Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Rudá: Jak ji nosit elegantně?

Rudá: Jak ji nosit elegantně?

Rudá: Jak ji nosit elegantně?

6. září 2018 od Eva Suchomelová

6. září 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

„Pro každou ženu existuje odstín červené,“ říkala už legendární ikona krásy Audrey Hepburn. Jak tedy nosit rudou, abyste nevypadala vulgárně? Na rady jsme se vyptali přední české vizážistky Renaty Zelinkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Červená barva obecně má povzbuzující vlastnosti, a asi proto je tak oblíbená. Když se zeptáte lidí, aby řekli první barvu, která jim vytane na mysli, řeknou většinou červená. A přesto se jí mnohé ženy v líčení nebo módě bojí, neboť červená na sebe poutá pozornost a vyzařuje erotický náboj.
 
rudá: Jak ji nosit elegantně

Více, nebo méně sexy? Záleží na podtónu

Ať už si vybíráte rtěnku, lak na nehty nebo se třeba rozhodujete pro módní doplněk v rudé barvě, uvědomte si, že teprve její podtón rozhoduje o tom, jak moc otevřený erotický signál vysílá:
  • Červeň se žlutým nebo oranžovým podtónem upoutá svou intenzitou mužskou pozornost. Působí vzrušujícím dojmem a takovýmto odstínem nalíčená ústa vzbudí v mužích erotickou touhu.
  • Červeň s modrým podtónem vyzařuje energičnost, vřelost, nadání a odvahu, ale čím je sytější a tlumenější, tím se zmenšuje její erotická neodolatelnost. Tyto odstíny jsou pak méně nápadné a jejich erotický náboj je skrytější a sofistikovanější. 


Červená je pro každého

Z výše uvedeného vyplývá, že se červené není třeba bát, protože pro každou ženu existují vhodné odstíny. Ano, nikoli jeden, ale hned několik. „Rudá je klasika a každá žena by ji měla občas nosit,“ potvrzuje i Renata Zelinková, make-up artistka značky L´Oréal Paris. „Rudá barva sluší dívkám i ženám každého věku. Záleží na správné volbě odstínu a způsobu nalíčení.“ Jak tedy na to?
 
různé odstíny červených rtěnek

5 tipů, jak nosit rudou

Abyste nešláply s výrazně červenou rtěnkou či jinou dekorativní kosmetikou vedle, má pro vás expertka několik zaručených tipů:
  1. Pokud nechcete působit vulgárně, nenoste rudou rtěnku nikdy v silné vrstvě a nechte vyniknout raději její průhledné tóny.
  2. Tmavé a syté odstíny rtěnky volte raději k večerním příležitostem.
  3. Bledé pleti lichotí chladnější odstíny červené a naopak opálené pleti sluší naoranžovělé tóny, které pleť letně osvěží.
  4. Na nehtech je červený lak krásný, a to zejména na krátce upravených nehtech. Dlouhým nehtům sluší jemnější odstíny.
  5. Nezapomeňte, že rtěnka by měla vždy korespondovat s vaším outfitem.
Tip redakce:
Jemný lesklý vzhled a hydratační vlastnosti poskytne rtěnka Astor Prefect Stay Fabolous v jasně červeném odstínu č. 203.

rtěnka Prefect Stay Fabolous (Astor)

Mat, nebo lesk?

Pro celkový efekt je velmi podstatné, zda použijete rudou rtěnku v matném, nebo lesklém provedení. Matná rtěnka rty krásně sametově zvýrazní a dlouho na rtech vydrží. Je praktičtější pro denní líčení a hodí se k lesklým očním stínům,“ chválí Renata Zelinková, přesto však upozorňuje na jedno úskalí:Rty opticky spíše zmenšuje.
 

Tip redakce:
Sametově hebké rudé rty vytvoříte například s rtěnkou Max Factor Velvet Mattes v odstínu č. 30 Marilyn Desire
.
rtěnka Velvet Mattes (Max Factor)Jsou-li vaše rty úzké, pak asi matný finiš na rtech nebude to pravé. Poohlédněte se raději po hydratačních produktech s jemným leskem, po lesklých hydratačních rtěnkách, případně rovnou po lesku na rty. „Lesklé rudé rtěnky patří odvážným ženám, které na sebe rády nechávají strhnout pozornost,“ konstatuje odbornice na krásný vzhled.Rty působí větší a jsou dominantou make-upu. Ostatní make-up by měl být k takové rtěnce minimalistický. Potřebují ale častou kontrolu, aby se nerozmazávaly." Některé z tekutých rtěnek s lesklým vzhledem patří k tzv. neslíbatelným rtěnkám, které slibují vydržet na rtech mnoho hodin. U těch si dávejte pozor, aby rty nevysušovaly.
 
Ať už použijete rtěnku matnou nebo lesklou, lak na rty nebo lesk, vždy se vyvarujte přelíčených rtů a viditelných kontur. „Pokud si nejste jistá, aplikujte rtěnku jen do středu rtů a směrem k okrajům ji rozprostřete doztracena. Volte průhledné odstíny,“ radí vizážistka.

červená rtěnkaTip redakce:
Dlouhodržící lesk na rty Astor Perfect Stay 8h Gloss s výrazným lakovým efektem zazáří na vašich rtech např. v odstínu 007 Love Appeal. Stejného efektu dosáhnete i s barvou na rty Max Factor Lipfinity, která má v nabídce hned několik červených odstínů, případně s lakem na rty Max Factor Honey Laquer v odstínu Floral Ruby. Přeborníkem ve výdrži je pak Dermacol 16h Lip Colour, kde se můžete rozhodnout mezi odstínem č. 4 a č. 20 – sytost barvy je zaručena.
lesky a laky na rty

2 odlišné typy líčení s rudou rtěnkou

look s červenou rtěnkou1. Svěží denní líčení s červenou rtěnkou

Pleť sjednoťte pomocí BB creamu a korektor naneste tam, kde to vaše pleť potřebuje. Bronzerem s perletí projasněte a jemně vymodelujte celou tvář, a podpořte tak opálení z léta. Oči zvýrazněte jen jemně nebo eventuálně nechte oči i zcela bez make-upu. Rtěnku naneste od středu rtů. Použijte klidně jen prsty a vklepejte.

look s rudou rtěnkou

2. Večerní glamour look s červenou rtěnkou

Oči vymodelujte černou linkou a tu pak zjemněte očním stínem. Respektujte svůj tvar očí a linku mu tvarem přizpůsobte. Řasy pečlivě naličte jen nahoře. Obočí jemně doplňte v místech, kde je to třeba, aby působilo celistvým dojmem. Oční víčka jen lehce poprašte růžovým nebo bronzovým očním stínem. Propojte celé líčení růžovočervenou tvářenkou, aby celek ladil s červenou výraznou barvou rtěnky. Tu naneste pečlivě štětečkem, aby její kontury byly přesné. Můžete tvar rtů vylepšit konturovací tužkou v barvě rtěnky. Celý make-up fixujte fixačním sprejem.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Zelinková
Vizážistka, umělecká maskérka a make-up artistka značky L'Oréal Paris
221
"V práci i v životě jsou pro mě prioritou poctivost a pohoda."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít