Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak při cvičení spalovat co nejvíce kalorií

5 tipů, jak při cvičení spalovat co nejvíce kalorií

5 tipů, jak při cvičení spalovat co nejvíce kalorií

9. listopadu 2020 od Pavla Maříková

9. listopadu 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Cvičíte o sto šest, ale váha se nechce hnout dolů? Poradíme vám, jak při cvičení spalovat co nejvíce kalorií a hlavně tuky.
Je úplně jedno, jestli cvičíte doma nebo za běžných okolností chodíte do fitka, jestli běháte raději na pásu nebo v lese. Principy spalování tuků jsou stejné. Vždy je potřeba, aby byly vyčerpané zásoby svalového glykogenu, který slouží jako palivo a energie pro tělo, a nastoupilo spalování tuků.

1. Cvičení nalačno 

Není to úplně pro každého, ale pokud chcete docílit maximálních výsledků a opravdu hubnout, doporučuje se cvičení nalačno jako jedna z nejúčinnějších metod. Tělo mnohem rychleji nastartuje spalování tuků a využije zásobní tuky jako zdroj energie. Pro cvičení nalačno se hodí spíše aerobní aktivity typu běh, rychlá chůze, jízda na kole atd.

2. Dejte si před cvičením kafe 

Káva vám pomůže nastartovat metabolismus a rychlejší přeměnu tukových buněk na zdroj energie. Kofein zvyšuje spalování o cca 15 %, zlepšuje proudění krve a mírní bolestivost svalů po cvičení. Tento tip můžete kombinovat i s výše zmíněným cvičením na lačno. Stačí si dát šálek silné kávy bez mléka a cukru a lepší metabolismus tuků a skvělý výkon máte téměř zajištěny.
Tip redakce:
Bolest svalů po cvičení můžete zmírnit také promasírováním
Astrid Sport Hřejivou masážní emulzí (koupit v e-shopu), která se hodí jak k masáži před, tak i po sportovním výkonu. Její výhodou je fakt, že se snadno vstřebává a nelepí.

3. Cvičte naplno od začátku

Mnoho lidí začíná cvičení pomalým zahřátím. To určitě není špatně, nicméně pokud chcete maximálně využít čas a zefektivnit cvičení, makejte naplno od samého začátku. Jak může vypadat takový „warm-up“?
 

10 minut zahřívání ve vysoké intenzitě, například:

  • Doma: rychlá tabata s vlastní vahou
  • Venku: několik rychlých sprintů na vzdálenost 50 m, kdy každý další ještě maličko zrychlíte
  • Ve fitku: intenzivní intervaly na veslovacím trenažéru nebo rotopedu

4. Vynechávejte pauzy mezi sériemi

Tím, že vynecháte pauzy a odpočinek mezi jednotlivými sériemi, ušetříte čas a zvýšíte intenzitu. Jak to ale udělat, abyste si přece jen trochu odpočinuli? Zařaďte jiný cvik… To znamená, že například po sérii squatů dejte ihned sérii výpadů a následně třeba výdrž v prkně. Tomuto sledu cviků se říká superset.

5. Izolované cviky nahraďte komplexními

Izolované cviky zaměřené na konkrétní svaly nahraďte cviky, které zapojují celé svalové skupiny, a vyžadují tedy i více energie. Takovými cviky jsou například dřepy, výpady s přeskokem, běh na místě, při kterém přidáte i paže, angličáky atd

Tip redakce:
Pohotovým zdrojem energie a bílkovin, který můžete mít stále při ruce, je Fine Gusto sušené maso krůtí (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Jitka Znebejánková 17.listopadu 2020
Taky to tak dělám, dám si kafe a při cvičení cvičím včetně pauzy a pak přejdu na jiný cvik.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít