Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy S dítětem u kadeřnice: 7 tipů, jak to zvládnout

S dítětem u kadeřnice: 7 tipů, jak to zvládnout

S dítětem u kadeřnice: 7 tipů, jak to zvládnout

26. října 2019 od Lucie Ulmanová

26. října 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Křik, pláč, úprk… Některé děti nemají návštěvu u kadeřnice zrovna v oblibě. Máme pro vás deset triků, jak je přesvědčit a zvládnout stříhání vlásků s úsměvem.

1. Děti nalákejte na vysněný účes

Holčičky si možná kromě zastřižení konečků zaslouží cop jako má Elsa („A ten nejkrásnější umí právě paní kadeřnice, víš?“), i v krátkých vlasech zvládne kadeřnice vykouzlit spletený cop. Nebo snad váš malý touží po účesu, který má jeho oblíbený fotbalista? Moje kadeřnice tvrdí, že na malé chlapečky nejlépe funguje, když jim dá vybrat, jestli chtějí ostříhat na policajta, nebo na hasiče. Ne, nemá v rukávu žádný speciální střih, kštici zkrátí podle domluvy s maminkou a kluky nechá přiblížit jejich oblíbeným hrdinům ve fantazii.
copánky pro holčičku

2. S dobrou náladou

Objednejte se na čas, kdy dítě není unavené po plavání v bazénu, nechodí si zdřímnout po obědě nebo se neblíží čas svačiny, kdy může mít hlad. Mimochodem, malá svačinka podávaná přímo v kadeřnickém křesle ho může rozptýlit, aby se nesoustředilo jen na nůžky u hlavy. Větší chlapci (doporučujeme zhruba od čtyř let) si můžou oblíbit barber shop. Budou se cítit tak velcí! Ideálně když je do pánského prostředí doprovodí tatínek, nechá se upravit jako první, aby syn zjistil, že není důvod se bát. Taková pánská jízda se pak může stát pravidelnou a spojující aktivitou.

3. Dětské kadeřnictví

V některých mají k dispozici autíčka, v nichž dítě sedí, kouká na pohádku (větší může hrát i hry na obrazovce), dostane dárek (třeba bublifuk, křupky nebo sponku). Všechno je barevné, hravé, kadeřnice jsou zvyklé na malé neposedy, nosí barevná trička a děti dostanou barevné pláště s jejich supehrdiny. Ať žije ostříhaný Batman!
chlapeček u holiče

4. Cena za výdrž

Slibte dítěti speciální diplom za statečnost nebo medaili, když všechno krásně zvládne. Univerzální diplom koupíte v papírnictví (dopíšete, co potřebujete) nebo ho můžete vytisknout na tiskárně/vyrobit sami. A medaile? Ta může být pro jednou třeba zlatá, čokoládová. Podle povahy dítěte, kterou znáte sami nejlépe, odhadněte, jestli je lepší ho motivovat předem tím, že mu dáreček ukážete, aby se mělo na co těšit, nebo mu ho nachystáte jako překvapení.


5. Vlásky na památku

Možná se vaše děťátko bojí „o vlásky“ – že už nebudou jeho a budou mu chybět. Řešení je snadné: Co kdyby si jich pár odneslo v krabičce domů na památku? U prvního stříhání vlásků je to vcelku obvyklé, tak proč si neschovat i prameny z druhého, třetího, osmého… stříhání. Malé princezny můžete na stříhání nalákat jako na společnou „dámskou jízdou“ – co když si potom zajdete na makronku do cukrárny, koupíte župany a v drogerii vyberete stylové balzámky na rty, gumičky, pěnu do koupele a budete ve zkrášlování a hýčkání pokračovat ještě doma?
hraní si s vlasy

6. Domácí trénink

Česací hlava nezní zrovna věc, kterou chcete mít doma, ale pro ty, kdo se stříhání bojí, může být užitečnou pomůckou. Děti mohou panenku česat, upravovat a s vaší pomocí třeba i lehce ostříhat. Další verzí je pak stříhání vlásků papírové panence. Někdy se za obavou z kadeřníka skrývá nemilý zážitek z předchozí návštěvy. Třeba jim nebyl sympatický salon nebo kadeřnice. Zkuste během procházky po městě obejít jiné podniky, třeba je některý zaujme. Nebo bude vedle hračkářství, kam pak můžete zajít.


7. Pryč s pláštěm

Dětem mnohdy nevadí samotné stříhání, ale spíš schované ručky pod pláštěm. Ten je sice užitečný v tom, že na ně nepadají vlasy, které pak za oblečením koušou, ale dá se to zvládnout i bez něj. Potomkovi s sebou vezměte náhradní oblečení a co nejdřív zamiřte do sprchy, kde mu umyjte vlasy Johnson's Dětským šamponem s heřmánkem (koupit v e-shopu) a tělo vydrhněte sprchovým gelem Radox Dětský sprchový gel a pěna do koupele Princess (koupit v e-shopu). Krátké vlasy pod tričkem totiž dovedou pěkné kousat a štípat.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít