Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 tipy, jak na depilaci chloupků v obličeji doma

3 tipy, jak na depilaci chloupků v obličeji doma

3 tipy, jak na depilaci chloupků v obličeji doma

5. dubna 2023 od Eva Karlová

5. dubna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Ochlupení těla je téma, o kterém se v poslední době hodně mluví. Existují dva tábory, jeden, který je pro dokonale hladkou pokožku, a druhý, který je pro přirozenost a kterému chloupky nevadí. Pojďme si ale říct, že chloupky pod nosem nebo na bradě mohou nás ženy pěkně potrápit a většinou se jich chceme zbavit. Jak?
Pojďme si – říct na rovinu, že tělo každého člověka je z větší části pokryto chlupy a tvář není výjimkou. Věděli jste ale, že knírek nebo chloupky na bradě trápí téměř každou druhou ženu? Je úplně jedno, zda se jedná o blondýnu, zrzku nebo brunetu. Ochlupení souvisí s hormonálními výkyvy, dědičností i původem. Jak se tedy chloupků v obličeji, případně nevzhledného knírku zbavit doma?

1. Zkuste to s pinzetou

Pinzetu většinou máme všechny doma.  Je pořád po ruce. Pokud se tedy objeví nějaký nepříjemný chloupek, pak s ním velmi rychle zatočíte. Pinzeta je vhodná, pokud vás trápí sem tam jeden či pár chloupků. Pokud byste se ale chtěly zbavit celého knírku, pak to asi bude i trošku bolet a bude vám to hlavně trvat docela dlouho.
Tip redakce:
Vhodná je precizní pinzeta, která vás zbaví jemných i hrubších chloupků. Zkuste třeba
Sally Hansen Pinzetu se šikmou špičkou a komfortním držadlem (koupit v e-shopu).

2. Nebojte se voskových pásků

Jestliže se chcete zbavit chloupků na dobu 3–4 týdnů, zkuste voskové pásky. Jde ale o techniku, kterou je potřeba umět. Napoprvé je tedy dobré podstoupit tento zákrok u profesionálů a pak pohodlně opakovat doma s voskovými pásky.
Tip redakce:
Zkuste třeba
Strep Crystal Voskové pásky na obličej a citlivé partie (koupit v e-shopu) nebo Veet Professional Voskové pásky obličej (koupit v e-shopu).  Jestliže máte velmi citlivou pokožku, může se stát, že vaše pleť bude i přesto po zákroku podrážděná. Pak doporučujeme postižená místa ošetřovat Floré Květovou pleťovou vodou růže (koupit v e-shopu), která pleť zklidní a regeneruje.

3. Vyzkoušejte cukrovou pastu

Jde o velmi podobný způsob odstraňování chloupků, jako u voskových pásků. Vydrží delší dobu, je ale dobré zjistit, jak se toto ošetření dělá, a tak je vhodné vyzkoušet tuto proceduru v salonu. Poté se doma můžete pomocí cukrové pasty zbavit nejen knírku a chloupků na bradě, ale využijete ji k depilaci dalších partií těla.
Tip redakce:
My doporučujeme
 Purity Vision BioEpil Depilační cukrovou pastu (koupit v e-shopu), která je obohacená o pečující bylinné extrakty, obsahuje zklidňující růžovou vodu a dezinfekční čajovníkový olej. Depilace s touto pastou je méně bolestivá, nezpůsobuje výrazné zarudnutí pokožky a je vhodná i pro citlivé partie – kromě obličeje můžete zkusit také podpaží nebo třísla.

Jaké další metody fungují na chloupky v obličeji?

  • Můžete zkusit depilační krémy či pasty. V jejich případě je ale nutné sledovat, zda jsou vhodné pro depilaci obličeje, který je oproti ostatním částem těla extrémně citlivý.
  • IPL – intenzivní pulzní světlo je technologie využívající jemné světelné impulzy pro uvedení chloupků do klidové fáze. Procházející světlo míří až k vlasovému kořínku a způsobuje přechod folikulu do klidové fáze. Tím dochází ke stimulaci chloupků, které následně vypadávají. Tato metoda je vhodná právě pro depilaci chloupků nad horním rtem nebo mezi obočím, ale také třeba v podpaží nebo v oblasti bikin. Ve chvíli, kdy paprsek pronikne pokožkou, máte pocit lehkého štípnutí. Toto ošetření je ale dobré několikrát opakovat.
  • Laser – dnes asi nejúčinnější metoda odstraňování chloupků. Moderní lasery pokožku účinně zchladí, takže je zákrok bezbolestný. Navíc je vhodný jak pro světlé, tak pro tmavé chloupky a také se může tento zákrok provádět, když je pokožka opálená. Po několika ošetřeních se zbavíte chloupků nadobro

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Marie Pajerová 11.dubna 2023
Jsou v kamenných prodejnách šablony na francouzskou manikúru? Děkuji Pajerová

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít