Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Roztřepené konečky vlasů už nikdy více!

Roztřepené konečky vlasů už nikdy více!

Roztřepené konečky vlasů už nikdy více!

6. března 2021 od Lucie Nagyová

6. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Chcete delší vlasy, ale trápí vás roztřepené konečky? Nejdříve je třeba zjistit důvod, proč se tak děje. Třepení a lámání vlasů může mít více příčin, ale každá z nich se dá naštěstí vyřešit.

Mezi nejčastější příčiny lámání a třepení konečků patří:

  •      nedostatečná péče,
  •      nedostatek hydratace,
  •      používání vlasových žehliček a kulem,
  •      zesvětlování a barvení vlasů, ale i další věci.

„Třepení způsobuje především nesprávné zacházení s vlasy. Mezi největší chyby patří česání kulatým kartáčem, který vlasy od hlavy až po konečky roztřepí. Vlasy se ale třepí a lámou také mechanickým přesušováním, nejméně vhodné jsou proto kulmofény a časté užívání žehličky. Už při jednom použití se vlasy extrémně přesuší a následně roztřepí a polámou,“ říká vlasový expert a kadeřník Libor Smrž a dodává, že k třepení konečků přispívá i taková banalita, jako je chození do postele s mokrými či vlhkými vlasy.

Jak tedy o vlasy správně pečovat a předcházet jejich třepení a lámání? 

žena nanáší kondicionér

Používejte kondicionér

Porci výživných látek a hydrataci dodá kštici kondicionér, který vlas uzavře a udrží v něm potřebnou vláhu. „Pro předcházení roztřepeným a polámaným vlasům je zapotřebí po každém mytí používat kondicionér vhodný pro váš typ vlasů. Vlasy s kondicionérem řádně pročesejte a poté opláchněte vlažnou vodou. Budou tak hydratované, lesklé a neroztřepené,“ radí Libor Smrž. Navíc po použití kondicionéru budou vlasy krásně hebké a půjdou snadno rozčesat, tím zabráníte zacuchávání a dalšímu mechanickému poškozování. Zkuste například balzám na vlasy obohacený o ceramid, který posiluje vlasové vlákno a zacelí konečky, jako třeba Gliss balzám Ultimate Repair pro velmi poškozené vlasy (koupit v e-shopu).

Žena si nanáší vlasový olej

Vsaďte na masky a vlasové oleje

Nezbytným pomocníkem v boji proti roztřepeným a suchým konečkům jsou vlasové hydratační masky a oleje. „Kromě použití kondicionéru po každém mytí je třeba jednou týdně aplikovat na vlasy masku. A každý den do konečků vetřete několik kapek vhodného vlasového oleje, například arganového,“ doporučuje kadeřník. Vlasům ale prospěje i výživný mandlový nebo kokosový olej. Aplikujte jej po každém umytí tak, že nanesete několik kapek oleje na prsty a jemně vetřete do konečků vlasů nebo do spodních délek. Poškozené vlasy i konečky zpevní a vyživí do hloubky Pantene Keratinová vlasová maska Pro-V Intensive Repair (koupit v e-shopu), s roztřepenými konečky skoncuje také Purity Vision Arganový olej Raw Bio (koupit v e-shopu). A stejně krásně je zacelí a zregeneruje také směs olejů z květů L'Oréal Paris Hedvábný olej pro poškozené vlasy Elseve Extraordinary Oil (koupit v e-shopu).

Tip redakce:
Roztřepené konečky a poškozené délky vlasů často brání dosažení dlouhých vlasů. V komplexní řadě Dream Long od Elseve je namíchán přímo koktejl z rostlinného keratinu, vitamínů a ricinového oleje, který vlasy vyživí, posílí vlasová vlákna a stimuluje růst vlasů. Zkuste ho třeba v podobě
L'Oréal Paris Elseve Dream Long No Haircut krému (koupit v e-shopu).

stříhání konečků

Kdy je čas konečky zastřihnout?

Když už jsou konečky roztřepené anebo se samy lámou, protože jsou suché, nezbyde vám nic jiného, než si je nechat zastřihnout. Doporučujeme si je nechat jednou za dva měsíce zkrátit o centimetr až dva. Vlasy se ozdraví a celkově budou vypadat lépe. Ale protože jsou kadeřnické salony kvůli pandemii koronaviru uzavřené, požádejte v této době o pomoc třeba kamarádku. Na stříhání vlasů ovšem nikdy nepoužívejte běžné nůžky na papír, ale jedině ostré, nejlépe profesionální (kadeřnické) nůžky na vlasy.

TIP: Všechny produkty vhodné k péči o vlasy najdete a zakoupíte pohodlně na e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít