Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Pomoc, první šediny! Jak je zakrýt?

Pomoc, první šediny! Jak je zakrýt?

Pomoc, první šediny! Jak je zakrýt?

12. května 2023 od Helena Pokorná Hladíková

12. května 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Zděsili jste se prvních stříbřitých proužků ve vaší kštici a přemýšlíte, co s tím udělat? Řešením nemusí být jen obarvení, existují třeba i spreje na šediny či jiné možnosti. Znáte je všechny?
O tom, jakou barvu budou mít vaše vlasy, rozhoduje pigment melanin, respektive eumelanin – čím více ho máte, tím jsou vaše vlasy tmavší. Produkují ho buňky zvané melanocyty, jejichž aktivita však s věkem klesá, až se zastaví úplně. A to je chvíle, kdy vám vlasy zcela zešediví. U každého se to ale děje jindy a velký vliv na to má genetika. Pokud tedy chcete vědět, kdy se vám na skráních objeví první „stříbro“, podívejte se na své rodiče nebo se jich zeptejte. A co se s tím vůbec dá dělat?

Tip redakce:
Kromě genetiky hraje svou roli také životní styl. Pakliže je například vaše strava chudá na minerály a vitaminy, jako je vitamin B12 obsažený v mléčných výrobcích, vejcích či pšeničných klíčcích, nedivte se brzkému prošedivění.

1. Vyzkoušejte sprej na šediny

Když chcete zakrýt první šediny, nemusíte hned běžet pro permanentní barvu nebo odbarovovač. Zkuste vsadit na barevné spreje na vlasy, které jsou určeny pro zamaskování odrostů nebo právě prvních šedin. Tyto „jednorázovky“ se skvěle hodí, když máte namířeno na nějakou důležitou akci. Vybrat si můžete i z poměrně široké šály barev, výstřední nevyjímaje, tudíž si jistě vybere každý. Nevýhoda? Vydrží jen do dalšího mytí a jejich časté používání vlasy zatěžuje, nejsou pak dostatečně lesklé a hladké. Otestujte například  L'Oréal Paris Magic Retouch Sprej pro okamžité zakrytí odrostů (koupit v e-shopu). Dokonale splyne s barvou vašich vlasů a perfektně kryje v několika vteřinách.
 
Tip redakce:
K dostání jsou na trhu rovněž tónovaná tužidla. Fungují na stejném principu jako barevné spreje, ale některá z nich vydrží i déle než do dalšího mytí.


2. Zapudrujte se

Sáhnout můžete i po barevných pudrech na vlasy. I tady platí, že se velmi snadno nanášejí (doporučujeme aplikovat spíše na mokré vlasy, odstín je intenzivnější) a stejně jednoduše také vymývají. Nevýhodou je opět krátká výdrž a také výběr odstínů, zejména pokud se chcete držet své barvy a neexperimentovat s fialovou, modrou či žlutou. Pokud vás to ale naopak láká, otestujte například Crazy Hit Pudrovou barvu na vlasy (koupit v e-shopu). Stačí přitlačit aplikátor na vybrané pramínky vlasů.

3. Co takhle použít řasenku?

Dobrou službu vám v případě prvních šedin prokážou i řasenky na vlasy. Jejich aplikátory precizně zakryjí šediny na koříncích i v délkách, a to skutečně během pár vteřin. Sáhněte třeba po Syoss řasence na vlasy (koupit v e-shopu), která je dostupná v několika barevných provedeních. 

 

Další tipy, jak se popasovat s prvními šedinami:

  • Změňte účes, jen pouhé přehození pěšinky může výrazně pomoct.
  • Udělejte ze svých šedin přednost, buďte na ně pyšní a noste je s hrdostí.
  • Použijte stříbrnou barvu na všechny vlasy.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít