Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo DIY: Vyrobte si domácí deodorant

DIY: Vyrobte si domácí deodorant

DIY: Vyrobte si domácí deodorant

11. června 2017 od Pavla Maříková

11. června 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

I když je na trhu velký výběr různých deodorantů a antiperspirantů, možná vás bude zajímat, zda je možné pocení zmírnit i nějakými přírodními prostředky a vyrobit si takový domácí deodorant z toho, co najdete běžně ve spíži.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Limetka

Rychlé řešení, které vám pomůže zmírnit pocení ve chvíli, kdy není žádná drogerie v dohledu. Limetku dnes již zakoupíte téměř v každých potravinách a funguje opravdu velmi dobře. Stačí ji omýt, rozkrojit na půlku a vymačkat z ní šťávu. Tou si večer potřete podpaží, nechte přes noc působit a ráno omyjte. Látky obsažené v limetce snižují produkci potu a zabraňují zápachu. Dejte si jen pozor v případě, že máte citlivější pokožku nebo jste si čerstvě oholila podpaží. Tehdy se limetkovému deodorantu vyhněte.

DIY: Domácí deodorant


Deodorant z kokosového oleje

V případě kokosového oleje nepůjde jen o samotný tuk, ale spíše o směs, která tuto oblíbenou ingredienci obsahuje. Budete potřebovat jednu lžíci sody, stejné množství kokosového tuku (zahřátého), 2 lžičky kukuřičného škrobu a pár kapek přírodního vonného oleje určeného na pleť. Pokud máte, můžete přidat i bambucké máslo, ale nutné to není. Vše smíchejte, až vám vznikne pasta. Tu skladujte v chladu a temnu a nanášejte na podpaží prsty. Opět je třeba nechat směs chvilku působit a následně omýt.

DIY: Domácí deodorant


Jablečný ocet

Jablečný ocet má doma téměř každý, zvlášť v létě, kdy se jím ochucují různé saláty apod. Je známý především svými pozitivními účinky při hubnutí, nicméně pomáhá i redukovat pocení. Stačí smíchat jednu lžičku jablečného octa ve zhruba 2 dl vody, následně aplikovat na omyté podpaží a nechat přes noc působit. Ráno, stejně jako v případě limetky, podpaží omyjte. Jablečný ocet snižuje produkci potu a zabraňuje množení bakterií, které způsobují zápach. Opět platí pravidlo, že na oholenou, popř. jinak podrážděnou pokožku octová voda nepatří.

DIY Domácí deodorant


Jedlá soda

Z jedlé sody vytvoříte snadno deodorant, který nejen sníží pocení, ale zároveň zanechá vaši pokožku hezky jemnou a voňavou. Nejdříve je třeba podpaží pořádně umýt, můžete použít i jemný peeling. Následně smíchejte lžičku sody s takovým množstvím vody, aby vznikla jemná kašička. Do té můžete přidat pár kapek vonného oleje, vždy však jen takového, který je určen i na pokožku. Tuto směs naneste na kůži v podpaží a po zhruba 10 minutách smyjte.

DIY: Domácí deodorant


Vyrobte si osvěžení ve spreji

Chcete-li spíše deodorant v „tekuté“ formě a v rozprašovači, abyste ho měla v zásadě stále po ruce, zkuste tuto recepturu. Smíchejte v malé skleničce asi 40 ml růžové vody a lžičku jedlé sody. Protřepejte. Pokud chcete dodat deodorantu vůni, můžete přidat ještě kapku čistého alkoholu a pár kapek esenciálních olejů (teprve pak smíchat se sodovou vodou). Před použitím vždy protřepejte, aby se případná usazenina rozpustila.

DIY: Domácí deodorant

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít