Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Rychlé líčení na svah – s tímto si vystačíte

Rychlé líčení na svah – s tímto si vystačíte

Rychlé líčení na svah – s tímto si vystačíte

17. prosince 2017 od Karolína Hornová

17. prosince 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Líčení na horách zvládnete s našimi radami během chvilky a na svahu zazáříte jako první. Relaxace, sluníčko, lyžování, teplý drink v horské chatě. Prostě relax a nenucený styl. Dopřejte ho i svému obličeji a před zrcadlem buďte jen chviličku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Hory jsou hory. Ať už se budete s krosnou na zádech šplhat na horskou chatu pod kopcem, nebo přijedete autem až do hotelu v luxusním středisku, jedno je jasné: jedete si to sem hlavně užít, načerpat síly (nebo si dát pořádně do těla při zimních sportech), nadýchat se čerstvého vzduchu a hlavně – odpočinout si.

A stejný relax byste měli dopřát i své pleti. Odpočiňte si od spousty sofistikovaných kosmetických produktů a zvládněte ranní líčení za deset minut. Vsaďte na přirozený vzhled a vyvarujte se přípravků, které by mohly při sportu nebo působením počasí ztratit na kráse.


Příprava pro horské líčení: Čištění a hydratace

Vlivem teplotních změn, mrazu a větru se pleť může vysušovat. „Na suchou, šupinatou pleť se make-up nanášet nedá,“ říká kosmetická poradkyně Lenka Peške. Jako základ doporučuje kvalitní přípravek na čištění pleti, klidně i jemný peeling, který suchou pleť vyhladí. „Dalším krokem by měl být kvalitní hydratační krém,“ dodává. Na hory můžete zvolit klidně hutnější krém, který bude hydratovat po celý den.

„Dále použijte oční krém nebo sérum na kruhy pod očima. Obojí se rychle vstřebá a udělá za vás polovinu práce,“ říká Lenka Peške. Kvalitní podoční sérum stáhne fialové žilky a vy už si nebudete muset přidělávat práci s korektorem. Nebo ještě lépe – vyzkoušejte přípravek 2 v 1, třeba chladivý a zároveň tónovaný roll-on Garnier Pure Active, který o jemnou pokožku očního okolí pečuje a zároveň maskuje nedostatky. Základ je hotový.


Dokonale sjednocená pleť

Ne každá z žen má to štěstí, že má od přírody jednotnou pleť. A teď není řeč jen o nedostatcích a pupíncích, ale i o vlivu horského počasí: červené tváře z mrazu působí roztomile, ale červený nos už tolik ne. „Pro tyto případy by měla mít každá žena doma make-up nebo tónovací krém v pečlivě vybraném odstínu,“ říká odbornice.

Když zjistíte, jak správně vybrat make-upmáte vyhráno. Usnadní vám to řada L'Oréal Paris True Match, která zohledňuje i podtón pleti. Pokud chcete pleť jen lehce sjednotit, zkuste Dermacol Magic Beauty BB Cream 8v1, který nejen tónuje, ale i hydratuje, vyživuje, a navíc i chrání před slunečním zářením.

Tenkou vrstvu tónovacího krému nebo make-upu rozetřete do ztracena, aby na obličeji nepůsobil jako maska. Nechte dobře zaschnout. Teď už vám postačí jen tři až čtyři produkty.


Vsaďte na obočí, řasy a přirozenou krásu

Pokud máte velmi světlé obočí, vyplatí se ho zvýraznit tužkou nebo ještě rychleji a efektivněji – vychytávkou v podobě gelu či pudru na obočí. Skvěle funguje gel Make Me Brow od essence nebo pudr Dermacol Powder Eyebrow Shadow. Obojím vykreslíte obočí takřka jedním tahem. Na obočí se klidně vrhněte hned po nanesení make-upu, který mezitím krásně zaschne.

Pak je čas na tvářenku. Horský mráz udělá spoustu práce za vás, takže bude stačit jen jemný narůžovělý nebo lososový odstín. Zkuste třeba tvářenku Rimmel Long Lasting Finish Mono v odstínu Madeira, která dlouho vydrží, a navíc má jako součást balení praktický štěteček na nanášení. Můžete s ní i lehce, jedním tahem zvýraznit oční víčka. Vše zafixujte transparentním fixačním pudrem, který běžně používáte.

Posledním krokem je řasenka. Vezměte v potaz fakt, že na horách mohou působit vlivy, na které nejste normálně zvyklé: studený vítr vám vžene slzy do očí nebo začne sněžit. „Vyberte kvalitní řasenku, která se nedrolí a nedělá žmolky,“ radí Lenka Peške. Pro všechny případy je lepší sáhnout po voděodolné řasence, která vám ale zároveň vytvoří řasy „až do nebe“. Pak už nebudete potřebovat ani tužku či stíny. Zkuste třeba The Colossal Volum‘ Express Waterproof od Maybelline a úspěch bude zaručen.


Tipy odborníka na závěr

Tužku na oči dávám až do širší nabídky. Proč? Umí totiž nadělat pěknou paseku. Pokud je nekvalitní, hodně se rozmazává,“ říká Lenka Peške. V horských podmínkách navíc může reagovat trochu jinak, než jste zvyklé.

„Příliš tmavá linka opticky zmenšuje oči, především, nanáší-li se i na spodní víčko, nebo dokonce na jeho vnitřní hranu,“ dodává odbornice s tím, že někdy je lepší nechat oko přirozeně vyniknout. Podobně problematické jsou tekuté linky. Jejich aplikace chce klid, dostatek času a pevnou ruku. Také rychle podléhají zkáze ve vlhkém prostředí.

balzám na rty

„Když nestíhám nebo jsem na cestách, opravdu stačí tónovací krém, řasenka, lesk na rty nebo barevný balzám,“ dodává odbornice. Zároveň upozorňuje, že pokud máte líčení v ruce, stihnete toho během deseti minut i mnohem více.

Při balení na hory platí pravidlo "méně je více": v kosmetické taštičce nechte jen ty produkty, které považujete za nezbytné nebo které zároveň pečují o vaši pleť. Nutností na svahu bývá balzám na rty. Zdravou barvu vám dodá tónovaný BabyLips od Maybelline, který navíc obsahuje i ochranný filtr SPF 20.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Peške
Nezávislá kosmetická poradkyně a vizážistka
6229
"Učím ženy být krásné každý den."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít