Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Paletky očních stínů: Využijte všechny barvy!

Paletky očních stínů: Využijte všechny barvy!

Paletky očních stínů: Využijte všechny barvy!

1. června 2018 od Eva Suchomelová

1. června 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Máte paletku očních stínů a používáte z ní jednu, maximálně dvě barvy? Naučte se je využívat všechny a vykouzlete si pokaždé jiné líčení očí! Jak na to? Radí expertka na dekorativní kosmetiku Martina Činčala.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
V obchodě vypadají paletky očních stínů plné nejrůznějších barev tak lákavě! Ale znáte to – koupíte si ji, přijdete domů a inspirace je fuč. Rozmrzele koukáte na paletku a náhle vám připadají barvy příliš odvážné, tmavé nebo třpytivé… Prostě nepoužitelné. Snad jedna dvě barvy, ale všechny? Končívá to tím, že jednu barvu spotřebujete skoro celou, další trochu a ostatních se sotva dotknete aplikátorem. Jak tedy využít paletku na maximum?
 

Vybírejte s rozmyslem

1. krok výběru: Mat a třpyt

Paletka očních stínů má oproti jednotlivým odstínům jednu velikou výhodu – s jednou paletkou zvládnete denní i večerní líčení, u některých i v několika různých variantách. Oční stíny se rozlišují na matné a třpytivé. Pro zákaznice, které s líčením začínají, je vhodnější mix těchto stínů,“ doporučuje Martina Činčala ze společnosti Freedom Makeup. Pokud jste zvyklá spíš na matné líčení, pak volte paletku pouze s matnými stíny.

Mix matných a třpytivých očních stínů najdete např. v paletce Freedom Audacious 3 nebo essence in love with rose. Jen matné odstíny obsahuje třeba Freedom Paletka 6 očních stínů a rozjasňovače Matte.
paletka Freedom

2. krok výběru: Jaké barvy?

Důležité také je, jakou máte barvu očí – jiné barvy zvýrazní hnědé oči, jiné zas třeba modré oči. Při výběru paletky očních stínů preferujte takovou, která obsahuje co nejvíc barev, jež ladí s vaší barvou očí.


Pro modré oči se hodí např. paletka miss sporty Designer All in One Eye Palette v odstínech Nude nebo Smoke.  
modré očiPro zelené oči zkuste třeba paletku miss sporty Studio Color Quattro Eyeshadow v odstínu 402 Smokey Green Eyes nebo Gabriella Salvete Palette 10 Shades v odstínu Violet. 
zelené očiChcete-li si dopřát kontrast a zdůraznit hnědou barvu svých očí modrými tóny, sáhněte po paletce Gabriella Salvette Palette 10 Shades v odstínu Aqua anebo po paletce očních stínů Dermacol Quattro Eyes Shadows č. 3 pro hnědé oči. 
hnědé očiMetalické odstíny se zlatou a stříbrnou, vhodné pro černé oči, najdete v paletce Rimmel Magnif’Eyes Palette, odstín Grunge Glamour.
černé očiŽádné ženě by neměla v kosmetické výbavě chybět paletka očních stínů v základních barvách. Které to jsou? „Paletka by měla obsahovat tělový odstín, odstín se třpytem, přechodový ve světle béžové a středně hnědé barvě a studený tmavě hnědý odstín. Toto je opravdu základ, který potřebujete téměř ke každému líčení,“ vypočítává Martina Činčala a pokračuje: „Neměly by chybět přechodové odstíny, jež se používají do ohybu víčka, které vám zaručí přirozené splynutí mezi jednotlivými odstíny.“ Když máte základní paletku, časem si k ní pořiďte ještě jednu „hravější“ s barevnější paletou odstínů. S ní pak zkoušejte více experimentovat.

paletka očních stínů

3. krok výběru: Více, nebo méně barev?

Počet barev v paletce závisí především na tom, zda ji budete používat stabilně na jednom místě (např. doma), anebo máte v plánu si ji často vozit s sebou (třeba i na dovolenou nebo na časté služební cesty). Základní paletka by měla mít rozhodně více než pět stínů – s tou zvládnete jemné denní líčení i dramatičtější variantu,“ míní expertka. „Pokud vybíráte paletku za účelem cestování, doporučovala bych volit některou z menších paletek nebo multifunkčních paletek s bytelnějším obalem, ve kterých budete mít vše při ruce.“

Tip redakce:
Skvělé na cestování jsou např. paletky Freedom Artist Pad, které mají opravdu bytelný obal. Nemusíte se bát, že byste je po cestě znehodnotili.

 

Jak na dokonalou vizáž?

​1. krok aplikace: Cvik je základ úspěchu

Jakmile si paletku pořídíte, doporučujeme nejprve si ji vyzkoušet v soukromí a klidu domova. Když se vám něco nepovede, vše hravě odlíčíte bez stresu a nevítaných svědků. Nejprve začněte se základní paletkou s přirozenými odstíny. „Při aplikaci stínů platí, že byste měli stíny na víčku budovat a mít lehkou ruku,“ radí odbornice postupovat krok za krokem.

Kam který odstín nanést? Dobře si prohlédněte svůj tvar očního víčka a při líčení se jím řiďte, abyste dosáhli dokonalého efektu.

využití paletky očních stínů

2. krok aplikace: Experimentujte krok za krokem

Až budete zvládat základní líčení, je tu čas přidat více barev. „Pokud budete chtít vytvořit večerní variantu, přidejte některý z tmavých nebo třpytivých stínů z paletky,“ nabádá odbornice k dalšímu postupu ve využívání všech barev paletky. V paletce jsou vždy všechny odstíny vhodné na den i na večer, ale záleží jak na vaší odvaze, co tzv. „unesete“, tak i na intenzitě nanášeného odstínu.

Třetím stupněm, který by vás měl dovést k mistrovství kouzlení s barvami očních stínů, je přidání výraznějších barev z jiného spektra než základního – ovšem vždy takových, aby ladily s vaší barvou očí. „Když se na výrazné barevné looky necítíte, doporučovala bych vždy vyměnit jednu ze základních barev za výraznější nebo barevnou. Časem se odvážíte na celobarevné a dramatické líčení,“ vybízí Martina Činčala i ty méně odvážné. Není kam spěchat, zvlášť když si vše nejprve vyzkoušíte v klidu své koupelny a na veřejnost vyrazíte, až si budete stoprocentně jisté svým perfektním vzhledem.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít