Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 superpotravin, které urychlí váš metabolismus

5 superpotravin, které urychlí váš metabolismus

5 superpotravin, které urychlí váš metabolismus

7. dubna 2020 od Vanda Vízková

7. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Zkoušení nejrůznějších diet, rostoucí věk, sezení u počítače nebo u seriálů… To jsou možné příčiny toho, proč je váš metabolismus stejně rychlý jako lenochod po nedělním obědě. Když se ale podíváte do spíže, najdete tam stejně účinné přírodní spalovače!


1. Kysané zelí 

Generace před námi ho využívaly jako báječný zdroj vitaminu C a skupiny vitaminů B. Současná generace, která neustále řeší svou váhu, přišla i na to, že kysané zelí má minimum kalorií a skvěle aktivuje trávení. Odvodňuje a s přebytečnou vodou z vašeho těla odvádí i toxické látky. Pokud tedy chcete zrychlit metabolismus a zbavit se nějakého kila navíc, můžete se na něj spolehnout.

2. Lněné semínko

Tato zlatavá semínka jsou cenným zdrojem hořčíku, vápníku, fosforu a vlákniny. A vláknina prodlužuje pocit nasycení a zpomaluje uvolňování sacharidů do krve. Díky tomu vaše tělo nespaluje cukry, ale jako zdroj energie využívá tuky. Vaše tuky.
 
Tip redakce:
Příznivě metabolismus tuků a cukrů umí ovlivnit také pití
Teekane Bylinného čaje Balance&Slim, Peppermint (koupit v e-shopu). Otázka, jak zhubnout, už vás trápit nemusí!

3. Skořice

Po tomto voňavém koření sáhněte i mimo období adventu. Vašemu organismu prospěje svými antibakteriálními, antioxidačními a antibiotickými vlastnostmi. A jakou roli hraje při hubnutí? Pokud ji budete konzumovat pravidelně (ale s mírou), pravděpodobně díky ní zeštíhlíte. Nejen, že sama o sobě zrychluje spalování, ale díky své přirozeně nasládlé chuti může ve vašem jídle nahradit cukr. Pokud si ji tedy dáte do bílého jogurtu, posypete si jí ovoce nebo kaši, nebudete potřebovat už žádná jiná – a mnohem kaloričtější – sladidla.


4. Pálivé papričky

Pochutnáváte si rádi na chilli papričkách nebo feferonkách? To je dobře! Obě pikantní odrůdy totiž obsahují kapsaicin. Látku, která způsobuje jejich pálivou chuť a vás nutí k většímu pocení. Urychluje krevní oběh i metabolismus, díky čemuž vaše tělo spaluje tuky rychleji. Podle některých studií dokonce až o 25 %!


5. Brokolice

Tahle zelená kudrnatá kráska patří mezi potraviny s negativní kalorickou hodnotou. Co to znamená? Že tělo při jejím trávení spálí víc kalorií, než jejím prostřednictvím přijme. Dále umí snižovat cholesterol a díky vysokému obsahu vápníku a vitaminu C zrychluje metabolické funkce. Proto ji milují výživoví poradci a budete i vy!
Tip redakce:
Chcete-li výše zmíněným potravinám v jejich snaze o urychlení spalování přeci jen ještě trochu pomoct, vyzkoušejte
MaxiVita Tablety Premium Super Linie (koupit v e-shopu). Ty metabolismus popoženou díky vitaminu C a chromu. Velký podíl na správném spalování mají i omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Potřebnou dávku doplníte např. díky MaxiVita Kapslím s rybím olejem Vaše zdraví Omega 3 (koupit v e-shopu).

A co vám dále pomůže ke zvýšení obrátek vašeho metabolismu?

  • pijte hodně studené vody
  • jezte hodně kvalitních bílkovin
  • jezte vícekrát denně v menších dávkách
  • pijte zelený čaj a kávu (bez cukru a mléka)
  • hýbejte se, stačí místo sezení více stát nebo chodit

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít