Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Seriál Beauty Bag, díl 1: "Krásná u vody"

Seriál Beauty Bag, díl 1: "Krásná u vody"

Seriál Beauty Bag, díl 1: "Krásná u vody"

14. července 2016 od Eva Suchomelová

14. července 2016 10 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Teplá sezóna láká vyjet za hranice všedních dnů a užít si volné dny. Čím se vyzbrojit, abyste si za všech okolností udržela svou krásu? Které produkty musíte mít ve své kosmetické taštičce? Náš seriál vám představí vhodné vychytávky pro každý typ dovolené, v prvním díle se zaměříme na pobyt u vody.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Ať pojedete na Riviéru, nebo k Máchovu jezeru, u vody potřebujete především hydratovat a chránit před negativními vlivy slunečního záření. A to od hlavy k patě. A nezapomeňte, že především u sluneční kosmetiky je potřeba aplikaci opakovat pokaždé, když se vykoupete nebo zpotíte.
 

1. Opalovací krém/mléko s ochranným faktorem podle fototypu.

U vody na nás svítí slunce nejen napřímo, ale ještě se odráží od hladiny. Volte proto raději vyšší faktor a opalujte se pozvolna. Případné spáleniny jsou jak rizikové, tak nepříjemné.

2. Ochranný přípravek na citlivé partie.

Většinou jde o tyčinku s vysokým SPF, která se nanáší na vystouplá místa obličeje a těla – nos, bradu, ušní boltce, lícní kosti, klíční kosti apod.

3. Přípravek po opalování.

Ideálně s panthenolem nebo výtažky z Aloe Vera pro uklidnění pokožky, podrážděné sluncem. Aplikujte po večerním sprchování ihned po osušení.

4. Přípravek s panthenolem pro případ spálenin od slunce.

Na výběr je ve formě pěny, krému, mléka.

5. Šampon a bezoplachová péče po umytí.

Zvolte výživný šampon, který zároveň ochrání vlasy před poškozením, případně UV zářením. Na dovolené pro ušetření času použijte místo klasického kondicionéru bezoplachovou péči, ideálně s regenerujícími oleji.

6. Sprej na vlasy s ochranným faktorem.

Nejen pokožku, ale i vlasy je třeba chránit před škodlivými vlivy UV záření. Velkým pomocníkem je klobouk, ale třeba při koupání ho stejně odložíte. Nezapomeňte tedy nastříkat do vlasů ten správný přípravek!

7. Balzám na rty s UV filtrem.

Citlivý povrch rtů vyžaduje časté ošetřování. Mažte, mažte a mažte! Odměnou budou krásné rty bez šupinek a vysychání.

8. Krém na ruce s UV filtrem.

Kůže na rukou je nejzatěžovanější částí pokožky, proto je potřeba ji pravidelně vyživovat mastným krémem na ruce. Jakmile dolehnete na lehátko, hned si ruce namažte. A při aplikaci si ruce jemně masírujte, uvidíte, že taková láskyplná péče na nich bude brzy hodně znát.

9. Pilník na nehty.

I kdybyste doma zapomněla cestovní manikúru, což nedoporučujeme, rozhodně mějte v kabelce malý papírový pilník. Zatržený nebo zlomený nehet dokáže pokazit náladu i v tom nejpohodovějším letovisku.

10. Bronzer.

Lze jej použít jako pudr, tvářenku či oční stíny. Pokud je v tužce, pak zastane roli rtěnky, tužky na oči i linek.

Zdroj foto: archiv Beiersdorf a archiv značek Nivea, Labello, Garnier, Dermacol, Gliss kur, l´Oréal Professionell, Neutrogena a Sally Hansen

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít