Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak si udržet opálení a nemít z toho vrásky?

Jak si udržet opálení a nemít z toho vrásky?

Jak si udržet opálení a nemít z toho vrásky?

29. srpna 2019 od Helena Pokorná Hladíková

29. srpna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Komu by se nelíbila bronzově opálená pleť i v (pod)zimních plískanicích? Jenže nic není zadarmo, takže pokud se z opálení chcete těšit co nejdéle a zároveň mít pleť ve skvělé kondici, dbejte na správnou péči i po opalování.
Chránit pleť před UV zářením bychom měli po celý rok, ale zejména teď v létě je to nutnost č. 1 a především u zralejší pleti. Proč? Čím je totiž pleť starší, tím více u ní právě také vlivem slunečních paprsků dochází ke:
  • zpomalené regeneraci kožních buněk,
  • větší dehydrataci pleti,
  • častější hyperpigmentaci,
  • ztrátě pevnosti a pružnosti vlivem sníženého množství kolagenu a elastinu,
  • menší soudržnosti kožních buněk a hlubšímu pronikání škodlivých látek.
Nechcete-li tedy kvůli dnům stráveným na slunci vypadat jako svraštělá indiánská babička, měli byste myslet na pár důležitých pravidel péče o opálenou pleť. Která to jsou?
účinek slunce na pleť

1. „After sun“ výbava koupelny

Hýčkejte svou pleť políbenou sluncem nejen v den, kdy jste se opalovali nebo pohybovali na sluníčku, ale i ve dnech následujících, klidně po celé léto. Pořiďte si sprchový gel s označením „after sun“ a běžné tělové mléko rovněž s klidem vyměňte za „poopalovací“. Tyto přípravky po opalování by ideálně měly obsahovat např. panthenol, glycerin, vitamin E, aloe vera či další látky, které zklidňují, zvláčňují, hydratují a regenerují. To všechno totiž teď vaše namáhaná pleť potřebuje více než kdy jindy, tak jí to dopřejte.
pleťový krém

2. Vsaďte na hydratační pleťové krémy

Voda je to, co opálené pleti většinou chybí nejvíce, proto byste měli sáhnout po každodenní extra hydratační péči v podobě hydratačních pleťových krémů. Vyzkoušejte třeba Garnier Skin Naturals Aqua Bomb Hydratační antioxidační gelový krém 3v1 denní. Obsahuje kyselinu hyaluronovou a silné antioxidanty v podobě indického angreštu a granátového jablka a jeho textura přináší příjemný, svěží pocit bez mastného nebo lepkavého efektu. Účinný je rovněž Ellie Vyživující denní krém obohacený o přírodní mandlový olej, vitamin E, olej z růže šípkové, glycerin a panthenol. Pleť dokonale vyživí, hloubkově hydratuje a chrání před působením volných radikálů. Intenzivní hydrataci poskytne vaší pleti také vyplňující hydratační krém L’Oréal Paris Hyaluron Specialist SPF 20, který navrací pleti pevnost, redukuje vrásky a předchází jejich vzniku. Krém je vhodný pro všechny typy pleti a má ochranný faktor 20.

Tip redakce:
Až budete vybírat přípravky na péči po opalování, podívejte se, zda obsahují retinol. Přezdívá se mu totiž „zmizíkovač vrásek“ a skutečně jde o jednu z nejúčinnějších zbraní proti vráskám. Ve vaší výbavě na udržení krásně opálené pleti bez nevzhledných linek by proto krémy s retinolem neměly chybět.
pleťové sérum

3. Další pomocníci pro ideální hydrataci

Využijte také pomoci hydratačních pleťových sér či přírodních hydratačních olejů, které obsahují vitaminy a antioxidanty zpomalující procesy stárnutí kůže (např. arganový či nimbový). S hydratací vám skvěle pomohou rovněž pleťové masky. Třeba Helios Herb SOS maska po opalování je doslova nabitá účinnými látkami (vitaminy A, C a E, mandlový olej, bambucké máslo, aloe vera, panthenol i kyselina hyaluronová) a intenzivně regeneruje.

Tip redakce:
Vnější hydrataci samozřejmě podpořte dostatečným pitným režimem, a předčasné stárnutí a vznik vrásek pak u vás nebude mít šanci.

4. Peeling prospěje opálení i kvalitě pleti

Někomu se možná zdá, že aplikací peelingu „obrousí“ i to krásné opálení, ale opak je pravdou. Právě jemný peeling vám pomůže udržet si opálení co nejdéle, protože zbavením se odumřelých kožních buněk bronzový nádech pleti ještě více vynikne. Navíc tím pomůžete lepšímu vstřebávání výživných a zklidňujících látek z pečujících přípravků.

Tip redakce:
Po aplikaci peelingu použijte blahodárné bambucké máslo. Pleť bude doslova nadšená!
spánek

5. Spánek dělá divy

Věřte, že ani ta nejúčinnější kosmetika nebude fungovat, když nebudete dostatečně spát. Vždyť kdy jindy než v noci má kůže dostatek času a dobrých podmínek pro regeneraci? Platí to samozřejmě celoročně, ale opálená pleť si zaslouží ještě větší hýčkání než jindy. Večer tedy nezapomínejte na vyčištění pleti a nanesení noční péče vhodné pro váš typ pleti i věk, a pak už jen nechte tělo a kosmetiku pracovat za vás.
barevná výživa

6. Oranžová výpomoc

Beta karoten představuje poměrně silné přírodní barvivo i účinný antioxidant, který byste měli tělu doplňovat ideálně ještě před začátkem léta. Ovšem ani v průběhu nebo po něm rozhodně není na škodu si pochutnávat na rajčatech, mrkvi, meruňkách či broskvích, v nichž je tato látka hojně obsažená. Kromě podpory tmavšího pigmentu totiž beta karoten zvyšuje elasticitu pokožky a podporuje produkci kolagenu, čímž mírní výskyt vrásek. A to je jistě přesně to, co pro svou opálenou pleť chcete, ne?

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít