Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže dětský olejíček

Co dokáže dětský olejíček

Co dokáže dětský olejíček

15. dubna 2018 od Pavla Maříková

15. dubna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Určitě jej doma máte také nebo jste jej měli, když byly vaše děti malé. Asi by vás ale nenapadlo, jak široké použití má dětský olejíček a na co všechno ho můžete použít, když vám konkrétní produkt chybí. Jde nejen o skvělou kosmetickou pomůcku, ale přijde ke slovu i při úklidu, opravě oblečení nebo tehdy, když se vám zamotá žvýkačka do vlasů.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Odličuje make-up

Ano, dětský olejíček můžete využít jako perfektní odstraňovač očního make-upu. Stačí jen pár kapek nakapat na vatový tampon a jemně odlíčit. Pokud budete mít pocit, že je oční okolí příliš mastné, omyjte celý obličej ještě vodou.

odličování

Domácí repelent

Bude se vám hodit na léto. Vytvořte si domácí repelent, který můžete klidně použít i na dětskou pokožku. Stačí jen v lahvičce se sprejovým uzávěrem smíchat dětský olej a několik kapek dezinfekce Dettol. Vše pořádně promíchejte a podle potřeby aplikujte na pokožku.


Odstraní zaschlou barvu

Zaschla vám po natírání nábytku barva na podlaze nebo na rukou? Pak určitě víte, jak je obtížné se jí zbavit. Zkuste to s dětským olejíčkem. Naneste jej na ručník nebo vatový tamponek a jemně barvu odstraňte.


Pomůže vám sundat prstýnek

Nejde vám sundat z prstu prstýnek? Nakapejte pár kapek okolo prstýnku a jemně jím točte, až se olej dostane i pod něj. Pak by vám měl jít lehce dolů.

sundání prstýnku

Dodá vlasům lesk a zdraví

Máte suché konečky vlasů? Vetřete si do dlaní pár kapek oleje a pak si konce vlasů rukama promněte. Budou se vám hezky lesknout a zářit zdravím.


Odstraní žvýkačku

Určitě se to stalo i vám nebo někomu v okolí. Přilepila se vám žvýkačka na vlasy nebo na nějaký povrch a nejde z něj sundat. Promažte ji olejem, nechte pár minut působit a uvidíte, jak půjde krásně odstranit.


Rozmotá řetízek

Podobně snadno rozmotáte i zacuchaný řetízek. Nakapejte na něj dětský olej a rozmotáte jej během chvilky. Pokud na něm budou malé uzlíky, pomozte si párátkem nebo špejlí.


Uzdravuje rozpraskané paty

Trápí vás popraskané paty? Nejprve ztvrdlou kůži odstraňte pemzou nebo drsnějším peelingem a pak paty promažte dětským olejíčkem. Oblečte si silné, ale hebké ponožky a uvidíte, že se ráno probudíte s nožkami jako miminko.


Obnoví lesk nábytku

Chcete dodat vašemu nábytku zašlý lesk? Než se vydáte pro nějaký drahý přípravek, vyzkoušejte trik s dětským olejíčkem. Nakapejte jej na hadřík a jemně nábytek přeleštěte.


Opraví zip

Stává se vám, že se vám na bundě zadrhne zip? Nebo vás zapínání potrápí na kabelce? Opatrně potřete zip trochou oleje a uvidíte, jak se rozjede.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít