Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak správně nanášet pleťový krém

Jak správně nanášet pleťový krém

Jak správně nanášet pleťový krém

23. března 2019 od Jana Kantorová

23. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Výběr pleťového krému je pro vzhled naší pokožky stěžejní. Ale jen to nestačí. Je potřeba s ním také umět pracovat, abychom z jeho účinků vytěžili maximum. Víte, jak správně a kdy nejlépe nanášet pleťový krém?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Zdá se, že to není žádná věda, ale opak může být pravdou. Správným postupem nanášení pleťového krému nejenom zvyšujete jeho účinnost, ale také zabraňujete rychlejšímu vzniku vrásek. Nejde tedy jen o to namazat si obličej bez ladu a skladu, ale také o to, jak krém použijeme, a dokonce i o to, kolik krému na obličej naneseme. Jak je to tedy správně?

  
Mazání jako věda

Správně mažeme vždy odspodu nahoru a nikdy jinak. Konkrétně v bodech a jednotlivých obličejových partiích takto: 
  • od dekoltu ke krku a do stran,
  • na obličeji od prostředku brady směrem do stran a lehce vzhůru,
  • od nosu na obě tváře a směrem nahoru ke spánkům,
  • jemně do stran a vždy směrem nahoru se krém roztírá i od kořene nosu nad obočí,
  • jakmile se dostanete k čelu, roztírejte krém od středu vždy oběma rukama do obou stran.
Tip redakce:
Krém vždy natírejte jemně. Zvláště kolem citlivých očních partií krém do pleti spíše vklepávejte. Nikdy však pokožku nedrhněte. Postupujte od vnitřního nadočnicového oblouku směrem k vnějšímu koutku oka a pokračujte po dolní linii oka směrem k vnitřnímu koutku. Vyzkoušejte například
NIVEA Q10 Power Zpevňující oční krém proti vráskám (koupit v e-shopu).
 
pleťový krém

Kolikrát denně?

Klasicky je pleťový krém dobré používat dvakrát denně – tedy ráno a večer. Večer nejlépe jeho noční variantu jako třeba Garnier Lift Expert 45+ denní a noční krém proti vráskám (koupit v e-shopu), zvlášť používáte-li make-up. Nepoužíváte-li ho, pak můžete krém nanášet i v průběhu dne podle potřeby nebo pocitu. Navíc o víkendu ho můžete nechat klidně vsakovat do kůže a relaxovat. Večer pak nikdy nezapomeňte pleť obvyklým způsobem vyčistit a nanést novou vrstvu krému. A to i přesto, že máte pocit, že je pleť dostatečně promaštěná a hydratovaná.


TIP: Širokou nabídků pleťových krémů pro všechny typy i problémy pleti naleznete v e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).


Správné množství krému

Všude se mluví o tom, že je potřeba nanášet na pleť jen přiměřené množství krému. Ale kolik to asi je? Některé krémy či séra už mají takové aplikátory, že se vám na jedno stlačení dostane jen přesně odměřené množství krému. Máme pro vás ale takovou pomůcku, která vám každodenní pleťovou péči o něco usnadní.
  • Pleťový krém: lískový oříšek – myslete ale na to, že každý krém je jiný. O tom, jestli máte krému moc, se můžete přesvědčit tak, že 5 minut po nanesení krému přitisknete papírový kapesníček - ten by při správném množství měl zůstat čistý.
  • Oční krém: velikost hrášku – a to na obě oči. Rozhodně neplatí, že čím více krému, tím více jste chráněny před vznikem vrásek.
oční krém

Líčení a nanášení krému

Běžný pleťový krém můžete kombinovat také s líčením, ale aby byl dostatečně účinný a líčení dokonalé, pak i tady je potřeba dodržet pár pravidel.
  • nejdříve pleť vyčistěte,
  • poté naneste pleťové sérum a nechte vstřebat,
  • následně obličej namažte pleťovým krémem a nechte zhruba deset minut působit, aby měl krém možnost dostat se do hlubších vrstev pleti,
  • pak odsajte nevstřebaný zbytek krému papírovým kapesníčkem, bez tlačení, a naličte se tak, jak jste zvyklá,
  • nakonec přidejte podkladovou bázi, make-up a další líčidla.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít