Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Český patent: Nanovláknová maska s kyselinou hyaluronovou

Český patent: Nanovláknová maska s kyselinou hyaluronovou

Český patent: Nanovláknová maska s kyselinou hyaluronovou

27. prosince 2017 od Eva Suchomelová

27. prosince 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Ing. Ladislav Mareš

Podoční maska z nanovláken? Žádné sci-fi, ale český vynález se světovým patentem. Právě tato technologie spolu s kyselinou hyaluronovou už dobývá i kosmetické poličky českých žen! Zjistili jsme pro vás o této horké novince víc u špičkového českého odborníka, technologa Ing. Ladislava Mareše.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Nanovlákno v kosmetice? Jasně!

V anti-age kosmetice zažívá boom kyselina hyaluronová. Vědci se inspirovali už pro účely medicíny, kdy z nanovláken této látky, zvané též hyaluronan, dokázali utkat jakási „plátýnka“ pro bezjizevné hojení ran. Pokud se tedy chcete vyhnout invazivnímu zkrášlujícímu zákroku pomocí injekcí kyseliny hyaluronové, zaměřte se na účinné kosmetické přípravky.

Aktuálním hitem, který využívá jak technologii nanovláken, tak regenerační vlastnosti kyseliny hyaluronové, je český patentovaný vynález, podoční maska z nanovláken. „Masku NanoEyeLift jsme vyvinuli na základě 10 let výzkumu a vývoje aplikací pro kosmetiku a medicínu. V rámci jedné vývojové větve jsme zjistili, že nanovlákenná membrána má vynikající okamžitý účinek na vypnutí vrásek. A následně jsme tuto možnost dále rozvíjeli,“ vysvětluje vedoucí výzkumného týmu, který masku vynalezl, Ing. Ladislav Mareš.

nanovláknová textilie


Tři složky krásy

Maska se skládá z několika vrstev a její použití vyžaduje dodržet přesně doporučený postup. „Klíčová část produktu je nanovlákenná membrána. Díky ní dochází k efektu dlouhodobého vyhlazení vrásek. Kyselina hyaluronová má hlavní přidanou hodnotu v jejím efektu na redukci vrásek a zároveň zvyšuje přilnavost membrány k pokožce,“ přibližuje expert na technologii nanovláken. „Membrána vytváří specifické mikroklima, které udržuje ideální prostředí pro pokožku pod maskou. Membrána má i mechanickou sílu – otevře póry pokožky a umožní průnik aktivních látek. Na molekuly kyseliny hyaluronové se pak nabalují aktivní látky z výživného krému a hydratují pokožku. Různě velké molekuly kyseliny hyaluronové působí v různých vrstvách pokožky – nejen krátkodobě, ale i dlouhodobě. Všechny 3 složky produktu tak mají nezastupitelnou roli a výsledný efekt nastává díky nim.“
průnik kyseliny hyaluronové

Nanovlákna jsou vyráběna z polyuretanu. To je polymer běžně používaný i v tkáňovém inženýrství. Maska se vyrábí z tzv. netkané textilie – tj. vrstva nanovláken je nanášena, nikoli tkána. Vyrábí se na stroji Nano-spider, který je také českým vynálezem. Kyselina hyaluronová se používá jako aktivní látka nanášená na membránu z nanovláken. Tato membrána umožňuje proniknutí kyseliny hyaluronové do hlubších vrstev pokožky. „Navíc užíváme různé velikosti molekul této kyseliny, a zlepšujeme tak působení v různých vrstvách pokožky,“ doplňuje inženýr Mareš.


Správný postup

Když masku vyndáte z obalu, máte zde nalepovací část z netkané textilie, tubičku s kyselinou hyaluronovou a tubičku s výživným krémem. Nejprve je potřeba vyčistit si pleť. Pak se oddělí žlutá vrstva, pod níž se objeví samotná bílá maska. Na tu naneste kyselinu hyaluronovou a rozetřete ji do tenké, souvislé vrstvy (3-4 mm). Následně přitiskněte masku bílou stranou na pleť pod oko, přesně do míst, kde se vám tvoří vrásky (včetně vějířků po stranách očí). Sundejte z masky tmavší vnější vrstvu a v případě potřeby naneste na povrch ještě další tenkou vrstvičku kyseliny hyaluronové. Po 1 minutě aplikujte na povrch masky ještě přiložený výživný hydratační krém a nechte půl hodiny působit. Hydratační a vypínací efekt by měl přetrvat až 48 hodin, jak potvrdila studie provedená Státním zdravotním ústavem.


Nanotechnologie – budoucnost kosmetiky?

Zatím se dá tato maska pořídit jen u výrobce. Ale nanotechnologie se ukazují jako velmi slibná cesta v anti-age kosmetice. Dá se očekávat, že v brzké době přijdou s přípravky na bázi nanotechnologií i jiní výrobci. Není tedy daleko doba, kdy si budeme moci pořídit přípravek s nanovlákny třeba i v drogerii.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Ing. Ladislav Mareš

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Teta drogerie 20.února 2018
Dobrý den, toto zboží můžete zakoupit na internetových stránkách. Zde Vám zasíláme pár odkazů.
https://www.mj-krasazdravi.cz/nafigate-podocni-maska-nano-eye-lift-nahradni-baleni--4-pary/

http://www.obchodproalergiky.cz/cs/kosmetika/vyhlazujici-podocni-maska-nano-eye-lift-4-ks-nafigate-cosmetics-64/detail.html

http://superplet.cz/kyselina-hyaluronova/22-nano-eye-lift.html

Hezký den :)
Eva Berková 10.února 2018
Nanovláknová maska s kys.hyal. - kde ji lze koupit a jaká je cena? Podrobný popis uvádíte už v prosinci, ale výše uvedené jsem nenašla.
Děkuji.

Expert z článku

Ing. Ladislav Mareš
Expert na nanovláknové technologie v průmyslu
30
" -"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít