Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Prostřeno na Vánoce: Inspirace pro sváteční stůl

Prostřeno na Vánoce: Inspirace pro sváteční stůl

Prostřeno na Vánoce: Inspirace pro sváteční stůl

18. prosince 2020 od Tereza Špačková

18. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Vánoce se nezadržitelně blíží, a proto jistě není od věci myslet na to, jak letos prostřete štědrovečerní tabuli. Tento sváteční den si zaslouží něco extra!
Štědrovečerní večeře je pro nás výjimečnou událostí v roce a často jednou z příležitostí, kdy s celou rodinou zasedneme pohromadě ke slavnostně prostřenému stolu. Inspirujte se následujícími tipy a podtrhněte tuto chvíli vkusnou výzdobou stolu v tradičních vánočních barvách.

Červená tabule s přírodními motivy

Červenou barvou o Vánocích nic nepokazíte. Jednoduché a vkusné výzdoby docílíte kombinací s bílou a zelenými větvičkami. Třeba vám nějaké zbydou po prořezání vánočního stromku. Pár větviček dejte do vázy nebo okrasného květináče uprostřed stolu a zkrášlete je drobnými vánočními dekoracemi.

Malé snítky jehličí můžete naaranžovat přímo na talíře. Pro jistotu pod ně umístěte bílé ubrousky PA Comfort Collection ubrousky 3-vrstvé (koupit v e-shopu), které zachytí případné nečistoty. A pak už jen stačí přidat svíčky, třeba Tip Line Kónickou svíčku červenou (koupit v e-shopu), které dodají tu správnou atmosféru. Vše můžete dozdobit přírodním šiškami.
vinová nebo červená sváteční tabule
Tip redakce:
Osvěžte svůj domov i příjemnou vánoční vůní. Rychlou pomocnicí může být vůně ve spreji
Glade Aerosol Artic Apple Pie Osvěžovač vzduchu (koupit v e-shopu), připomínající čerstvě upečený jablečný koláč se skořicí. Pokud raději sázíte na klasiku, nezklamou vás vonné svíčky ve skle, jež jsou zároveň i krásnou dekorací. Třeba ty s vůní svařeného vína jako Glade Limited Edition Maxi Candle Merry Berry & Bright parfémovaná svíčka (koupit v e-shopu).

Elegantní klasika: Bílá s puncem zlata

Budete potřebovat plátěný nebo lněný bílý ubrus, klasický bílý porcelán a pár zlatých dekorativních předmětů, jako jsou vánoční kouličky, andělíčci nebo svíčky. Ideální je kombinovat dva druhy svíček. Doporučujeme sáhnout po dlouhých svíčkách krémové barvy, třeba Tip Line Svíčce stolní béžové 4 ks (koupit v e-shopu), a doplnit je vonnými svíčkami Vanilla essence (koupit v e-shopu), které dodají vašemu domovu jemný vanilkový nádech.

Hodit se jistě budou i jehličnaté větvičky nebo jmelí. Ozdobte jimi středovou linii a kousky položte i na ubrousek ozdobený dekoračním kroužkem. Pokud jej nemáte, postačí i širší stuha zlaté barvy. V jednoduchosti je krása! A pokud máte menší děti, raději vše umístěte tak, aby se dekorace nerozbily a vy jste se zbytečně nemuseli stresovat.
zlatá elagance
Tip redakce:
Svíčky nenechávejte bez dozoru. Při jejich zapalování upřednostněte bezpečné
Camino Zápalky (koupit v e-shopu), které jsou dostatečně dlouhé na to, abyste si nepopálili ruce.

A ještě pár drobných tipů na závěr:

1. Ozdoba příborů

Příbory lze velmi jednoduše ozdobit přiložením dekoračního ubrousku. Dobře vám poslouží i textilní stuha, kterou svážete ubrousek s příbory. Přiložit můžete kus větvičky, kterou jste den před slavnostním večerem nabarvili na bílo nebo postříkali Umělým sněhem ve spreji nebo Dekoračním sprejem zlaté barvy. A pod talíř nezapomeňte dát kapří šupinu.
zdobení příboru

2. Perníčky jako dekorace 

Pečení perníčků neodmyslitelně patří k českým Vánocům. Nemusí sloužit jen k jídlu, ale můžete je použít i k dekoraci vašeho vánočního stolu. Rozmístěte je po stole, zavěste na větvičky nebo položte na připravené talíře. Perníček lze využít jako jmenovku, pokud polevou místo ozdobných ornamentů na perníček napíšete jméno člena rodiny.
zdobení perníčky

3. Svícny ze sklenice

Pokud nemáte doma vhodný svícen, můžete si na poslední chvíli vyrobit vkusnou dekoraci z obyčejné zavařovací sklenice. Budete potřebovat jen stuhu nebo přírodní provázek a jehličnatou větvičku.

Jak na to:
  • Širokou ozdobnou stuhou obtočte kraj sklenice a uvažte mašli. Stuhu můžete nahradit přírodním motouzem. Ten několikrát obtočte kolem hrdla sklenice a zavažte.
  • Přiložit můžete i větvičku s jehličím nebo perníček.
  • Poté vložte do sklenice svíčku nebo vánoční světýlka.

TIP: Načerpali jste inspiraci, ale chybí vám potřebné dekorace? Pohodlně si vyberete na e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít