Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Barva roku 2020: Komu bude slušet „klasická modrá“?

Barva roku 2020: Komu bude slušet „klasická modrá“?

Barva roku 2020: Komu bude slušet „klasická modrá“?

24. února 2020 od Eva Suchomelová

24. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Po loňské korálové převzala v roce 2020 žezlo klasická modř. Komu bude slušet, jak ji oblékat a zakomponovat ji do líčení? Tady jsou naše tipy!
Každoročně společnost Pantone vyhlašuje barvu roku. Pro rok 2020 se jí stala klasická modrá s označením 19-4052. Je to skutečně úchvatná barva, proto byste ji měli zkusit zařadit do svého šatníku i make-up rutiny.

Barva klidu a harmonie

V přítomnosti modré barvy produkuje lidský mozek 11 hormonů se zklidňujícím účinkem, jak uvedl v jedné své studii Wágnerův ústav pro barvu. Tohoto efektu můžete využít ve svůj prospěch, když se obléknete do modré. Lidem se budete jevit hloubavě a moudře. Budete v lidech vzbuzovat důvěru, budou se ve vaší přítomnosti cítit uvolněně a pohodově. Modrá barva usnadňuje komunikaci mezi lidmi, snadněji navážete kontakt. To se hodí třeba pro první schůzku, ať jde o pracovní setkání, nebo první rande.


Pro koho se hodí

Klasická modrá patří mezi chladné barvy, podle barevné typologie bude tedy slušet především studeným typům – tzv. létu a zimě. Nejlépe vynikne na šatech nebo na horních dílech oblečení, např. na halenkách, topech či tričkách, kdy podtrhne vaši ženskost. V modrém profesionálním kostýmu zas vzbudíte důvěru a dojem solidnosti.

Modrá na víčkách?

Klasická modř bude slušet studeným typům s hnědýma a černýma očima, dobře poslouží i majitelkách oříškově hnědých očí. Vyhnout by se jí měly modrooké a zelenooké ženy – přinejmenším v blízkosti očí jim neposlouží. Modré oční stíny potlačí modrou barvu očí a budou vypadat fádně, se zelenou barvou očí se budou modré oční stíny „tlouct“. Ovšem dobrým tahem je modrá řasenka na konečky řas, ta bude slušet i modroočkám. Zkuste např. Max Factor Řasenka pro objem a prodloužení řas X 2000 Calorie Dramatic Volume mascara navy (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Sytě modrá víčka jako ze 70. nebo 90. let jsou dnes spíš otázkou retro stylu. Zkuste pojmout
líčení očí s modrou barvou moderněji – zkombinujte ji s linkou v kontrastním odstínu, např. v bronzové, čokoládově hnědé či tmavě modré. A hlavně stínujte!


Modrá v detailu

Pokud si nepotrpíte na extravaganci, ale přesto byste rády modrou barvu zakomponovaly do svého vzhledu, vyberte si modré doplňky (kabelku, šátek, pásek apod.) nebo sáhněte po modrém laku na nehty. Oživíte tak i velmi konzervativní outfit. Velmi zajímavého efektu dosáhnete např. s Gabriella Salvete Dlouhodržícím lakem na nehty 2 Lagoon (koupit v e-shopu).


Modrá pro odvážné

Jste rebelka a chcete upoutat pozornost? Pak se nabízí líčení rtů s modrou rtěnkou. Připravte se na to, že budete poutat hodně pozornosti. Aby toto líčení působilo kultivovaně, zbytek obličeje naličte velmi decentně.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít