Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up akademie: Jak používat podkladové báze

Make-up akademie: Jak používat podkladové báze

Make-up akademie: Jak používat podkladové báze

19. února 2021 od Karolína Valová

19. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Jistě máte kosmetickou taštičku plnou dekorativní kosmetiky v lichotivých odstínech, které si rozumí s vaší pletí, barvou očí i životním stylem. Vlastníte ale také vhodné podkladové báze, které ještě vylepší vlastnosti jednotlivých dekorativních produktů? A umíte je používat?

1. Podkladová báze pod make-up

Může být průzračná i zbarvená, gelová i hutná, rozjasňující, matující, pečující o aknózní či vyvinutá speciálně pro vrásčitou pleť. Vždy je však nutné nanášet podkladovou bázi na šetrně vyčištěnou pleť ošetřenou vyhovujícím pleťovým krémem nebo sérem. K tomu, aby dodala make-upu vámi vysněný efekt, je třeba pečlivě vybrat tu pravou.
Tip redakce:
Je vaše pleť po probuzení zašedlá a působí unaveně? Zkuste skladovat podkladovou bázi v lednici. Chladivý přípravek vaši pleť probudí a vytoužený výsledek bude ještě přesvědčivější.
CÍL: Matná pleť
Trápí vás mastná a lesklá pokožka nebo vám nesvědčí používání zmatňujícího pudru? Gabriella Salvete Zmatňující a vyhlazující báze pod make-up (koupit v e-shopu) váš problém vyřeší a zanechá pleť sametově matnou a vyhlazenou po celý dlouhý den. Stačí nanést malé množství na obličej poté, co se vstřebá váš denní pleťový krém. Před nanesením make-upu a korektoru však počkejte, než se báze vsákne do pleti.

CÍL: Rozjasněná pleť
Chybí-li vašemu obličeji svěžest nebo vás trápí suchá pleť, vsaďte na L´Oréal Paris Infaillible Podkladovou bázi (koupit v e-shopu). Výsledný efekt vás nadchne. Pleť bude okamžitě, tedy ještě před nanesením make-upu, rozzářená, hydratovaná a plná života.
CÍL: Minimalizace viditelnosti pórů
Máte rozšířené póry a nedaří se vám najít make-up, který by tuto nedokonalost nezvýrazňoval, ale naopak skryl? Flormar Vyhlazující podkladová báze (koupit v e-shopu) je velmi lehká, což pleti s rozšířenými póry svědčí. Při nanesení malého množství produktu je pleť vyhlazená a následně nanesený make-up vytvoří jednolitou plochu. A po pórech není ani památka!

CÍL: Vyhlazená pleť Toužíte po hladké pokožce, na které make-up perfektně ulpí, čímž se výrazně zvýší jeho odolnost? Dermacol Satin Vyhlazující báze pod make-up (koupit v e-shopu) je tím pravým produktem právě pro vás. Jako bonus pleť zmatní, což se skvěle hodí, pokud máte v plánu například náročnější aktivitu, při které se lehce zapotíte.

2. Podkladová báze pod oční stíny

Na první pohled produkt pouze pro ženy, které si potrpí na extrémně výrazné líčení očí – stínování, vrstvení práškových pigmentů, kouřové líčení. Báze vhodná na citlivé oční víčko, jako je například Dermacol Báze pod oční stíny, však dokáže mnohem více než jen zvýšit trvanlivost očních stínů! V první řadě zacelí jemné vrásky, do kterých se stíny s oblibou vpíjí. Snadno zamaskuje i další nedokonalosti, víčka vyživí a sjednotí jejich odstín. Tím získáte dokonalý podklad pro nanesení práškových, gelových i tekutých stínů, ze kterého se nebudou drolit.
Tip redakce:
Nemáte možnost koupit si speciální podkladovou bázi pod oční stíny? Nic se neděje. Velmi dobře vám poslouží
Maybelline Color Tattoo oční stíny 45 Infinite white (koupit v e-shopu) nebo jakékoliv jiné dlouhotrvající gelové oční stíny, které nezvýrazňují oční vrásky. A když na to přijde, nic nezkazíte ani tím, když na víčka prstem jemně vklepete tekutý korektor, například Maybelline Super Stay Under Eye korektor (koupit v e-shopu).

3. Podkladová báze pod rtěnku

Jednou z funkcí báze pod rtěnku je stejně jako u ostatních podkladových produktů prodloužení výdrže. Speciálně u rtů je však mnohem důležitější hydratace. Speciálně vysoce pigmentované a tekuté rtěnky rty velmi vysušují, a právě podkladové báze pod rtěnku jim dodá potřebnou vláhu, díky které se na nich neobjeví nevzhledné šupinky.
 
Pokud však k lehkému vysušení dojde, použijte Labello Aloe Vera Pečující peeling na rty (koupit v e-shopu), který zjemní povrch rtů a zároveň slouží jako podklad pod rtěnku.

TIP: Nemáte-li po ruce žádnou bázi pod rtěnku, použijte jakoukoliv jinou výživu na rty. Vše je lepší než nic. Velký výběr balzámů naleznete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít