Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Husté a plné obočí? Žádný problém!

Husté a plné obočí? Žádný problém!

Husté a plné obočí? Žádný problém!

10. března 2020 od Helena Pokorná Hladíková

10. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Nadělila vám matka příroda jen pár chloupků na obočí? Přišli jste o něj neustálým vytrháváním nebo prostě jen přirozeným stárnutím? Nezoufejte. Způsoby, jak to napravit, totiž existují!
Aktuální trendy velí jasně – mít přirozené, husté obočí. To znamená žádná tenoučká linka mizející kdesi v dáli, a už vůbec ne uměle nakreslená. Jenže ne každá žena se může pyšnit hustým obočím, které by nepotřebovalo žádnou korekci. Množství chloupků navíc přirozeně ubývá s postupujícím věkem, někdo zase možná dříve vytrhával tak urputně, že teď už mu obočí prostě nedorůstá. A bohužel výjimkou nejsou ani lidé, kteří přišli o obočí vinou léčby vážného onemocnění. Správně zvýraznit a „dohustit“ obočí dnes ale naštěstí už není problém, stačí jen vědět, po jaké metodě sáhnout.

Každodenní kreslení

Nejjednodušším způsobem je využít bohaté nabídky produktů dekorativní kosmetiky a jednoduše si obočí každý den „doplňovat“. Využít k tomu můžete:
domalování obočí
Výhodou všech těchto přípravků je rychlá a snadná aplikace, kterou však musíte provádět každý den. A to je hlavní důvod, proč se uchýlit k dlouhotrvajícím metodám. Které to jsou?

Tip redakce:
Jestliže součástí používaného přípravku na úpravu obočí není kartáček, určitě si ho pořiďte. Nakreslená linka se jím dá krásně rozetřít doztracena, což zajistí přirozený vzhled.

Dlouhotrvající metody

Stejně jako si dnes můžeme zajít na permanentní make-up celého obličeje, existují i techniky používané speciálně na obočí:


1. Pudrová metoda (stínování)

Při ní se aplikuje barvivo v podobě spousty mikroteček do prázdných míst mezi chloupky obočí. Procedura trvá 2–4 hodiny a vydrží cca rok (slovo permanentní tedy neznamená „doživotní“), ale to je dost individuální údaj. Podle odborníků však pudrová metoda vydrží určitě déle na zralejší, sušší pleti než na pleti, která se mastí.
speciální péče o obočí

2. Microblading (čepelková metoda nebo také 3D vláskování)

U této metody se vlastně dokreslují velice tenké linky napodobující skutečné chloupky. Lze pomocí ní dosáhnout ještě přirozenějšího vzhledu než u pudrování, záleží ale samozřejmě na šikovnosti odborníka, protože microblading se provádí ručně speciálními jehličkami. I tento způsob je dočasný, vydrží asi 2 roky a je ideální, pokud obočí úplně nebo z velké části chybí. Podobně jako v případě pudrování se ani microblading příliš nehodí pro mastnou, pórovitou pleť, protože barvivo by na ní špatně drželo.

3. Browtox

Jak už trochu napovídá název této metody, jedná se o „botox pro obočí“ neboli lifting obočí. Pomocí velmi jemných vpichů se do oblasti obočí vpraví látka, která dokáže pozvednout obočí tak, aby váš výraz působil mladším, svěžejším vzhledem. U browtoxu se rozhodně nemusíte bát nepřirozené miminky, navíc ani v tomto případě nejde o trvalé řešení (začíná odeznívat asi po šesti měsících). 
gel na obočí
Ať už se rozhodnete pro kterýkoli z uvedených způsobů úpravy obočí, vždy je dobré zajít si přímo k odborníkovi do kosmetického studia nebo ještě lépe do tzv. brow baru, kde nabízejí specializovanou péči jen pro obočí. Pro domácí použití pak můžete zvolit speciální barvicí gely na obočí, jako je třeba L’Oréal Paris Paradise Extatic (koupit v e-shopu) s krémovou konzistencí pro dlouhotrvající efekt a zkoseným štětečkem pro jednoduchou aplikaci.

Přírodní triky

Věříte síle přírody a zároveň chcete svoje obočí trochu zahustit? Vyzkoušejte tyto DIY tipy, jenž podpoří růst a správnou kvalitu chloupků:
aloe vera ricinový olej a šťáva z cibule
  • ricinový olej – poměrně rychlý způsob, jak obočí zahustit (chloupky při jeho pravidelném používání narůstají už po 3 až 4 týdnech), stačí před spaním vetřít do obočí pár kapek oleje a ráno vymýt,
  • Aloe vera – koncentrát nebo čerstvá šťáva se nanáší na chloupky obočí, ideálně opět před spaním, a nechá se působit přes noc,
  • cibulová šťáva – chloupky potřete šťávou z čerstvě rozkrojené cibule (pozor akorát na to, aby vám nestekla do očí), která díky vysokému obsahu síry stimuluje v daném místě cirkulaci krve, nechte hodinu působit a pak vymyjte.

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít