbě nejen lokální, ale také celkové. Účinky na kůži jsou hojivé, působí protizánětlivě, proti bakteriím a plísním.“

Některé čínské a korejské kosmetické firmy začaly výtažky z pupečníku přidávat do kosmetiky, z níž se okamžitě stal hit. A protože i Evropanky chtějí mít zdravou pleť a mladistvou hladkou tvář jako Asiatky, je načase se s Cica krémy seznámit. Zvlášť pokud máte problematickou pleť se sklonem k zarudnutí, vysychání a praskání. Jelikož pupečník obnovuje elasticitu pleti, výborně se hodí i pro péči proti vráskám.

I normální pleť bez viditelných problémů totiž denně ohrožují nepříznivé vlivy z okolí, které v pokožce způsobují jakési opakované minizáněty. Ty mohou skončit ztrátou elasticity pleti a ničením kolagenových vláken. Tomuto procesu předchází unikátní řada krémů proti vráskám L´Oréal Revitalift Cica pro ženy nad 35 let, kdy v nočním, denním i očním krému hraje prim právě pupečník a jeho pečující vlastnosti.

Aplikace na pokožku

Pupečník... a co dál?

Cica krémy na českém trhu neobsahují pouze výtažky z pupečníku. Jak říká dermatoložka Lucie Jarešová, doplňují je i další zklidňující a regenerační složky, které pečují o citlivou pleť: „Přípravky Cica neobsahují pouze výtažek z léčivé rostliny, ale také jiné složky, které obnovují kožní bariéru. K regeneraci kůže přispívá též panthenol a další minerály nebo výtažky.“
 

Pro koho se Cica krémy hodí?

Pro každého. Pokud hledáte krém pro celou rodinu, od miminek až po seniory, pak jsou Cica krémy dobrou volbou. Fungují skvěle proti vráskám, pro zvýšení pružnosti pleti, na zklidnění. „Krém lze aplikovat na všechna místa na těle. Pokud jsou na kůži přítomna ložiska ekzému, doporučuji aplikaci několikrát denně, aby došlo k rychlejší obnově kožní bariéry. Jeho použití je možné na den, noc i během dne,“ uzavírá MUDr. Lucie Jarošová.

Cica krémy proti vráskám

Cica krémy na vlasy? Proč ne!

Bez života a unavená ale nebývá pouze pleť. Kvůli česání, žehlení, fénování nebo zesvětlování dostávají zabrat i vaše vlasy. Odborníci z L´Oréal Paris vytvořili nové složení expertní řady Elseve Total Repair 5, která obsahuje látky vyhlazující povrch vlasů, tzv. Cicamide. Aby péče o vlasy byla kompletní, jsou do šamponů také přidávány Pro-keratiny, které obnovují a posilují vlasové vlákno a jeho strukturu.  Na vlasech bývají nejčastěji namáhány právě délky a konečky vlasů. Právě těm je tedy potřeba věnovat větší pozornost. Zkusit můžete třeba bezoplachový krém na vlasy Cica Repair, který obsahuje také měsíček a ceramide pro obnovení hladkosti a struktury vlasů a můžete jej používat po umytí vlasů nebo také nasucho. Kromě péče o vlasy funguje také jako ochrana před horkým vzduchem při fénování. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem MUDr. et Bc. Lucie Jarešová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. et Bc. Lucie Jarešová
všeobecná dermatovenerologie, estetická a laserová dermatologie
50
"Každý může vypadat dobře."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít