Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Sbohem žehlení i zvířecím chlupům: Využijte sušičku naplno!

Sbohem žehlení i zvířecím chlupům: Využijte sušičku naplno!

Sbohem žehlení i zvířecím chlupům: Využijte sušičku naplno!

23. února 2021 od Vanda Vízková

23. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Sušák, o který jste doma neustále zakopávali, a hromady prádla čekajícího na vyžehlení se díky sušičce staly minulostí. Ale víte, jak sušičku využít, aby vám sloužila na maximum? Zjistěte, jak mít nadýchané voňavé prádlo, ušetřit energii i čas během sušení a zbytečné žehlení.

Měkčí, nadýchanější… a bez žehlení!

Mnoho lidí se bojí dát do sušičky prádlo ošetřené aviváží. Aviváž údajně zanáší filtry sušičky a urychluje její ničení. Je pravda, že po použití aviváže je prádlo jemnější a uvolňuje více vláken, která ve větší míře zanášejí filtry sušičky. Řešení je ale snadné – po každém sušení filtry vyčistěte a nemusíte se o zkrácenou životnost sušičky bát. Naopak si můžete užívat benefity, které použití aviváže přináší. Díky aviváži a teplému vzduchu sušičky je prádlo měkčí, nadýchanější a není nabité statickou elektřinou, takže se vám oblečení následně nelepí na tělo. A hlavně nepotřebuje žehlit. Ovšem jen za předpokladu, že ho po skončení sušicího cyklu nenecháte ještě hodinu ležet na hromadě v bubnu sušičky. Jinak by se opět pomačkalo. Pokud navíc při praní použijete ekologický prací prášek a aviváž, třeba Jelen Prací prášek s mýdlovým základem (koupit v e-shopu) a Frosch Ecological Aviváž květ bavlny (koupit v e-shopu) s biologicky odbouratelnými aktivními látkami, můžete vodu ze sušičky dále použít v domácnosti!
Tip redakce:
Pokud byste se přeci jen chtěli použití aviváže vyhnout, ale neradi byste se ošidili o krásnou vůni prádla, nabízí se možnost použít voňavé ubrousky do sušičky, např.
Coccolino Ubrousky do sušičky Intense Fresh Sky (koupit v e-shopu). Jeden či dva vložíte do bubnu sušičky spolu s prádlem a necháte projít procesem sušení. Použít můžete i Dr. Beckmann Vůni na prádlo Spring (koupit v e-shopu). Prádlo tak bude dlouho krásně vonět i bez rizika zanesení filtru.

Prádlo suché rychleji a levněji

Urychlit proces sušení a ušetřit energii umí míčky do sušičky nebo obyčejné tenisáky. Zvláště míčky vyrobené z vlny pohlcují vlhkost a díky tomu zkrátí dobu sušení až o 20 %. Není to ale jejich jediný benefit. Svým působením v sušičce mohou nahradit i aviváž – tkaniny jsou díky nim měkčí, nadýchanější a zbavené statické elektřiny. Mohou tak být alternativou aviváže pro všechny, kteří ji z důvodu alergie nebo citlivé pokožky používat nemohou. Pokud na míčky před sušením navíc nakapete pár kapek přírodního esenciálního oleje, např. Floré Bylinného esenciálního oleje Levandule (koupit v e-shopu), bude prádlo i provoněné.

Bez prachu a chloupků

Nejen odbourání sušáků a žehlicích prken – další výhodou sušičky je i to, že zbaví prádlo chlupů od zvířat a prachu. Foukání teplého vzduchu je z tkanin účinně odstraní a vy se o tom můžete přesvědčit při čištění filtru. Babské rady na úklid ještě zmiňují vložit do bubnu sušičky čistou houbičku na nádobí nebo kousek molitanu – nachytají na sebe ještě další nečistoty a zvířecí srst. Zkuste Tip Line Houbičky na nádobí (koupit v e-shopu).

Tip redakce:
Dbejte na to, abyste sušičku zbytečně nepřeplňovali, jinak se prádlo bude sušit mnohem déle. Knoflíky a zipy zapněte – ochráníte tím buben před poničením. Před sušením se také vyplatí obrátit prádlo naruby, což pomáhá zachovat jeho barevnou stálost, a zároveň tím ochráníte i různé potisky, flitry či jiné ozdoby.

Pryč s pachy i pomačkáním

Oblečení máte vyprané, vyžehlené, ale trochu se vám během dne zmačkalo nebo nasálo pachy, které vám nejsou příjemné? Nemusíte ho znovu nechat procházet celý procesem praní, sušení a žehlení. Ušetřete elektrickou energii, opotřebení svršků i svůj čas. Pokud máte sušičku s parním programem, stačí prádlo nechat projít tímto cyklem. Pára z něj vyžene pachy a narovná pomačkaná vlákna. Bude zase takové, jako když jste ho ráno vyndávali ze skříně.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít