Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Stylingové vychytávky do deště, větru i mrazu

Stylingové vychytávky do deště, větru i mrazu

Stylingové vychytávky do deště, větru i mrazu

22. listopadu 2018 od Eva Suchomelová

22. listopadu 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Adéla Drábková

Chcete, aby vám účes vydržel navzdory ošklivému počasí? Vybírejte ty správné produkty, které se hodí do různých nepříznivých podmínek – jiné do deště, úplně jiné do mrazu a ještě jiné ve větrných dnech. Na rady jsme se vyptali kadeřnice Adély Drábkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Čím počasí ohrožuje vlasy?

Znáte to, ráno se pečlivě učešete, vyrazíte ven a za chvíli máte po krásném účesu. Pracně narovnané vlasy se zvlní, pracně vyfoukané zase zplihnou a po nějaké době už vaše hříva vypadá jako bez života. Co se to vlastně s vlasy děje? „Nepříznivé počasí dokáže účes dost ‚pocuchat‘ a vlasy celkově poničit. Hlavně suché vlnité vlasy ve vlhku krepatí. Mráz navíc vysušuje všechny typy vlasů, takže se pak lámou,“ vypočítává kadeřnice. Vlasy podle ní negativně ovlivňují přechody z přetopených místností do chladu a zpět (například při obíhání obchodů) – pak vlasy elektrizují a nepříjemně poletují. Naštěstí existuje více způsobů, jak ochránit účes i vlasy před nepřízní počasí.
 
déšť

Krásný účes i v dešti

Každý typ vlasů ovlivňuje vlhkost a deštivé počasí jinak, ale na každý problém je tu řešení:
  • krepatění vlasů: proti němu vám pomohou termofixační stylingové přípravky, můžete se na nich setkat s označením anti-frizz (např. laky na vlasy)
Tip redakce:
Proti vlhkosti a krepatění sáhněte po silně tužicím laku na vlasy s anti-frizz efektem Taft Ultra Control nebo po got2be Spreji proti krepatění Oh my nude!.
  • plihnutí vlasů: ať už váš účes ztrácí objem celkově, nebo vám ve vlhku nedrží pracně vytvořené vlny na vlasech, vždy je tu pomoc v podobě objemových vlasových přípravků (pěny, gely či krémy na vlasy). Nezapomeňte je aplikovat vždy ke kořínkům vlasů!
Tip redakce:
Než začnete účes upravovat, stříkněte ke kořínkům Taft Objemovou pěnu na vlasy Ultra Mousse s fixačním stupněm č. 4. Hotový účes lze zafixovat třeba Astrid Lakem na vlasy Objem vlasů.
 vítr

Ani vítr s ním nehne

Podzimní poryvy větru známe všichni – krásně načesanou hlavu ve vteřině změní v pověstné „vrabčí hnízdo“. Co s tím? Adéla Drábková radí: Na dlouhé vlasy použijte silně tužicí lak, účes z krátkých vlasů vytvarujte voskem na vlasy.
 
Tip redakce:

Velmi silnou fixaci dlouhým vlasům poskytne například Wellaflex Lak na vlasy s leskem, který má označení 5, tedy nejvyšší stupeň zpevnění. Na krátké vlasy aplikujte Garnier Fructis Style vosk pro dlouhotrvající lesk a tvar účesu s obsahem bambusu.
 
mráz

Nepusťte si mráz k vlasům

Ranní mrazíky nebo i denní teploty kolem nuly nejsou pro vaše vlasy nic dobrého. Na první pohled při prvním kontaktu sice účes neponičí, ale opakované vystavení vlasů mrazu jim ubližuje. „Nejlepší ochranou je pokrývka hlavy,“ konstatuje expertka na krásné vlasy. Vlasům také pomůže vhodná péče – masky na vlasy, které je chrání do hloubky, či různé vlasové oleje.“ Stylingové přípravky vlasy před mrazem neochrání. „V mrazu rozhodně nepoužívejte stylingové gely na vlasy ani další přípravky, které obsahují vodu (např. s označením hydratační),“ varuje Adéla Drábková a vysvětluje proč: „Obsažená voda by na vlasech zmrzla a vlasy by se začaly lámat a poškozovat.“ V opravdu velkých mrazech proto doporučujeme nosit spíš čepici či klobouk s vhodnými účesy a ke stylingovým přípravkům se vrátit, až pokrývku hlavy odložíte.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Adéla Drábková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Hana Martínková 25.listopadu 2018
pěkné

Expert z článku

Adéla Drábková
Vlasová expertka a kadeřnice
330
"Moje práce mě těší i proto, že výsledek je vidět hned."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít