Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 7 beauty vychytávek podle Francouzek

7 beauty vychytávek podle Francouzek

7 beauty vychytávek podle Francouzek

29. srpna 2017 od Anna Adlerová

29. srpna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Obdivujete šarm a styl francouzských krásek? Osvojte si těchto 7 základních beauty nezbytností, které má každá Francouzka v malíčku! Jejich styl je přirozený a svěží. V jejich žilách proudí spontánnost. Zároveň ale působí křehce. Jak to dělají? Doplňte si kosmetickou výbavu podle nich!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1.   Pomocníci pro dokonalou pleť  

Díky minimalistickému líčení je pro francouzské ženy stěžejní péče o pleť. Zdravá a dobře vyživená pleť je krásná a zdobí sama o sobě. Proto je každodenní péče o ni základem. Používejte jen vyživující denní i noční krémy, které jsou přesně určeny pro váš typ pleti.

Nejintenzivnější péči dopřejete pleti používáním sér. Na zralou pleť vyzkoušejte třeba L'Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti Aging Serum, které obnovuje kvalitu pleti a redukuje vrásky. Stejná řada nabízí i pleťový krém nebo krém na oči. Vitalitu své pleti můžete dopřát i pomocí olejíčků.

Extraordinary Oil Nutri-Gold od L'Oréal Paris hloubkově vyživuje a hydratuje pleť. Navíc krásně voní éterickými oleji, takže si každodenní aplikaci užijí i vaše smysly.
 
A není radno zapomínat ani na zbytek těla. Celou pokožku zvláčněte například výživnými tělovými mléky od Neutrogeny. Ruce rozmazlete tělovým peelingem I love třeba ve sladké variantě Pink Marshmallows. Peeling ruce vyhladí exfolianty a zanechá je krásně jemné a hydratované. Aby pak takové vydržely co nejdéle, pojistěte si výsledek ještě krémem na ruce. Co třeba ochranný Garnier Intensive 7 days s aloe vera?


Tip podle Francouzek:

Francouzky příliš nepoužívají make-up. Každý den ale, ať jdou kamkoli, používají korektor na pihy, akné či jiné pupínky a chybět jim nesmí ani BB krém. Jasnost pleti dodávají rozjasňovačem. Ideálním spojením je tak rozjasňující korektor, který nosí stále u sebe. Ten stačí pouze vklepat pod oči, hlavně do vnitřních koutků, nosu a rtů.


2.   Rudá rtěnka  

Pro Francouzsky je absolutní nezbytností. I když jejich velmi přirozený, nonšalantní vzhled většinou vypadá, jako by šly kosmetické výrobky mimo ně, červená rtěnka mu dodá ten správný šmrnc. A to obzvlášť na speciální příležitosti. Určitě vás nezradí jasně rudý (347 Haute Rouge) nebo cihlově červený (347 Brick Vintage) odstín z řady Color Riche Matte od L'Oréal Paris. Ovšem pokud už sáhnete po této věčné klasice, doplňte ji pouze kvalitní řasenkou a dokonalou pletí. Francouzsky si totiž nepotrpí na výrazné kombinace. Zbytek líčení i outfitu zabalte do nenápadnosti a nechte zahrát tento unikátní barevný prvek na svých rtech. Pokud byste přece jen chtěly celkový dojem ještě zvýraznit, doplňte červené rty ještě stejným lakem na nehty.

7 beauty vychytávek podle Francouzek


Tip podle Francouzek:

Při běžném denním líčení si francouzské ženy vystačí s červeným leskem na rty. Zvláště proto, že dodržují pravidlo líčení buď oči, nebo rty. Při večerních akcích, ať už jde o večírek nebo jen večeři s přáteli, už ale volí rudou rtěnku, která zvýrazní jejich rty. Důležité je vybrat správný odstín právě pro vás. Tím Francouzky stráví klidně hodiny a nemálo i odstíny kombinují dohromady s lesky na rty, aby dosáhly kýžené barvy a cítily se dobře. Před nalíčením pak vždy rty nejdřív přepudrujte, aby rtěnka na rtech lépe držela.


3.   Řasenka  

Jistě to znáte. Jsou dny, kdy prostě buď nestíháte, nebo nemáte náladu na líčení. Přirozenou pleť doplňte alespoň kvalitní řasenkou, která vám krásně otevře oči. Jakou zvolit?  Pokud potřebujete dodat délku, zvolte MaxFactor False Lash Epic. Pro objem sáhněte po MaxFactor Velvet Volume. A pro univerzálně krásné řasy vyzkoušejte MaxFactor Masterpiece Glamour Extensions, která umí zkrátka všechno. Dodá řasám objem, délku i výraznou černou barvu.


Tip podle Francouzek:

Řasy jsou pro francouzské ženy tou nejdůležitější částí líčení. Zakládají si na přirozeném make-upu, ale co se týče řasenek, pigmenty nešetří. Volí tedy takovou řasenku, která jejich řasy prodlouží a velmi zvýrazní. Jejich tajným fíglem je používání tenkého a plochého štětce na oční linky. Nejdříve klasickým štětečkem nanesou řasenku a druhou vrstvu již nanášejí pomocí štětečku na oční linku. Díky tomu jsou jejich řasy husté, černé, ale přitom neslepené.


4.   Linky, linky, linky  

Zasněný a trochu bohémský vzhled vykouzlí Francouzky všemi možnými tahy tužkou na oči. Nemusí to být perfektně vykreslená tenká linka. Skvělé tužky na oči za dobrou cenu umí například značka Astor. Pořiďte si jejich konturovací tužku na oči  EyeArtist Definer Automatic a probuďte v sobě tajemnou eleganci Pařížanek!


Tip podle Francouzek:

 
Jistě po jejich vzoru zabodujete s tlustší rozmazanou linkou vedenou do kouřového vzhledu. Tento druh linky je navíc snad ten nejjednodušší a zvládne ho úplně každý. Pohlídat si musíte jen kvalitu tužky, se kterou budete tvořit zázraky.


5.   Suchý šampon  

Nejlepší pomocník do kabelky. Francouzky prosluly svou přirozeností a ležérností. Ta se zakládá hlavně na zdravě vypadající pleti a krásných vlasech. Ty nemusí být ani dokonale natočené, ani dokonale uhlazené. Stěžejní je jediné. Aby působily čistě a zdravě. Efektivní a voňavou variantu s účinnými látkami z jojoby nabízí například značka Aussie se svým Miracle Dry Shampoo Mega Instant. Ještě stále se rozmýšlíte, jestli si radši sbalíte do kabelky hřeben, nebo suchý šampon?


Tip podle Francouzek:

 
Rozlučte se s výmluvami, že jste si nestihly umýt hlavu, a vyberte si z nepřeberné nabídky druhů a vůní suchých šamponů. Nehodí se jen pro zakrytí mastných vlasů, ale dokáží vám zajistit i kýžený objem nebo jen prodloužit trvanlivost účesu.


6.   Styling pro sexy vlasy  

Ledabylé účesy Francouzek většinou nejsou zas tak ledabylé, jak působí. Nejsou ale ani přehnaně stylizované. Do čerstvě umytých vlasů se hodí vnést aspoň trochu textury. To francouzské ženy moc dobře vědí a mají rády, když jim sem tam vyskočí z účesu pár pramínků. Předtím, než si vlasy prohrábnete rukou nebo je sepnete v ledabylý drdol, vneste do nich trochu života. Dobře vám k tomu poslouží vosk ve spreji High Definition Spray Wax od Toni&Guy.


Tip podle Francouzek:

 
Vosk nanášejte do vlasů vždy prsty a jemně ho vtírejte do vlasů tak, aby byl pramen po prameni pod kontrolou. I když jejich účesy vypadají ledabyle, je za nimi spousta ranní práce.


7.   Parfém  

Co podtrhne šarm a charisma víc než vhodně zvolený kvalitní parfém? Nemusíte rovnou spořit na klasického francouzského miláčka – Chanel. Vyzkoušejte třeba elegantní květinovou vůni Essence d´Or od Elode a zahalte se do krásy jemných tónů růže, jasmínu a magnolie. Základním pravidlem je nenastříkat na sebe celou parfumérii, ale jen jemně omámit okolní procházející svou vůní. Když zavlaje větřík... Je to parfém? Je to ona? Kdo ví…

7 beauty vychytávek podle Francouzek


Tip podle Francouzek:

 
Podle těch rodilých nesmí žádné ženě chybět parfém Chanel No 5. Základem je ale používat jen jednu vůni. Francouzky jsou věrné a za každých okolností používají po celý den jen jeden parfém.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít