Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 přírodních způsobů pro alabastrově bílé zuby

5 přírodních způsobů pro alabastrově bílé zuby

5 přírodních způsobů pro alabastrově bílé zuby

16. prosince 2019 od Eva Suchomelová

16. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Zuby bílé jako z alabastru by si přál asi každý. Ale ne každý je chce vystavovat chemickým bělicím přípravkům. Našli jsme pro vás několik přírodních metod, jak zuby vybělit ještě letos.
banán

1. Ovocné slupky

Některé ovocné slupky dokážou neuvěřitelně vybělit zuby. Můžete zkusit například slupku z banánu, z pomeranče nebo z citronu – vždy použijte vnitřní, bílou stranu slupky přímo na zuby. Přejíždějte jí po zubech zhruba 2 minuty. Při použití slupky z citrusů si dobře vypláchněte ústa čistou vodou a neutralizujte vykloktáním roztoku z poloviny dílu peroxidu vodíku a poloviny dílu vody. Banánovou slupku můžete používat často, kůru z citrusů jen výjimečně, abyste si nepoškodili sklovinu.
jedlá soda

2. Jedlá soda

Tenhle kuchyňský pomocník, bez kterého se neobejde lecjaké těsto, je také velmi jemným abrazivem. Jedlá soda dokáže zbavit zuby nažloutlého povlaku a barevných skvrn. Ovšem odborníci se neshodnou na častosti jeho použití, proto dobře sledujte svoje zuby a jejich reakci na ni, jestliže se jedlou sodu rozhodnete vyzkoušet. Pokud ji snášejí bez problémů, používejte ji nanejvýš 1x týdně. Nehodí se na citlivé zuby.
ovoce a zelenina

3. Křupavé ovoce a zelenina

Pravidelná konzumace čerstvého ovoce a zeleniny v nerozkrájeném stavu, kterou musíte řádně rozkousat, pomáhá bělit zuby hned ze dvou důvodů – jednak mechanicky, protože jejich pevná struktura jemně odírá plak ze zubů, jednak kvůli obsahu přírodních kyselin, které chemicky odstraňují nežádoucí zabarvení ze zubů.
Tip redakce:
Po konzumaci ovoce či zeleniny si vždycky důkladně vypláchněte ústa čistou vodou, abyste odstranili ze zubů cukr, který je v nich obsažen.
kokosový olej

4. Kokosový olej

Výborné bělicí účinky má kokosový olej. Naneste buď na kartáček trochu tuhého oleje, nebo jím štětiny kartáčku pokapejte a vyčistěte zuby. Nebo jej můžete nanést na čistý hadřík a zuby jím vyleštit.

5. Kurkuma

Možná to zní překvapivě. Je známo, že toto koření obarví vše ve svém dosahu na výrazně žlutou barvu. Ale kupodivu kurkuma funguje jako bělicí přípravek. Kromě toho je silně antiseptická, protizánětlivá, antimikrobiální a antibakteriální, chrání zuby před kazem a dásně před jejich ústupem (zamezí vzniku odhalených krčků).

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít