Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Lesklé a bohaté vlasy? Můžete je mít i vy!

Lesklé a bohaté vlasy? Můžete je mít i vy!

Lesklé a bohaté vlasy? Můžete je mít i vy!

17. září 2019 od Karolína Hornová

17. září 2019 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Lesklé vlasy znamenají zdravé vlasy. Nejen na podzim mohou vaše vlasy vypadat unaveně a matně. Za vším může být mechanické poškození či působení vnějších i vnitřních vlivů. Víme, co vlasům propůjčí zdraví a sílu a které produkty jim dodají lesk jako z reklamy.

Zdravé vlasy: Základem je správné mytí

Říká se "čistota - půl zdraví". A platí to i pro vlasy. Nemusíte to přehánět s frekvencí mytí vlasů, ale měly byste dbát na kvalitní péči. A to především ve vyšším věku nebo v době, kdy jsou vlasy oslabené, jako na jaře, na podzim nebo po nemoci. Šampon vybírejte podle hlavní potřeby svých vlasů – pokud máte jemné vlasy, volte šampon na objem, pokud poškozené, volte reparační a regenerační šampony, pokud mastné, volte lehké složení, které je nezatíží. Snažte se vyvarovat chyb při mytí vlasů, které občas udělá každý. Produkty, které používáte při „mokré péči“, tedy šampon, kondicionér či balzám a masku, volte od stejné značky a řady – ve většině případů jsou navrženy tak, aby se vzájemně doplňovaly. Docílíte tak nejlepšího efektu.
zničené vs. zdravé vlasy

Co ovlivňuje lesk vlasů?

1. Celkové zdraví 
Lesklé vlasy „jako z reklamy“ jsou známkou toho, že jde o zdravé vlasy. Kromě správné péče při a po mytí je zcela zásadní i to, co dodáváte vlasům zevnitř.

2. Hladké vlasové vlákno 
Vlasové vlákno pod mikroskopem nebo na vizualizaci v reklamě viděl asi každý. Opravdu tak vypadá. A pokud je vysušené nebo poškozené (létem, ztrátou některých živin, mechanickým namáháním), vytvoří se na něm prasklinky a „šupinky“. Ty znemožňují odrážení světla a snižují lesk vlasů. Základem pro hladké vlasové vlákno je hydratace a hloubková regenerace vlasů.

3. Kvalitní produkty vlasové péče 
Šampon vlas „otevírá“ a odstraňuje nečistoty a mikroskopické odumřelé buňky, které také snižují lesk vlasů. Kondicionér pak umytý vlas opět „zavře“ a uhladí, čímž přispívá ke zvýšení lesku. Výsledku jako ze žurnálu pak docílíte speciálními oleji, které vlas i vyživí.

Jak na krásné, silné a lesklé vlasy

1. Pečující vlasové oleje 
Pokud máte strach, že vaše vlasy zatíží, zažeňte ho. Jde o velmi jemné produkty s „vychytaným“ složením, které vlasy nemastí. Na trhu najdete i produkty, které se postarají o vaše vlasy hned několikrát během jedné aplikace. Olejový balzám L'Oréal Paris Elseve Expres balzám Extraordinary Oil Double Elixir je bezoplachová péče, kterou aplikujete v malém množství do konečků a délek umytých vlasů. Pečuje o vlasy, usnadňuje rozčesávání, dodává jim neuvěřitelný lesk a také působí proti krepatění.

2. Kvalitní výživná maska 
Pokud jsou vaše vlasy poškozené po létě nebo prostě cítíte, že potřebují regeneraci, vsaďte na profesionální péči. Toni&Guy Obnovující maska na vlasy Damage Repair se o vaše vlasy postará jako v salonu, protože je hloubkově vyživí a intenzivně regeneruje, dodá jim sílu a zvýší i jejich lesk.
pečující oleje
3. Něco navíc 
Vlasy každé ženy mají různé potřeby. Pokud potřebujete dodat vlasům sílu, lesk a zdraví, musíte často samy přijít na to, jaký produkt je onou pomyslnou třešničkou na dortu. V případě jemných a lámavých vlasů může pomoci keratin, látka, která je odpovědná za pružnost a sílu vlasového vlákna. Najdete ho třeba v produktu Syoss Keratin Balzám pro slabé a snadno se lámající vlasy.  Pokud je vaším hlavním „problémem“ nedostatek objemu, nebojte se sáhnout po pořádné „injekci“ v podobě objemové stylingové péče, jako je třeba Toni&Guy Péče pro objem Party Ready Volumising.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít