Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Světový hit: Bublinkové masky na obličej

Světový hit: Bublinkové masky na obličej

Světový hit: Bublinkové masky na obličej

14. prosince 2018 od Karolína Hornová

14. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Pěnivé, bublinkové masky inspirované korejskou krásou jsou hitem internetu. Jak fungují? A pro koho se hodí? Zjistili jsme vše, co vás zajímá, a navíc i poradíme, jak si vyrobit vlastní bublinkovou pleťovou masku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Bublinky jsou nová plátýnka! Selfíčka modelek, bloggerek, hereček a jiných celebrit s obličejem pokrytým bohatou pěnou zaplavily sociální sítě. Pěnivé masky způsobily stejný boom jako před nedávnem ty plátýnkové, tedy tzv. sheet masky. A do povědomí pozorovatelů se dostávají stejným způsobem – nejdřív je to vtipná (nebo možná trošku děsivá), ale rozhodně zajímavá fotka. Pak stovky dalších. Co to má ta modelka na obličeji?! Funguje to? To musím vyzkoušet! A následuje záplava recenzí. Nutno dodat, že – podobně jako u plátýnkových masek – jsou reakce převážně nadšené. V čem spočívá efekt „bubble masks“?
 
bublinková maska

Kde se vzaly?

Hádejte. Samozřejmě jde o další výdobytek z korejských laboratoří. Ke korejským pravidlům péče o pleť jste možná zpočátku chovali nedůvěru, ale nakonec jste si černé slupovací masky proti černým tečkám nebo masky se šnečím extraktem zamilovali. Proč? Protože jednoduše fungují.

 
Jak fungují?

Bublinkové masky mají speciální složení, které reaguje se vzduchem. Aplikujete je na obličej a čekáte – po chvíli se maska začne proměňovat v tisíce bublinek, takže neustále nabývá na objemu. Za pár minut bude váš obličej vypadat, jako byste ho obtiskla do dortu.
 
Kromě toho, že jsou tyto masky zábavné a můžete si s nimi třeba zpestřit pyžamovou párty, mají navíc i blahodárný efekt na pleť. Simulují účinky kyslíkového ošetření v salonu, pleť dokonale vyčistí a podpoří cirkulaci krve v podkožní vrstvě.
 
bublinková maska na obličeji

Pro koho se hodí?

Pro kohokoli, kdo potřebuje pořádně vyčistit pleť a nastartovat v ní ozdravné procesy. Mimo jiné  „bubble masks“ fungují skvěle na mladou, problematickou pleť, pleť se sklonem k akné a pupínkům, mastnou pleť a pleť „bez života“, která potřebuje prokrvit, získat zpět zdravou barvu a doslova se rozzářit.
 
Bublinkové masky ale mohou mít různé složení – není jen jedna, ale můžete vybírat z nabídky tu, která se nejvíce hodí pro váš problém. Použít ji můžete i tehdy, když máte chuť na detox pleti a jemnou masáž obličeje, která zbaví pleť napětí.
 
domácí maska

Jak na to doma?

Protože masky ještě nejsou běžně dostupným artiklem v drogeriích, možná by vás zajímalo, jestli existuje nějaká alternativa. Máme recept – ano, i bublinkovovu masku lze  připravit doma. Tato maska pleť prokrví, vyčistí, zbaví mastnoty a zároveň hydratuje.
 
Připravte si:

2 čajové lžičky bentonitového jílu
1 čajovou lžičku prášku matcha
1 čajovou lžičku jedlé sody
1 kávovou lžičku kyseliny citronové
1 kávovou lžičku glycerinu
2 čajové lžičky vody

Dokonale promíchejte všechny suché ingredience, pak přidejte glycerin a vodu a vymíchejte do hladké kašičky. Pokud je maska příliš hustá, přidejte trošku vody. Masku naneste na odlíčenou a vyčištěnou pleť. Vynechte oblast kolem očí – více, než jste zvyklá u jiných masek, protože bublinková maska nabude na objemu. Nechte působit pět minut, opláchněte, osušte a naneste lehký hydratační krém.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít