Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3 recepty na božské ovocné knedlíky: zn. Snadné a rychlé

3 recepty na božské ovocné knedlíky: zn. Snadné a rychlé

3 recepty na božské ovocné knedlíky: zn. Snadné a rychlé

28. června 2022 od Eva Karlová

28. června 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Sezona ovoce je tu, a i když se třeba snažíte o zdravější jídelníček, ovocné knedlíky si v klidu můžete dopřát. Jen to chce odlehčit těsto a místo cukru použít k posypu jiné dobroty. Jaké? Dozvíte se na konci článku.

Fit tvarohové knedlíky

Ingredience:
250 g nízkotučného tvarohu
1 vejce
100 g Mandlové mouky blanšírované (koupit v e-shopu)
150 g celozrnné špaldové mouky
špetka soli

Náplň:
sezonní ovoce
Postup:
V míse smícháme  tvaroh, mouku a vejce a dobře propracujeme. Ovoce umyjeme, vypeckujeme a rozkrojíme na menší kousky nebo alespoň půlky (třeba u meruněk). Do většího hrnce dáme vařit vodu. Těsto rozdělíme na cca 12 částí a z každé uděláme kuličku, pak v dlani placku a do té zabalíme kousek ovoce. Vytvarujeme kuličku. Připravené knedlíky dáme do vroucí vody, kterou jsme osolili špetkou soli. Vaříme, dokud knedlíky nevyplavou.

Tip: Posypejte nastrouhaným tvarohem a můžete případně osladit karamelovým čekankovým toppingem.

Pohankové krupičkové knedlíky s mákem

Ingredience:
100 g pohankové krupice
špetka soli
50–70 g Mandlové mouky blanšírované (koupit v e-shopu)
250 ml  Alpro Mandlového nápoje (koupit v e-shopu) 
švestky
mletý mák
4Slim Čekankový sirup Originál (koupit v e-shopu)
Postup:
Dáme vařit rostlinný nápoj, jakmile začne vřít, přidáme špetku soli, vmícháme krupici a vaříme asi 3–5 minut. Měla by být hustá. Odstavíme a necháme zcela vychladnout. Do vychladlé krupice vmícháme mouku a zpracujeme těsto. Z těsta odebíráme malé kousky, ze kterých děláme placičky a do nich zabalíme švestky. Naplněné knedlíky vaříme v osolené vodě cca 3 minuty. Posypeme mákem a polijeme čekankovým sirupem.

Ječné knedlíky s jahodami

Ingredience:
200 g celozrnné ječné mouky
350 g měkkého tvarohu
2 žloutky
špetka soli
jahody
tvaroh na posypání
4Slim Čekankový sirup Originál (koupit v e-shopu)
kousek másla (asi 2 lžičky na porci) – může být My Foods GHÍ Přepuštěné máslo (koupit v e-shopu)
Postup:
Smíchejte mouku, tvaroh, žloutky a špetku soli a promíchejte. Nechte těsto alespoň půl hodiny v lednici. Posypejte si pracovní plochu nebo velké prkénko moukou a z části těsta vyválejte placku tenkou asi půl centimetru. Jahody omyjte, osušte. Zabalte do těsta vždy jednu jahodu a v ruce vyválejte kuličku. Dejte ji na pomoučený tác. Vařte v osolené vroucí vodě asi 5 minut. Měly by vyplavat na povrch. Podávejte ozdobené strouhaným tvarohem, polité  čekankovým sirupem a s troškou másla.
Tip redakce:
  1. S čím vším knedlíky můžete podávat?
Kromě mletého máku a strouhaného tvarohu můžete třeba opražit kokos, posypat je skořicí, přidat raw kakao, rostlinný jogurt, karobovou polevu, rozvařená povidla nebo tzv. žahour (dušené ovoce). Skvělý je třeba strouhaný perník a na másle dušená jablka.
  1. Jak knedlíky připravit jinak?
Pokud se vám nebude chtít knedlíky plnit, můžete z těsta udělat vždy jen kuličky, uvařit a pak je podávat právě se žahourem (tedy dušeným ovocem či ovocnou omáčkou, chcete-li).
  1. Co dělat, když máte knedlíků moc?
Pokud jste udělali knedlíků moc a nestíháte je všechny sníst, nic se neděje. Klidně je zamrazte a budete je mít připraveny kdykoli ke konzumaci. 

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít