Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 nejčastější problémy se rty a jak je řešit?

3 nejčastější problémy se rty a jak je řešit?

3 nejčastější problémy se rty a jak je řešit?

8. ledna 2022 od Nina Vránová

8. ledna 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Nina Vránová

Co způsobuje popraskané rty, jak o rty pečovat zevnitř i zvenku a proč nás trápí bolestivé koutky nebo opary? V našem článku se dozvíte všechny odpovědi a také to, jak problémům se rty předcházet.

1.Suché a popraskané rty

V létě i v zimě dostávají rty zabrat. Každé roční období vyžaduje specifickou péči, abychom těmto nepříjemnostem mohli lépe předcházet. Jedna rada nade všechny: v létě můžete hydratovat ostošest, v zimě se ale produktům s vysokým obsahem vody vyhýbejte obloukem! Právě ty jsou totiž často důvodem, proč máte kvůli kombinaci jejich použití a mrazivého počasí rozpraskané a suché rty. V zimních měsících tedy vybírejte z těch mastných, protože jen ty rtům poskytnou bezpečnou ochranu.

2. Jak na bolavé koutky

Většina z nás ví, jak moc dokážou člověka potrápit takové popraskané koutky na rtech. Nejenže se s nimi člověk pořádně ani nenají, ale také nevypadají úplně vzhledně. Co se stalo? Jedná se o velmi častý problém těch, kterým chybí vitamin B. Když už se popraskané koutky objeví, nebojte se po tomto vitaminu sáhnout ve větším množství, třeba v podobě MaxiVita Vaše Zdraví B-komplexu forte + vitamin C (koupit v e-shopu). Do jídla pak můžete doplnit také pivovarské kvasnice.

3. Pozor na opary

Nejdříve svědění a tlak a druhý den je opar tady. Malý vřídek, který hnisá a ne a ne se zahojit! Jak se ho zbavit? Opět pomůže vitamin B12, důležité je ale doplnit také vitaminy C a E. Podpoříte tak svoji imunitu a urychlíte léčbu, což je v případě bolestivého nakažlivého oparu více než žádoucí. Myslete také na to, že opary na člověka umějí „naskočit“ i opakovaně, a to tehdy, pokud máte dlouhodobě oslabenou imunitu nebo máte ve svém životě přemíru nezdravého stresu. A pozor: žádné líbání! Nechcete přece opar vesele předávat dál.

Jak řešit problémy se rty?

Balzám na rty do kabelky

Balzám na rty do kabelky

Tip číslo jedna pro všechna období: Mějte svůj oblíbený jelení lůj stále při sobě, ať jedete na dvoudenní výlet nebo jen do města na nákup. Pocit suchých rtů se většinou dostaví nečekaně a akutně a potom je potřeba zasáhnout okamžitě. Sáhnout můžete po ochranném a hydratačním Astrid Maxi Ochranném loji na rty vitamin E a kakaové máslo (koupit v e-shopu).
Výživa rtů zevnitř

Výživa rtů zevnitř

Pokud chcete rty vyživit a mít je krásné, hebké a zdravé, je pro vás vitamin E tím nejlepším spojencem i ve stravě. K tomu doplňte vitaminy Centrum pro ženy od A až po Železo (koupit v e-shopu), které pomohou spolu s další péčí, jako je SPF, udržet rty v perfektní kondici.
 
Peeling rtů

Peeling rtů

Jestliže jste už všechny neduhy vašich rtů uzdravili a vyváženou stravu s dostatkem vitaminů a minerálů máte v malíčku, zkuste peeling rtů! Je to takříkajíc třešnička na dortu v péči o rty. A pokud nemáte čas vyrobit si peeling doma, a přesto chcete těžit z výhod peelingu okamžitě, pořiďte si jej do kabelky v podobě Labello Aloe Vera Pečujícího peelingu na rty (koupit v e-shopu).
UV faktor jako základ

UV faktor jako základ

Ochrana před sluncem je v létě zásadní, používat nějakou formu SPF byste ale na rty měli celoročně. Tím spíš, pokud se třeba chystáte na hory nebo chodíte celý den po městě. Před škodlivým zářením chrání skvěle Neutrogena Balzám na rty  SPF 20 (koupit v e-shopu), který zklidní rty, zlepšuje jejich pružnost a hlavně – nemusíte se díky němu vyhýbat sluníčku.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Nina Vránová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít