Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlny podle typu vašich vlasů

Vlny podle typu vašich vlasů

Vlny podle typu vašich vlasů

19. dubna 2017 od Eva Suchomelová

19. dubna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Toužíte po krásných vlnách? Zvlněné kadeře jsou snem mnoha žen, jimž příroda kudrny nenadělila. Buďte co nejvíce šetrná k vlastní hřívě a udělejte si vlny podle typu svých vlasů.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud máte vlasy rovné jako hřebíky, možná se snažíte vlnami dohnat chybějící objem. Majitelky vlnitých vlasů zas chtějí natočením neposlušné kadeře zkrotit do žádaného účesu. Ať tak nebo tak, velké množství žen si vlasy doma vlní. Ne každá je ale při svých pokusech úspěšná.


Jaké máme možnosti?

Záleží na tom, kolik času na úpravu máte. Použití natáček vyžaduje delší dobu, aby vlasy stihly řádně proschnout. Výsledek za to bývá trvanlivější. Ovšem i když není času nazbyt, lze si navlnit hřívu k plné spokojenosti. Nabízí se buď kulma, nebo vyfoukání difuzérem. Nejdelší trvanlivost má samozřejmě trvalá ondulace, kterou ale doporučujeme svěřit do rukou odborníka v kadeřnickém salonu.


Vysuší si vlasy fénem…

Vlní-li se vám vlasy přirozeně, je vhodnější metodou vyfoukání difuzérem. Hodí se i pro vlasy kratší a méně husté. Podstatné je vlasy neustále během foukání zvlhčovat a nedosušit je úplně. Spolu s přípravky proti krepatění tak zabráníte jejich nevzhlednému zkrepatění.

Po umytí z vlasů nevymačkávejte vodu ručníkem, jen je do něj na chvilku zabalte. Musí být hodně namočené. Před vlastním foukáním na ně aplikujte pěnu, určenou pro zvlnění vlasů, např. L'Oréal Paris Pěna pro tvarovaní vln Studio Line (Silk & Gloss Curling Mousse). Druhou možností je použít místo pěny zároveň sprej (např. Toni & Guy gel ve spreji pro vlnité vlasy) a krém na podporu vln (např. L'Oréal Professionnel Tecni Art Dual Stylers gel krém pro vytvarování vln). Krém udrží ve vlasech vlhkost a zabrání krepatění vlasů po vyfoukání.

Před vlastním vyfoukáním vlasů si připravte nádobu s vodou. Během práce s difuzérem je potřeba vlasy průběžně prostříkávat vodou. Na závěr do nich ještě nastříkejte olej na podporu vln, např. Toni & Guy Prep Curl Defining Oil olej a sérum na vlasy, a celý účes pak ještě lakem na vlnité vlasy (např. L'Oréal Professionnel Expert Curl Contour Defining Spray).

vlny


Mějte své želízko v ohni!

Na rovné, hodně dlouhé a husté vlasy se víc hodí natočit si vlasy kulmou. Zdá se to jednoduché, ale i to má svá pravidla. Před vlastní úpravou je třeba si vlasy umýt hydratačním šamponem a kondicionérem. Poté aplikujte stylingový prostředek proti krepatění vlasů, třeba uhlazující krém proti krepatění Schwarzkopf Osis+ Tame Wild. Následně vysušte fénem.

Před kulmováním aplikujte na vlasy vlasové sérum s olejem, např. Toni & Guy Prep Curl Defining Oil olej a sérum na vlasy. Aby se vlasy lépe natáčely, rozdělte je na jednotlivé partie a ty, které právě nenatáčíte, sepněte nahoře na hlavě sponkou nebo skřipcem. Pak berte jednotlivé prameny, které nesmějí být ani moc slabé, ani moc silné, a natáčejte je na horkou kulmu. Příliš silné prameny se nenatočí dobře, protože teplo z kulmy se nedostane k vlasům rovnoměrně. Správné použití kulmy uvidíte v našem video návodu zde, o vhodné ochraně vlasů při kulmování si přečtěte v našem článku zde.

Po nakulmování každé partie ji přestříkejte lakem na vlasy. Pro hezčí strukturu účesu lze jednotlivé prameny ještě rozdělit na menší pramínky pomocí prstů a oleje na kudrnaté vlasy. Vlasy v předklonu přestříkejte znovu lakem pro větší objem a zafixování. Na závěr použijte lesk na vlasy (např. Got2b Sparkling Lesk ve spreji).

kulma


Natáčky v akci

Máte-li dostatek času, můžete si vyhrát s natáčkami. Existuje jich spousta druhů a každé z nich vykouzlí jinou velikost i tvar kudrlin. Detailní přehled různých typů natáček si prohlédněte a přečtěte v našem foto story zde. Důležité také je zachovat správný postup při použití natáček a přípravků na podporu zvlnění vlasů.

Pokud máte velmi jemné vlasy, lze natáčky použít namokro. Ale ve většině případů musíte vlasy předsušit, jinak by schly nepřiměřeně dlouho. Další postup záleží na tom, jaký typ natáček jste si vybraly.

Nedáte-li dopustit na natáčky se suchým zipem, pak ihned po umytí, ještě před částečným vysušením, vetřete do vlasů pěnu na podporu vln (L'Oréal Paris Pěna pro tvarovaní vln Studio Line) nebo nastříkejte gel ve spreji (Toni & Guy gel ve spreji pro vlnité vlasy).

natáčky

Při použití ostatních druhů natáček je vhodnější vlasy po předsušení natočit a teprve pak přestříkat flexibilním, snadno vyčesatelným lakem na vlnité vlasy (např. L'Oréal Professionnel Expert Curl Contour Defining Spray). Pěna vlasy přece jen dost zatíží, a pokud mají právě ty vaše tendenci plihnout, těžko byste jim pak dodávala objem. Samozřejmě lze použít postup s gelem ve spreji, který se aplikuje stejně jako u předešlého typu natáček, tj. před předsušením a natočením, do ještě mokrých vlasů.

Postup po sundání natáček je shodný bez ohledu na jejich typ: rozpuštěné vlasy zafixujeme lakem a teprve pak účes finalizujeme. Volné kadeře lehce rozvolníme prsty, nikoli hřebenem, který by vlnitost eliminoval. V případě vyčesaného účesu opatrně pracujeme s kudrnami. Můžeme je jednotlivě připínat k hlavě, sepnout ozdobnou sponou do ohonu, zafixovat dekorativním hřebínkem apod. Na závěr celý účes přestříkáme lakem ve spreji.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít