Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Dodejte svému pohledu hloubku: Naučte se vnitřní linku!

Dodejte svému pohledu hloubku: Naučte se vnitřní linku!

Dodejte svému pohledu hloubku: Naučte se vnitřní linku!

25. srpna 2018 od Karolína Hornová

25. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Tužka na oči je jednou z nejstarších a nejzákladnějších pomůcek k líčení. Přesto občas dělá potíže nebo alespoň vzbuzuje otázky. Jak ji vlastně používat? Jak orámovat oko, abychom z možností, které tužka na oči nabízí, vytěžily co nejvíce?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Mnohé ženy se obávají třeba tzv. vnitřní linky – nemůže oko opticky zmenšit? Při troše cviku je tento přístup přitom mnohem jednodušší než postup s tekutou oční linkou. Oba styly můžete použít na večer, ale vnitřní linka, takzvaný invisible eye liner, je univerzálnější, protože dobře sedí třeba i k nahému líčení.
 

Jaké jsou výhody vnitřní linky?

  • Po pár pokusech ji snadno zvládnete.
  • Opticky prohloubí pohled.
  • Opticky zvýrazní a zahustí řasy.
  • „Vytáhne“ tvar oka do popředí.
"neviditelná linka" nahoře a bílá dole

Jak na ni?

To už nám poradila vizážistka Lucia Hrušková Gibodová, která vnitřní linku doporučuje jako součást nahého, přirozeného líčení. Nejprve se ujistěte ve volbě produktu: základem pro vnitřní linku je klasická, tedy ořezávací tužka na oči. Neměla by mít příliš suché složení (tedy při tahu by neměla být příliš „tvrdá“). Ideální je voděodolná tužka, která se postará o to, že se líčení nerozmaže působením slz nebo neotiskne tam, kam nechcete, například voděodolná tužka na oči Miss Sporty Eye Millionaire.
 
tužky na oči

Jemná práce

Technické provedení vnitřní linky může být někomu nepříjemné – třeba ze strachu, že se tužka dotkne oční bulvy, bude slzet a celé líčení si pokazí. Nebojte, stačí malý trik a linka bude přesně tam, kde má být. „Pří líčení vnitřní linky mírně zakloňte hlavu a trošku sklopte pohled. Jednou rukou si přidržte horní víčko – mírně zatlačte, čímž se víčko odchlípne od oka. Tím zajistíte, že se tužka nedotkne oční bulvy a nebude dráždit oko,“ vysvětluje Lucia Hrušková Gibodová.

Při samotném kreslení linky není nutné, aby barva pokrývala celou plošku víčka pod řasami – spíše se snažte vytvořit tenkou linku tak, aby mezi ní a linií řas nebyla mezera. „Linku kreslete těsně pod a mezi řasy tak, jako byste je chtěla hrotem tužky všechny označit a spočítat,“ radí vizážistka a dodává: Řasenku nanášejte pečlivě až po lince ve dvou až třech vrstvách.“
 
nanášení bílé linky
Tip redakce:
Pokud potřebujete doplnit nahé líčení, kreslete vnitřní linku pouze na horním víčku. K výraznějšímu líčení můžete doplnit i linii spodních řas. Neobtahujte ale celé spodní víčko, ale jen tužkou barvu vklepejte mezi spodní řasy zhruba do jedné třetiny délky směrem od vnějšího koutku. Oko se tak opticky otevře a nezmenší. Spodní linku také můžete zkusit nakreslit pouze do linie řas a na vnitřní linku použít bílou tužku na oči, která oko opticky zvětší a „otevře“. Třeba bílá tužka na oči Miss Sporty Fabulous.

 

Doporučené produkty:

Bílá tužka na oči Fabulous a voděodolná tužka Eye Millionaire (Miss Sporty)

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít