Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak v zimě chránit pleť? Vhodnou péčí i líčením

Jak v zimě chránit pleť? Vhodnou péčí i líčením

Jak v zimě chránit pleť? Vhodnou péčí i líčením

4. ledna 2019 od Helena Hladíková

4. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Michaela Černá

Když jdete ven do chladu a mrazu, jistě se zachumláte do teplé bundy, čepice a šály. Ale co vaše pleť? Vždyť ta je vlastně pořád „nahá“. Nedala by se tedy i ta nějak teple „obléct“? Zeptali jsme se na to kosmetičky Michaely Černé.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pleť je v zimním období vystavena častým přechodům z tepla do chladu a nazpět, proto se stává citlivější. Tomu by měla odpovídat i vhodná péče spojená s odpovídajícím líčením. „Samozřejmostí je každodenní odličování a nanášení denního hydratačního krému, který by měl být výživnější a mastnější než v létě. V noci pleť odpočívá, proto je zejména v zimě potřeba přidat nějakou regeneraci, například ve formě pleťového séra a masky, klidně i domácí výroby a dvakrát týdně. Skvělé jsou třeba masky z avokáda,“ vysvětluje odbornice základní pravidla denního rituálu péče o pleť v zimě. A co dělat, pokud vyrážíte na hory? „Tam používáme opět více vrstev, tedy sérum, mastnější krém a nezapomínáme na ochranný faktor proti UV záření,“ doplňuje expertka. Otestujte třeba Mixa Hyalurogel Rich Intenzivně hydratační denní krém s kyselinou hyaluronovou. Poskytuje dlouhodobou hydrataci, šetrně pečuje o pleť náchylnou k podráždění a obnovuje její ochrannou bariéru. Pleť je tedy v této chvíli připravena na nalíčení, tak se pojďte podívat, jak na to.

ochrana pleti v zimě

Vhodná bariéra proti chladu

Občas se objevují názory, které říkají, že make-up je v zimě zbytečný. Opak je ale pravdou. Právě make-up vám totiž poskytne skvělou bariéru před mrazem, takzvaně pleť „oblékne“. Jen je důležité si vybrat ten správný typ a vhodně ho aplikovat, jak radí expertka:
  • v zimě spíše hutnější, krémové make-upy: ochrání pleť nejen před mrazem, ale také před studeným větrem či smogem,
  • make-up se musí dobře roztírat, protože pleti rozhodně nesvědčí drastické dření při nanášení,
  • aplikace make-upu vždy na pleť ošetřenou krémem a ideálně následné použití fixátoru make-upu: líčení bude vypadat krásně a přitom dlouho vydrží, 
  • barva make-upu v barvě tónu vaší pleti, případně spíše tmavší než světlejší,
  • na make-up aplikace pudru, ale ne poprášením, nýbrž vklepáním: získáte tak další ochrannou vrstvu před mrazem a ledovým vzduchem.
Krásně sjednocené a zároveň projasněné a chráněné pleti dosáhnete třeba pomocí Dermacol Rozjasňujícího make-upu Wake&Make up s okamžitým efektem. Je voděodolný, ale zároveň pleť dobře hydratuje a zvláčňuje po celých 24 hodin.

aplikace make-upu

Make-upem to nekončí

Většinou se na tváři zvýrazní ještě oči, rty nebo krásně tvarované obočí. U obočí si vystačíte s ošetřením pleti jako jinde na obličeji. Po celý rok byste měli věnovat pozornost jemnému očnímu okolí i samotným očím. Používejte přípravky určené speciálně pro tuto oblast a dejte pozor i na tzv. syndrom suchého oka, který vzniká především kvůli suchému vzduchu v přetopených místnostech i kvůli přechodům z tepla do zimy. Oko při něm není schopno vytvářet dostatek slz, je zarudlé, pálí a může citlivě reagovat i na líčidla. Problém se pak řeší očními kapkami, tzv. Umělými slzami, nebo gely a mastmi, které se používají večer před spaním.

zimní balzám na rty

Rty k zulíbání? Věnujte se i jim

Speciální péči si však během zimy zaslouží hlavně vaše rty. Nemají vlastní mazové žlázy, proto jim hrozí vysoušení, které může vést až ke vzniku bolestivých a nevzhledných prasklinek. „Rty přes zimu co nejčastěji hydratujte a klidně několikrát za den použijte hydratační balzám na rty či vazelínu. Jednou týdně nebo podle potřeby je také dobré aplikovat jemný peeling a masku. Sehnat se dá speciální maska přímo na rty, ale bezvadně poslouží i obyčejný med. A samozřejmě platí, že si rty neolizujte, neokusujte a neloupejte,“ doporučuje odbornice. A jak je to podle ní s líčením rtů?
  • na zimu se více než kdy jindy hodí hydratační rtěnky, opět spíše hutnější, krémovější, například rtěnky z kolekce Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection,
  • nanášet by se měly na dobře hydratované rty, aby se v nich udrželo co nejvíce vlhkosti,
  • leskům na rty se spíše vyhýbejte, ale pokud se bez nich neobejdete, opět hlavně aplikujte na hydratované rty,
  • místo rtěnky a lesku jsou nejlepší tónované balzámy, které dodají rtům barvu, ‚šťávu‘ a ještě o ně výborně pečují, třeba Ellie Tónující balzám na rty Strawberry s omamnou vůní jahod a vitaminem E.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Michaela Černá

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Michaela Černá
kosmetička a vizážistka
42
"Chovej se k druhým tak, jak chceš, aby se chovali k tobě."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít