Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Obočí snů: Poznejte microblading

Obočí snů: Poznejte microblading

Obočí snů: Poznejte microblading

24. února 2018 od Karolína Hornová

24. února 2018 5 minut čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kamila Butašová

Naprosto dokonalé, ale přirozeně vypadající obočí, které není nutné denně líčit? Která z nás by ho nechtěla. Spolu s Kamilou Butašovou, expertkou na úpravu obočí z pražského Studia Angels, vám novou techniku permanentního make-upu představíme a přineseme i inspiraci pro každodenní líčení.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Permanentní líčení nemusí být „retro“. Nepřirozené obočí, vytetované do podoby jednolité tmavé linky, nechme historii. Neznamená to ale, že bychom se měly výrazu permanentní make-up bát. Nové techniky jsou přirozené, používají lepší materiály i technologie a jsou velmi rafinované. Patří mezi ně i microblading, relativně nový způsob úpravy obočí, díky kterému získáte dokonalé, ale velmi přirozené rysy. A inspirovat se jím můžeme i při běžném líčení tužkou. Pojďme se krok za krokem podívat, jak tato technika funguje.


Jako chytrá horákyně

Nalíčená – nenalíčená. S permanentním make-upem, který ale není zase až tak permanentní. To je první plus microbladingu. Funguje na velmi podobném principu jako tetování, ale s tím rozdílem, že efekt po pár letech postupně vymizí. Ideální v případě, že by se opět změnila móda nebo kdybyste zjistila, že se vám už výrazné obočí tolik nelíbí.

Při microbladingu nevzniká jednolité podkreslení obočí, ale tetují se jednotlivé chloupky tak, že vzniká 3D efekt: to, že všechny viditelné chloupky nejsou reálné, není často poznat ani při pohledu zblízka. Odbornice respektuje přirozený tvar vašeho obočí i směr růstu chloupků, ale pomocí dokreslení ho vytvaruje k naprosté dokonalosti a symetrii.
 

Jak to funguje?

„Zákrok trvá asi hodinu a půl až dvě. Nejdřív se na 30 minut nanese anestetikum, poté se obočí předkreslí podle asymetrie obličeje a společně s klientkou vybereme barvu,“ říká eyebrows artistka Kamila Butašová. Když je vše odsouhlaseno, může se pokračovat: „Do vykresleného tvaru se pak dělají „chloupky“ pomocí jemné čepelky, která se namáčí do vybraného pigmentu. Když je hotovo, nanese se ještě pigment po celé ploše obočí a nechá asi 5 minut působit.“

Tedy žádný strojek s pulzující jehlou jako při klasickém tetování. I v používaných pigmentech je rozdíl. „V pigmentech pro microblading, na rozdíl od tetovacích barev, nejsou ustalovače. Ty se navíc vpravují do menší hloubky, takže efekt vydrží asi dva roky,“ upřesňuje Kamila Butašová. Microbladingem lze obočí rozšířit, prodloužit či jakkoli upravit jeho asymetrii. Výsledek je přitom maximálně přirozený.


tvarování obočí


Péče po zákroku

Microbladingem vykreslené obočí už není potřeba nijak upravovat, líčit či gelovat – kromě vytrhání chloupků, které zasahují mimo kýžený tvar. Po zákroku je potřeba nějakou dobu dodržovat podobný režim jako v péči o pokožku po tetování.

„Aby byl výsledek intenzivní, obočí se po dobu vyloupání stroupků nesmí namáčet, líčit, opalovat či škrábat, aby nemokvalo,“ upozorňuje odbornice. Není to ale nic, co by se nedalo vydržet – stroupky nejsou příliš viditelné a sloupou se samy do jednoho týdne. „Po třech týdnech je pak možná korekce a doladění tvaru,“ dodává Kamila Butašová.

Zákrok, který pozvedne krásu i sebevědomí

Výhodou microbladingu je jeho přirozenost. Pigmenty mohou být (na rozdíl od většiny dostupných tužek na obočí) i velmi světlé, a proto se technika hodí i pro blondýnky nebo albínky. Je ideálním řešením pro ženy s nevýrazným, „nijakým“ obočím, ale i pro ty, které o obočí trvale nebo dočasně přišly kvůli nemoci.

Cena zákroku je různá – odvíjí se od renomé studia i zkušeností odborníka, který microblading provádí. Pokud se pro zákrok rozhodnete, připravte si částku v rozmezí od tří do sedmi tisíc korun.


Geometrie obočí: Inspirace pro běžné líčení

Technika microblading se pohybuje na pomezí tetování a líčení. I pro běžnou domácí úpravu obočí si z ní můžete vzít poučení – a to především ve vykreslení tvaru obočí, který je pro symetrický vzhled celého obličeje zásadní. Při domácím líčení si můžete pomoci tenkou špejlí, kterou si určíte linie obočí. Je to trošku geometrie, ale při pohledu na obrázek bude vše jasné.

Vnitřní, nejširší konec obočí, by měl být v jedné linii s nejširším spodním okrajem nosu na příslušné straně. Nejvyšší bod obočí (tedy bod, kde se „láme“) by měl ležet v druhé třetině délky obočí směrem od jeho vnitřního konce. Poslední třetina obočí je část, která už zase směřuje dolů jako jakási stříška. Její konec by měl být z celého obočí nejtenčí a ležet v prodloužení spojnice, určené z jedné strany nejširším spodním okrajem nosu a vnějším koutkem oka.

geometrie obočí

Trend: Výrazné, ale přirozené obočí

Při vykreslování velmi světlého či řídkého obočí se inspirujte právě microbladingem: ostře ořezanou tužkou provádějte krátké tahy ve směru růstu chloupků, které vytvoří přirozený, nejednolitý dojem. Na hustotě dodá vašemu obočí speciální gel, který obočí dotvaruje, dobarví, a navíc obsahuje drobné štětinky, které se navážou na chloupky a obočí zhustí. Gel používejte klidně společně s tužkou.

Další možností je pudr na obočí nebo aktuální hit – semipermanentní barva, která na obočí vydrží i několik dní. Tady ale pozor – vždy volte světlejší odstín, než má vaše obočí, aby nedošlo k nepřirozenému a příliš výraznému efektu. Těmito produkty také příliš nepřetahujte přirozený tvar svého obočí – můžete ho jen trochu protáhnout do délky nad vnějším koutkem oka.

Líčidla jsou opravdu vhodná spíše pro zvýraznění, nikoli ke korekci výraznější asymetrie. Pokud se vám tvar vašeho obočí nelíbí, je lepší investovat do zákroku, kterým vyřešíte „dvě mouchy jednou ranou“ – tedy korekci, ale i zvýraznění.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kamila Butašová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Dagmar Novotná 27.března 2018
Vypadá to skvěle, už dlouho toužím po novém přirozeném obočí.Ale je to pro mě dost drahé.😥
Dagmar Novotná 27.března 2018
Vypadá to skvěle, už dlouho toužím po novém přirozeném obočí.Ale je to pro mě dost drahé.😥

Expert z článku

Kamila Butašová
Eyebrows artist
324
"Obočí je základ krásného pohledu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít