Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Depilace rukou: Ano, nebo ne?

Depilace rukou: Ano, nebo ne?

Depilace rukou: Ano, nebo ne?

1. srpna 2019 od Helena Pokorná Hladíková

1. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková ve spolupráci s expertem MUDr. Gréta Wohlová

Viditelné chloupky na pažích trápí mnoho mužů i žen. Jenže co s tím dělat? Zvolit klasickou metodu holení, nebo snad efektivnější způsob odstranění chloupků? Zeptali jsme se dermatoložky MUDr. Gréty Wohlové.
Před nedávnem se objevila nová reklama společnosti Gillette, která rozpoutala vášnivou debatu na sociálních sítích týkající se (ne)holení paží. O co jde? Kritici spotu tvrdí, že reklama tak vytváří další tlak na dívky a ženy, aby si kromě jiných částí těla začaly holit i ruce. Firma se naopak brání tím, že pouze zobrazuje fakt, že ochlupení roste na nejrůznějších částech těla, a také trendy vyplývající z průzkumů mezi uživateli, kteří si holí i ještě méně obvyklé partie. Ať tak či onak, pravdou je, že pokud se jedinec necítí ve své kůži s ochlupením dobře (a ponechme stranou další z námitek odpůrců, že chlupy na rukou začnou některým lidem vadit právě až po zhlédnutí reklamy), měl by najít takové řešení, které mu přinese vytoužený komfort. A jaké možnosti vlastně existují?
hladké paže

Holení rukou je individuální

Pokud muži či ženě chloupky na rukou vadí, je samozřejmě možné je odstranit. Je to velmi individuální záležitost, záleží na každém z nás, co se mu líbí a co ne,“ říká úvodem expertka a dodává, že je třeba se rozhodnout, zda chceme chloupky odstranit trvale, nebo jen dočasně.
  • Depilace: je dočasné zbavení se chloupku, lze provádět depilačními krémy, vosky, cukrovou pastou atd.
  • Epilace: je trvalá redukce nežádoucího ochlupení a provádíme ji laserem s dynamickým chlazením, který zvyšuje komfort zákroku.

Jaké jsou možnosti depilace?

1. Holení žiletkou

Na prvním místě se samozřejmě nabízí možnost holení žiletkou, ale to vzhledem k zarůstání a houstnutí chloupků není pro oblast rukou příliš vhodné.


2. Depilační krém

Na trhu je jich k dostání spousta, proto vybírejte pečlivě. Krém by měl být jemný, určený na citlivou pokožku/citlivé partie. Zároveň by měl obsahovat pečující látky, které pokožku následně zregenerují. Obzvláště jemný je například Strep Tělový depilační krém s arganovým olejem. Zajišťuje dokonalé odstranění chloupků a zároveň zanechává pokožku krásně jemnou a hedvábně hladkou. Perfektní výsledek a hydratovanou pokožku až na 24 hodin, navíc s příjemnou vůní, slibuje také Veet Suprem‘ Silk & Fresh depilační krém esenciální oleje a vůně sametové růže.
 

3. Cukrová pasta

Chcete-li se pustit do aplikace cukrové pasty, která je méně bolestivá než použití vosku, můžete to zkusit klidně i v pohodlí domova. Postačí vám k tomu trocha cviku a třeba čistě přírodní Purity Vision BioEpil depilační cukrová pasta obohacená o pečující bylinné extrakty, zklidňující růžovou vodu a dezinfekční Tea Tree olej.
depilace rukou

Epilujte aneb Zbavte se chloupků natrvalo

Pokud však chcete s nežádoucími chloupky zatočit jednou provždy, k nejefektivnějším metodám patří právě laserová epilace (IPL). „Podstata zákroku spočívá v plošném, rovnoměrném ozáření kůže laserovým světlem, které cíleně ničí pigmentovanou zárodečnou část chloupků. Nejlepších efektů se tedy dosáhne u tmavých chloupků, ty světlejší vyžadují více opakování. Ale třeba šedivé chloupky tímto způsobem nelze odstranit vůbec, jelikož neobsahují pigment, ale vzduchové bubliny,“ vysvětluje odbornice. A co ještě byste o této metodě měli vědět?
  • Jelikož chloupky se v jedné chvíli nacházejí v různých stádiích růstu, je třeba zákrok několikrát po sobě opakovat, zhruba v 6-8týdenních intervalech.
  • Lze ji provádět na jakékoli části těla.
  • Není vhodná pro klienty, kteří jsou opálení nebo trpí chladovou alergií.
  • Epilované plochy je nutné chránit před slunečním zářením po dobu 1 měsíce po zákroku.
  • U citlivějších jedinců je možné před zákrokem aplikovat znecitlivující krém.
laserová epilace rukou

Je holení rukou a nohou stejné?

Možná vás v souvislosti s odstraňováním chloupků na rukou napadá, jestli existují nějaké rozdíly mezi holením rukou a nohou. „Co se týká laserové epilaceprobíhá stejným způsobem na rukou i na nohou. Jediný rozdíl je v ploše ošetřované oblasti,“ říká expertka. U ostatních způsobů záleží především na tom, jak bude vaše pokožka reagovat. Někomu nevadí ani „drsnější“ metoda voskových pásků, jiným ihned naskáčou zarudlé flekance. Právě vyrážka, zarudnutí a bolestivé pupínky jsou častými nepříjemnými doprovodnými efekty depilace rukou, které se zejména teď v létě dost špatně skrývají. Při zkoušení různých metod proto buďte opatrní a přípravek vždy předem otestujte na malé ploše kůže. Pokud se žádná reakce neobjeví, můžete vykročit na cestu za krásně hladkými pažemi, o nichž jste snili. A když se to náhodou nepodaří? Hlavně nezoufejte! Společenský kánon možná velí „dohladka“, ale to neznamená, že se jím musíte bezpodmínečně řídit.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková ve spolupráci s expertem MUDr. Gréta Wohlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Sandra Abigail Maitland 12.srpna 2019
Nevím co je komu do toho, jestli si někdo holí ruce nebo cokoliv jiného, je to každého soukromá věc. Mě chloupky vadí všude, takže je odstraňuju všude kde mi rostou a je mi jedno, co si o tom kdo myslí, cizí lidé mě nezajímají a rodina to neřeší. Zrovna tak já neřeším, jestli někdo má drn v podpaždí i když se mi to hnusí, ale neřeknu chlupáči že by se měl/a oholit, protože je to jejich věc. Bohužel ale nemůžu použít laser, mám chloupky světlé a laser je nevezme...

Expert z článku

MUDr. Gréta Wohlová
Dermatoložka Laserového centra Anděl
78
"Méně je někdy více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít