Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Bílé líčení očí: Mikrotrend letošního léta

Bílé líčení očí: Mikrotrend letošního léta

Bílé líčení očí: Mikrotrend letošního léta

3. června 2019 od Karolína Hornová

3. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Pokud jde o oční linku a stíny, bílá může v létě nahradit černou. Tento jednoduchý, ale efektní trend dokáže rozzářit váš pohled. Prozradíme vám, jak na to – ať už chcete být decentní, nebo máte chuť si zaexperimentovat.
Pokud se zajímáte o beauty trendy, rády „prolézáte“ drogerie a parfumerie a vyhledáváte novinky v make-upu, možná jste na to už narazily: bílá je malým trendem sezony, který se ale stále více hlásí o slovo. Bílé stíny a oční linky jste mohli vidět na přehlídkách týdnů módy i v lifestylových časopisech. Proč jsou ideálním trendem na léto a jak na ně? Pojďme se na to podívat.


Bílá tužka: Wow efekt pro vaše oči

Pokud máte malé oči, možná řešíte jak je díky make-upu opticky zvětšit. A ostatně - která žena by nechtěla mít kukadla, za kterými se každý otočí? Jedním z rychlých a efektních řešení je bílá tužka na oči. Nemusíte ji ale používat jen na vnitřní linku, ale vytvořit s ní i zajímavý letní efekt – bílou horní či spodní linku nebo bíle vystínované víčko, které bude skvěle kontrastovat s opálenou pletí. Bojíte se výrazné barvy? A není náhodou černá mnohem výraznější, a přesto ji používáte denně? Aha!
bílé stínování očí

Jak ji používat?

Pokud máte přece jen trošku strach, vyzkoušejte si všechno v klidu doma nanečisto, třeba o víkendu s kamarádkou. Pořiďte si klasickou bílou tužku, jako jsou např. Gabriella Salvete Tužka na oči č. 28 nebo Dermacol Bílá kajalová tužka na oči. A experimentujte:


Pro začátečníky:

  • Na začátek zkuste jemnou tenkou linku v linii a těsně nad linií horních řas, kterou jemně protáhnete od vnějšího koutku směrem ven. Vypadá to dobře? Pokračujte!
  • Přidávejte na síle linky – nejvíce na středu víčka a na obě strany doztracena.
  • Protáhněte linku od vnějšího koutku ještě dál. S černou byste si netroufly, ale s bílou to vypadá skvěle, ne? A navíc docela nenápadně.
bílé líčení

Pro pokročilé:

  • Vyzkoušejte i spodní bílou linku. Můžete ji rovněž protáhnout od vnějšího koutku směrem ven a dolů, a vytvořit tak efekt řas.
  • Zkuste tužku použít místo stínu na celé horní pohyblivé víčko a doplnit ji jemným očním stínem nad záhybem víčka – třeba růžovým nebo broskvovým.
  • Nemáte dost? Inspirujte se etno stylem a kreslete: zkuste třeba tři tečky, kterými opticky prodloužíte linii horní linky z vnějšího koutku směrem ven a nahoru. Nebo se inspirujte líčením z přehlídek a zvolte výraznou, geometrickou spodní linku, doplněnou světlým stínem na horním víčku. Skvělá verze bílého líčení třeba na večírek.

S čím kombinovat?

Máme další dobrou zprávu: je jen na vás, pro jakou verzi se rozhodnete. Můžete experimentovat a bílou doplnit kontrastní barvou, kterou doladíte letní look. Zkuste dvojitou linku, kdy těsně u řas použijete jinou výraznou barvu, jež si s bílou bude dobře rozumět, jako třeba světle zelená Maybelline New York Linerefine Expression Kajal 37 Green oční linka. Nad ni pak naneste bílou. Druhou možností je bílým líčením očí doplnit minimalistický nude make-up celého obličeje. Nemusíte používat ani řasenku – postačí bezchybná pleť, lehce zvýrazněné obočí a bílé stíny – třeba Dermacol Bonbon Wet & Dry oční stíny v odstínu 205. Nezapomeňte je aplikovat také do vnitřního koutku oka pro rozjasnění pohledu. Budete vypadat neskutečně svěží!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít