Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3x Beach Waves pro plážovou bohyni

3x Beach Waves pro plážovou bohyni

3x Beach Waves pro plážovou bohyni

19. července 2018 od Anna Adlerová

19. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Plážové vlny jsou zaručeně jedním z nejžádanějších letních hairstylingů. S jemně zvlněnými a ledabyle rozpramínkovanými vlasy zkrátka nešlápnete vedle!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Právě tenhle look umí úplně přirozeně vykouzlit letní dovolená díky mořské vodě, písku a horkým slunečním paprskům. Ale proč se nechat omezovat jen letními dny u moře a neužít si tyhle super vlasy i po návratu? Je tolik možností, jak si Beach Waves vytvořit! Kterou z nich si zamilujte vy? 


1. Základní recept na plážové vlny

Možností, jak navlnit vlasy, je celá řada! A i v postupech tvorby Beach Waves je více možností, které vám mohou vyhovovat. 

Pro základní typ Beach Waves budete vlasy vlnit různým směrem dál od hlavy. 
  • Rozčesané vlasy rozdělte do několika vertikálních sekcí (tzn. na podélné prameny), které natáčejte kulmou zhruba od 2/3 délky vlasů. 
  • Když budete pramen namotávat na kulmu, nechte venku vždycky volný koneček
  • Každou sekci vlasů natáčejte v opačném směru (jednou směrem k obličeji, jednou směrem od obličeje), dokud nenatočíte všechny vlasy na hlavě. Střídáním směrů dosáhnete přirozených nepravidelných vlnek. 
  • Potom, co vlny vychladnou, rozdělte je na menší pramínky prsty a přestříkejte pro delší výdrž jemným vlasovým sprejem. A hurá ven!

kulma

2. Romantické plážové vlny pro dlouhé vlasy 

Pokud máte hodně dlouhé vlasy, bude pro vás rychlejší nenatáčet je celé, zamotat je do twistů a až poté je nastylovat. 
  • Rozdělte vlasy pěšinkou uprostřed hlavy na dvě poloviny. 
  • Nejdřív pracujte s první polovinou vlasů, kterou rozdělte na další dvě sekce, obě zatočte a pak je navzájem obmotejte kolem sebe.  
  • K ruce si vezměte žehličku na vlasy a postupně secvakávejte žehličkou zamotaný pramen vlasů po celé jeho délce s malými rozestupy. 
  • Nezapomeňte nechat teplo ze žehličky chvilku působit! To samé zopakujte s druhou polovinou vlasů. 
  • Po vychladnutí vlasy rozpleťte a rozčešte prsty. Pro lepší výdrž účesu můžete vlnky lehce přelakovat. 

žehlička

3. Plážové vlny bez kulmy!  

Plážové vlny si můžete vytvořit i bez použití kulmy. Stačí se vybavit speciálními stylingovými přípravky suplujícími mořskou vodu. Jedná se o různé slané spreje určené přesně k vytvoření typické struktury Beach Waves. S použitím slaného spreje získají vlásky přesně ten sexy Messy Beach Look, bez kterého si léto nelze představit. Pracuje rychle a skvěle funguje! V několika minutách díky němu získáte vzhled plážové bohyně. 

Tip redakce:  
Vyzkoušejte třeba Toni & Guy Sea Salt Texturising Spray nebo slaný sprej Schwarzkopf Got2b Beach Girl.


slaný sprej


Jak správně používat slané spreje? 

  • Není nutné mýt si vlasy 

„Slaný sprej vlasy trochu zalepí, proto je ideálním stylingem, pokud se chystáte si v brzké době vlasy mýt,“ říká stylistka. „Pokud se přece jen rozhodnete pro tento styling až po umytí, doporučila bych umýt si vlasy hydratačním šamponem a nezapomenout na kondicionér, protože slaný sprej vlasy vysušuje,“ pokračuje.

 

  • Vykartáčujte se! 

Před použitím spreje zbavíte vlasy povrchových nečistot, pokud jsou nemyté, a také sůl lépe pronikne k vlasům. 

 

  • Mačkat, kroutit a mačkat! 

Teď přichází moment kouzlení se slaným sprejem! Před použitím ho nezapomeňte pořádně protřepat! Sprejujte každý pramen zvlášť a vynechte jen konečky, které jsou už tak nejsušší částí vlasů. A teď pozor! Nejdůležitější částí procesu je pořádně si s vlasy vyhrát! Ohýbejte, kruťte a mačkejte je do toho správného tvaru! Jen tak dostanete do vlasů pohyb a plážovou strukturu! 

Tip redakce: 
Pokud chcete dosáhnout většího objemu v části u kořínků, můžete vlasy v této části povzbudit suchým šamponem. Pokud nevíte, který z nich, vyzkoušejte třeba voňavé suché šampony od Aussie. Například Boost me up! nebo Sweet Escape budou zaručeně tou pravou volbou.

 

  • Vzduch až nakonec

Na závěr vysušte vlasy fénem (stačí ve studeném módu) nebo je nechte uschnout volně na vzduchu. Při fénování vlasy mačkejte znovu od konečků směrem k hlavě celou dlaní! Nakonec přelakujte jemně tužicím lakem na vlasy. Slaný sprej sice vlasy fixuje už sám o sobě, ale zvlášť ve vlhkém ovzduší by vám účes při vynechání tohohle kroku mohl rychle zmizet! 
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít