Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 9 způsobů, jak si odlíčit oči – tradičně i netradičně

9 způsobů, jak si odlíčit oči – tradičně i netradičně

9 způsobů, jak si odlíčit oči – tradičně i netradičně

5. dubna 2022 od Lenka Knápková

5. dubna 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Odličování očí je často opomíjené. Žádné či nesprávné odličování očí může vést k předčasnému stárnutí očního okolí, tvorbě vrásek či podrážděných očí. Oči byste si měla odličovat i v případě, že se nelíčíte, protože na nich za celý den ulpí mnoho prachu a nečistot.

Jak správně odličovat oči?

Na navlhčený vatový tamponek naneste odličovací přípravek. Zkuste Ellie Kosmetické vatové polštářky (koupit v e-shopu), které jsou ze 100% organické bio bavlny. Přiložte na oči a nechte chvíli působit. Toto je velmi důležitý krok, při němž dochází k rozpuštění líčidel. Vždy odličujte směrem od vnitřního koutku k vnějšímu. Řasy odličujte shora dolů. Oči nikdy nedrhněte a netlačte na ně, jemná kůže je velmi náchylná k podráždění.
Jak vybrat správný odličovač? Který je ten nejlepší přímo pro vás?

EKO tip:

Vyzkoušejte odličovací tamponek, který lze opakovaně používat. Třeba Gabriella Salvete Odličovací houbičku (koupit v e-shopu), která je ze speciálních vláken, jež na sebe vážou zbytky líčidel a další nečistoty, proto ji lze účinně používat pouze s vodou. Pro intenzivnější mytí použijte s čisticí vodou, gelem nebo odličovacím mlékem. Zkuste třeba Floré Čisticí Pleťovou vodu bílá lilie & zelený čaj (koupit v e-shopu), která je ideální pro jemné čištění, osvěžení a hydrataci pleti. Odličovací houbičku i látkové tampony je možné používat opakovaně a pro udržení čistoty je lze prát v pračce (cca 1x za týden).

Jak vybrat správný odličovač? Který je ten nejlepší přímo pro vás?

Jak vybrat správný odličovač? Který je ten nejlepší přímo pro vás?
  • pro citlivé oči

Pokud máte citlivé oči, volte vždy odličovač určený přímo na citlivé oči, je oftalmologicky testován a je velmi jemný. Zkuste Nivea Jemný odličovač očí (koupit v e-shopu), který je šetrný k očím i očnímu okolí.
 
  • přírodní složení

Používáte-li raději produkty bez zbytečné chemie, zkuste Floré Bylinný dvoufázový odličovač levandule (koupit v e-shopu), který je veganský a netestovaný na zvířatech. Navíc je obohacený o extrakt z levandule, jenž má zklidňující účinky.
  • dvoufázový odličovač

Dvoufázové odličovače obsahují dvě „fáze“, většinou se jedná o olejovou a vodní. Před použitím vždy důkladně obě složky promíchejte. Spojením obou složek získáte odličovač, který rozpouští i voděodolný make-up bez nutnosti drhnutí očí. Zároveň pečuje o oči a oční okolí. Vyzkoušejte Astrid Oční odličovač Aqua Biotic (koupit v e-shopu), jenž obsahuje prebiotika pro zdravou vyváženou pleť.
 
  • rychlé odlíčení

Pro rychlé odlíčení očí nebo na cestách můžete použít také odličovací ubrousky Nivea Expertní odličovací ubrousky MicellAir Expert Biodegraable (koupit v e-shopu), které efektivně odličují oči i pleť a nezanechávají mastný film. Navíc jsou 100% biologicky rozložitelné.

Čím odlíčit oči, když nemáte po ruce odličovač?

Čím odlíčit oči, když nemáte po ruce odličovač?

1. kokosový olej

Kokosový olej je velmi oblíbený v kosmetice a také v kuchyni. Tento olej pečuje o suchou pokožku, pleť, vlasy i nehty. Naneste malé množství na ruce nebo na vatový tamponek a poté krouživými pohyby odstraňte oční make-up a jiná líčidla. Důkladně setřete mokrým ručníkem. Kokosový olej důkladně odlíčí a zanechá pokožku jemnou a hydratovanou. Doporučujeme Allnature Kokosový olej (koupit v e-shopu), který je lisovaný zastudena.
 

2. olivový olej

Olivový olej je hojně využívaný jak v kosmetice, tak i v kuchyni. Výborně odličuje řasenku, stíny, tužky na oči a i voděodolný make-up. Olivový olej hydratuje oční okolí, chrání a vyživuje řasy. Vatový tamponek namočte do teplé vody, vymačkejte a kápněte na něj olivový olej. A pak už postupujte podobně jako u odličování při použití klasických odličovadel. 

Tip redakce:
Zkuste si z olivového oleje vyrobit domácí odličovač. Do čisté a uzavíratelné lahvičky nalijte převařenou vodu a extra olivový panenský olej (poměr 2 : 1) např.
Costa D´Oro II Biologico nefiltrovaný olivový olej (koupit v e-shopu). Před použitím vždy důkladně protřepejte.
Čím odlíčit oči, když nemáte po ruce odličovač?

3. ricinový olej

Ricinový olejantibakteriální účinky, pleť zvláčňuje, hydratuje a regeneruje. Vyhlazuje již vzniklé vrásky a také brání tvorbě nových vrásek. Podporuje rovněž růst řas a obočí. Skvěle se tedy hodí na odličování očí. O účincích ricinového oleje věděla již Kleopatra, která ho hojně využívala jak na pleť, tak i na vlasy a tělo. Aplikujte pár kapek Saloos Bio Ricinového oleje lisovaného zastudena (koupit v e-shopu) do dlaní nebo na tamponek a odličte se tak, jak jste zvyklá. Účinek poznáte již po pár dnech používání.


4. dětský šampon

Pokud jste maminka malého dítěte, tak určitě jeden doma máte. Naneste pár kapek na vatový tamponek, přidejte trochu vody a jemně setřete make-up. Vzhledem k tomu, že jsou dětské šampony vyvinuty pro nejjemnější pokožku novorozenců, bude stejně šetrný i k vašemu očnímu okolí. Zkuste třeba HiPP Babysanft Jemný šampon  (koupit v e-shopu).  

5. jogurt

Jogurt obsahuje příznivá probiotika, která při použití k odlíčení zklidní a zchladí vaši pleť. Enzymy a kyselina mléčná odstraní odumřelé buňky a zároveň hydratují. Naneste jogurt na vatový tamponek, jemně vmasírujte a setřete.
 

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Petra Lamschová 30.září 2022
Super tipy! Využila jsem:)

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít