Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Manikúra pro křehké a lámavé nehty

Manikúra pro křehké a lámavé nehty

Manikúra pro křehké a lámavé nehty

15. května 2020 od Eva Suchomelová

15. května 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Chcete krásné, zdravé a upravené nehty, ale ty vaše jsou křehké a hned se lámou? Kromě vhodné péče o ně musíte zvolit i správnou manikúru! Spolu s manikérkou Zuzanou Klímovou vám poradíme, jak na to.

Péče doma, nebo v salonu? Obojí!

Lámavé nehty jsou velmi často i křehké na rozdíl od třepivých nehtů, které jsou zas naopak příliš měkké. „Kvalitu i nedostatky nehtu odhalí dobrá manikérka při první návštěvě zákaznice a doporučí jí vhodný způsob domácí péče a navrhne i správnou manikúru, aby nehty působily upraveně, ale neprohloubilo to jejich problém,“ říká Zuzana Klímová. Ale i pro domácí péči je nutné dbát víc na některé potřeby takto problematických nehtů. Lámavé nehty potřebují nejčastěji dodat:
  • Zpevnění
  • Výživu v podobě minerálních látek a vitaminů
  • Promašťující péči
noční výživa

Minerální látky a vitaminy zevnitř i zvenčí

Dost často způsobuje lámavost či křehkost nehtů nedostatek vitaminů a minerálních látek. Pro nehty jsou důležité zejména:
  • Vápník
  • Křemík
  • Zinek
  • Kolagen
  • Vitaminy skupiny B (zvláště B5, B7)
Můžete zlepšit příjem těchto látek, když do svého jídelníčku zařadíte více oříšků, vajec, tučných mořských ryb, zakysaných mléčných výrobků, semínek (sezam, mák, dýňová či slunečnicová semena), ovoce a zeleniny. Také si můžete udělat kúru s doplňkem stravy, který kombinuje všechny potřebné látky pro výživu nehtů, např. MaxiVita Hloubková kúra pro krásné vlasy, nehty a pleť Forte+ Exclusive (koupit v e-shopu) na 45 dní.
výživa zevnitř

Noční péče

Vnitřní péči kombinujte s vnějším dodáním vitaminů prostřednictvím sér a kúr pro výživu nehtů. Na noc aplikujte na nehty a jemně rozmasírujte Sally Hansen Noční sérum pro silně poškozené nehty Vitamin E Nail & Cuticle Oil. Pokud jste si nehty poškodily gelovkami zapékanými v UV lampě, pak vyzkoušejte Sally Hansen Noční gelovou masku pro nehty poškozené UV gely Gel Rehab. Stačí ji nanést večer ve 2 vrstvách na nehty a nechat zaschnout. Ráno ji smyjete a je to. Nejlepší je aplikovat ji 3 večery za sebou, dosáhnete tak nejlepšího výsledku.

Denní bodyguardi vašich nehtů

Přes den je dobré mít nehty chráněné. „Nejlepší jsou na to zpevňující laky na nehty, ideálně takové, které nehtům dodají i nějaké ty výživné složky,“ doporučuje expertka na krásné nehty. Můžete je nosit samostatně, jako průhlednou vrstvu na přírodních nehtech. Ale dají se použít i jako podkladová báze pod barevné laky na nehty. Na denní nošení se hodí například:
denní bodyguardi vašich nehtů

Jak si upravovat nehty, když se lámou?

I problematické nehty mohou vypadat upraveně. V první řadě zapomeňte na dlouhé nehty a udržujte je pilováním krátké a ve stejném tvaru, jako má vaše nehtové lůžko. Pak záleží na tom, zda si upravujete nehty sama doma, nebo chodíte na manikúru do salonu:

Manikúra v salonu:

  • Gelové nehty: pro různé problémy nehtů existují i různé typy gelů na nehty, které pomohou problém vybalancovat. Pozor! Gelové nehty nejsou totožné s gellaky, těm druhým se nyní vyhněte!
  • Shellack: dá se aplikovat na všechny typy nehtů, ale pokud máte lámavé a měkké nehty, nevydrží vám tak dlouho, jak se od shellacku očekává.
  • Francouzská manikúra: i když je to nyní už v manikúře mainstream až konzervativní úprava nehtů, právě pro období, kdy se snažíte pomoct svým nehtům zesílit, zpevnit se a nelámat se, je tohle velmi vhodný typ úpravy. Doma v něm pak můžete snadno pokračovat, stačí použít Diva & Nice Samolepicí šablony na francouzskou manikúru (koupit v e-shopu), abyste vytvořili bílý oblouček přesně.
péče o nehty

Manikúra doma:

  • Nahé nehty: samozřejmě, že nemusíte nechat své nehty bez laku, ale vybírejte si pečlivě – nejlepší jsou laky, které mají ochrannou a zpevňující funkci. Jako základ použijte např. Gabriella Salvete Péče o nehty Gel Base Coat 16 (koupit v e-shopu). Takto můžete nehty nechat nebo na ně nanést některý barevný lak v nude odstínu.
  • Sérum ve formě laku na nehty: když potřebujete postavit nehty rychle „do latě“, použijte koncentrovaný přípravek, např. Sally Hansen Zpevňující a posilující péče o nehty Hard as Nails, a přes něj naneste svůj klasický barevný lak.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Zuzana Klímová
Certifikovaná pedikérka a manikérka, salon Blue Bell, Praha
76
"Co pro ženu do pohody? Krásné ruce, zdravé nohy!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít