Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Velký jarní úklid, který vás zbaví stresu i špíny

Velký jarní úklid, který vás zbaví stresu i špíny

Velký jarní úklid, který vás zbaví stresu i špíny

7. března 2021 od Lucie Nagyová

7. března 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Jaro se blíží a příroda se začíná opět probouzet k životu. První sluneční paprsky nám dodávají energii a náladu vrhnout se na velký jarní úklid. Prospěje to jak vaší domácnosti, tak i vám. Ale kde začít? Udělejte si plán a vezměte to pořádně z gruntu. Poradíme vám, jak na to.
Znáte ten skvělý pocit, kdy si uděláte pořádek ve skříních, uklidíte přeplněné zásuvky, zbavíte se zbytečných věcí a jako správná hospodyňka „vysmejčíte“ každý kout v domácnosti? Takový úklid je velká dřina, proto nic neuspěchejte a připravte si systematický plán:
  • Postupujte v každé místnosti od stropu k podlaze.
  • Vymeťte kouty od pavučin.
  • Umyjte okna i parapety.
  • Vysajte koberce od prachu a drobků.
  • Umyjte podlahu.

Jak na jarní úklid

Pokud tápete, kterou místnost uklidit jako první, začněte třeba ložnicí, pak se přesuňte do obývacího pokoje a dětského pokojíčku, pokračujte kuchyní a celý úklid zakončete koupelnou a záchodem. Pokud byste začali nejdříve mytím toalety, zbytečně si přiděláte práci. Do záchodu budete během úklidu vylévat špinavou vodu z mytí podlah, oken nebo z balkónu či terasy.

Pozor na roztoče

K velkému úklidu patří utřít prach ve všech místnostech. Vlhkým hadříkem nebo čisticími utěrkami ho setřete z polic, knihovny, skříní a nevynechejte ani hůře přístupná místa, která jindy opomíjíte. Například lustr, horní část kuchyňské linky, prach usedá i na listy pokojových květin. Ty od prachu důkladně zbaví sprcha. V ložnici se zaměřte na matrace, které vyluxujte vysavačem z obou stran, odstraníte tím nejen prach, ale i šupinky kůže a roztoče. Poté je vydezinfikujte Sanytolem proti roztočům (koupit v e-shopu), který odstraňuje až 100 % roztočů a štěnic a zabraňuje jejich rozmnožování. Teplé peřiny vyměňte za lehčí variantu nebo je vyvětrejte a převlékněte do čistého povlečení.
Tip redakce:
Pořiďte si úklidové prostředky s vůní květin, hezky vám provoní domov. Na mytí podlah, kachliček a jiných povrchů použijte univerzální čistič s vůní magnolie
Savo Vůně květin podlahy a povrchy (koupit v e-shopu).

Čistá okna nejsou problém

První jarní paprsky jsou neúprosné. Odhalí dešťové kapky, usazený prach, otisky dětských ručiček i stopy domácích mazlíčků. U mytí oken začněte tím, že nejdříve zbavíte smetáčkem od nánosu prachu parapet, následně parapet i okenní rámy umyjte mokrým hadrem, a až poté se pusťte do čištění skla. Sáhněte po čisticím prostředku s alkoholem, okna budou krásně lesklá. Zkuste například Clin Windows & Glass Lemon čistič tvrdých povrchů (koupit v e-shopu), který dokáže dočasně vyřešit i mikrošrábance. Senzační výsledek vám zajistí mikro hadřík Vileda Actifibre Hadřík na okna (koupit v e-shopu). Vyperte závěsy a záclony a nezapomeňte otřít zaprášené žaluzie.

Jak nejlépe uložit zimní šatník

Protože se blíží jaro, nastal čas uložit také zimní oblečení, jako jsou péřové bundy a teplé kabáty, schovat kozačky a ostatní teplé boty. Než je uložíte do krabic, očistěte je od soli a bláta, nakrémujte je a vnitřek vystříkejte antibakteriálním sprejem. Obuvi dodá svěžest a zanechá příjemnou vůni Kiwi Shoe Passion Fresh Shoe Deo (koupit v e-shopu). Uvolníte tak ve skříni místo na nové jarní věci a boty. Pokud bojujete s místem, na uskladnění zimního oblečení dobře poslouží vakuové pytle, které je ochrání před moly a prachem. Proti molům ochrání oblečení až po dobu jedné sezony Raid Gel proti molům levandule (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Méně je více, a tak nekompromisně vytřiďte šatník a odstraňte z něj kousky oblečení, které vám nesedí nebo je stejně nenosíte. Pokud je vám líto je vyhodit, zaneste vyřazené věci do charitativní organizace, aby ještě posloužily někomu jinému. Získáte tím uklizený šatník, a navíc dobrý pocit. Podobně se zbavte i všech dalších zbytečných věcí v celé domácnosti.

Připravte si terasu

Na příchod jara připravte i svůj balkón, lodžii nebo terasu. Zbavte je různých nečistot, listí, větví, se zanesenými spárami vám pomůže vysokotlaký čistič, na skvrny teplá voda, úklidový odmašťující prostředek a houbička. Klidně ta na nádobí z hrubší strany. Na fleky na mramoru, žule a venkovní povrchy funguje Sidolux Aktivní čistič na náhrobní kameny z moderních materiálů (koupit v e-shopu). Mokrým hadříkem a Sidoluxem M nábytek classic (koupit v e-shopu) očistěte dřevěný i plastový balkónový nábytek a připravte truhlíky na jarní sazenice květin.

TIP: Všechny přípravky na úklid domácnosti najdete i na našem e-shopu (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít