Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Máte správný korektor? 4 tipy, jak zakrýt kruhy pod očima

Máte správný korektor? 4 tipy, jak zakrýt kruhy pod očima

Máte správný korektor? 4 tipy, jak zakrýt kruhy pod očima

11. prosince 2020 od Lucie Nagyová

11. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Správné korektory dokáží zázraky. Umí skvěle zamaskovat veškeré nedostatky pleti, a ještě ji hezky omladí. Důležité je vybrat si ten pravý a umět ho použít.
S dokonalou pletí se narodí málokterá žena. A pokud jste doposud korektor vynechávala, protože jste si třeba nevěděla rady, jak s ním zacházet, zkuste mu dát ještě šanci. Korektor umí vyzmizíkovat tmavé kruhy pod očima, pigmentové skvrny, oteklé oči, žilky nebo nesrovnalosti pleti v podobě akné.

Typy korektorů

Existuje několik typů korektorů, které se liší texturou a aplikací:
  • Tekutý korektor – poradí si s kruhy pod očima a je vhodný pro sušší pleť. Hezky rozzáří okolí očí tekutý korektor s pěnovým aplikátorem Maybelline Instant Eraser korektor (koupit v e-shopu) nebo s jemným štětečkovým aplikátorem L´Oréal Paris Korektor True Match Magique Touch (koupit v e-shopu).
  • Tuhý korektor – hodí se pro maskování pupínků, pigmentových skvrn a je vhodný pro mastnou pleť. Tuhý korektor na kruhy pod očima nepoužívejte, oční okolí zbytečně vysušuje a zvýraznil by hlavně vrásky.
  • Krémový korektor – je vhodný pro tmavé kruhy pod očima a umí sjednotit barvu pleti. Ideální je například jemný krémový korektor s pěnovým aplikátorem Gabriella Salvete Perfect Skin Concealer (koupit v e-shopu).
  • Barevné paletky korektorů – paletka je vhodná pro opravy barvy a tónu pleti. Nabízí se většinou v odstínech zelené, žluté, světle fialové a růžové. Zelená zamaskuje začervenalá místa a popraskané žilky, žlutá potlačí tmavé kruhy pod očima nebo vyzmizíkuje pigmentové skvrny, světle růžová neutralizuje modré podtóny pleti. Skvěle kryje, rozjasňuje a sjednocuje například Dermacol 4-barevná paletka korektorů a rozjasňovače (koupit v e-shopu).

Jaký vybrat korektor na kruhy pod očima

Korektor musí ladit s vaším typem i odstínem pleti, proto se řiďte těmito pravidly:
  • Na tmavě fialové kruhy pod očima aplikujte korektor s nádechem žlutého odstínu.

  • Se začervenalým a zarudlým očním okolím vám pomůže korektor s nádechem zeleného odstínu.
  • Modře zbarvené oční okolí vyzmizíkuje korektor v broskvovém odstínu.
  • Hnědé až černé kruhy neutralizuje oranžový odstín.

Čím korektor nanášet

Pro aplikaci korektoru na kruhy pod očima nebo obličej se hodí štětec, ale i šikovné prsty. Štětec na korektor vám umožní přesné a snadné roztírání. Užší stranou štětce jednoduše zakryjete menší nedostatky pleti, plochou stranou zase větší oblast, například kruhy pod očima. Na nanášení korektoru pod oči můžete použít také pěnovou houbičku. A pokud jste úplné začátečnice a nemáte nic z výše jmenovaného po ruce, klidně použijte k aplikaci prsty.

4 triky, jak maskovat kruhy pod očima

1. Nezapomínejte na oční krém

Nenanášejte korektor na kruhy pod očima, pokud jste nejdříve nepoužila oční krém. Mohlo by se stát, že by se korektor vpil do vrásek a zbytečně by je zvýraznil. Po použití krému bude jemná kůžička kolem očí hydratovaná a korektor se bude snadněji roztírat a vstřebávat. Zkuste například krém s kyselinou hyaluronovou Neutrogena Rozjasňující oční krém Hydro Boost (koupit v e-shopu). Můžete použít také oční gel, který vám pomůže od opuchlých váčků.

2. Zapracujte ho

Nikam nespěchejte. Pomalu korektor, například Maybelline Fit Me! Korektor 15 Fair (koupit v e-shopu), naťupkejte na oční okolí, chvíli počkejte a teprve potom ho jemně rozetřete do ztracena, aniž byste kůžičku pod okem tahala nebo dráždila. Na hodně tmavé kruhy pod očima můžete použít i větší množství korektoru.

3. Kam ho nanést

Při zamaskování kruhů pod očima aplikujte korektor od vnitřního až k vnějšímu koutku oka. Udělejte tři tenké linky pod sebou a zapracujte je prstem nebo štětcem na korektor. První linku veďte po celé délce očního okolí, další dvě linky potom od vnitřního a vnějšího koutku směrem dolů. Vykreslíte tak pomyslný trojúhelník, korektor pak rozetřete nejlépe prostředníčkem, který je k tomu nejvhodnější.

4. Další krok: make-up

Teprve až po nanesení korektoru použijte make-up, abyste sjednotila všechny odstíny. Dále použijte kvalitní fixační sprej, popřípadě transparentní pudr, který celé líčení zafixuje.

TIP: Velký výběr korektorů pro zakrytí kruhů pod očima nebo nedostatků pleti najdete na našem e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít